Se prepara mai intai blatul . Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm.
Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de...
Margarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie.
Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se lasa pana se formeaza o crusta deasupra ( eu o las cam 30 minute la foc mic)
Se freaca apoi...
Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei. Se lasa cratita sa se raceasca. Se pune laptele la fiert la foc mic. Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat. Se...
Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata
Se prepara mai intai blatul . Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm. Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de...
Negresa ca la mama acasa
Margarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie. Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se lasa pana se formeaza o crusta deasupra ( eu o las cam 30 minute la foc mic) Se freaca apoi...
Crema de zahar ars
Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei. Se lasa cratita sa se raceasca. Se pune laptele la fiert la foc mic. Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat. Se...