publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Paine
Punem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia dizolvata si am amestecat cu carligul de aluaturi, apoi am adaugat si restul de apa, se amesteca pana...
Paine cu ulei de masline
Intr-un bol punem faina, sarea si drojdia. Adaugam apa calduta pe rand pana cand obtinem un aluat ce poate fi intins. Impartim aluatul in doua si il punem in tavi de chec, lasam la dospit pana cand isi creste volumul si coacem la foc potrivit 40-50 min.
Pizza cu sunca si chorizo
Faina se pune in castron cu sarea si praful de copt. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza. Sos : Apa cu pasta de rosii se amesteca si condimentam cu sare, piper, busuioc si oregano. Taiam felii sunca,...
Pizza
Faina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sos: Apa cu pasta de rosii se amesteca si...
Lipii libaneze
Faina cu sarea se pun in bol. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga peste faina, in continuare adaugam uleiul de masline. Incepem sa framantam adaugand pe rand apa , pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Adaugam putin ulei , framantam si lasam la dospit pana isi dubleaza...
Pizza "Casei"
Faina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sos: Apa cu pasta de rosii se amesteca si...
Paine nedospita
Faina si sarea se pun in castron. Drojdie se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina. Se pune apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins. La final se adauga uleiul si se incorporeaza in coca. Se imparte coca in doua si se da la cuptor 40-50 min , la foc potrivit.
Pizza"Calzone"
Aluatul: Faina cu sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Apa se adauga pe rand si se framanta pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul, se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sosul Se pune...
Pizza cu crenvusti si "altele"
Aluat Faina si sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina.Apa se toarna pe rand , si se framanta pana se obtine un aluat ce poate fi intins. La final se pune uleiul se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30 -40 min. Sos...
Pizza cu "de toate "
Aluat: Faina si sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Resul de apa se adauga pe rand, pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza.Se lasa la dospit 30-40 min. Sos: Ketchup-ul...
Pizza cu sunca si piept de pui
Aluat: Faina cu sarea se pune in castron. Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune peste faina. Apa se toarna pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final se pune uleiul, se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30 -40 min. Sos: Ketchupul se pune in...
Pizza cu piept de pui si salam pikant
Aluat Faina cu sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa si se pune peste faina. Se pune apa cate putin si se framanta pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sos: Ketchup-ul se pune...
Pizza cu sunca si salam de vara uscat
Aluat Faina cu praful de sare se pun in castron .Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina.Apa se adauga pe rand pana cand obtinem un aluat ce il putem intinde.La final se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30 -40 min. Sos :...
Pizza Capriciosa
Aluat: Faina si sarea se pun in castron.Drojdia se dizolva in apa calduta.Se adauga pe rand apa , pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sos: Ketchup-ul se pune in tigaie , se adauga sare , piper,...
Impletitura cu fructe goji
Faina cu sarea se pun in castron. Se pune uleiul. Drojdia se dizolva in apa calduta, si se toarna peste faina.Se pun fructele goji. Se pune in continuare apa si se amesteca , apoi se framanta . Se lasa la dospit 40 min. Se imparte in 3 parti , se impleteste si se pune in tava. Se da...
Painici cu susan
Faina, zaharul, sarea , drojdia se pun in castron.Se amesteca si se pune uleiul. Apoi se pune apa si se framanta. Se pune la dospit 30 min. Se ung mainile cu ulei si se fac bilute si se pun in forme. Deasupra se presara susan. Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20...
Paine de casa
Apa calduta se pune in castron , se pune drojdia si se dizolva . Se adauga sarea si faina in ploaie , se amesteca bine si se faramanta.Daca este necesar mai punem faina cat sa obtinem un aluat mai tare si nelipicios. La final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat....
Pizza "QUATRO FORMAGGI"(dietetica)
Ouale se bat ca la omleta cu sare. Se pun in tava rotunda (24 cm)cu hartie de copt. Se adauga fasiile de pui in cruce pentru a delimita branzeturile .Se da la foc mai marisor cam 5 minute. Se rad branzeturile. Se scoate tava din cuptor se pun branzeturile si se mai da la cuptor inca 5...
Pizza cu sunca si salam
ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pun drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
Paine cu cartofi
Se pune cartoful la fiert, cand este fiert se piseaza bine si se pune sare. Intr-un castron punem faina si drojdia si se omogenizeaza bine.. Se adauga cartoful si se adauga apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat potrivit. La final se framanta bine bine cu uleiul. Se...