publicat la 11.02.2013
publicat la 11.02.2013
publicat la 11.02.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Miniclatite cu telemea
Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul. Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este...
Ciulama de ciuperci
Taiem ciupercile bucatele mici. Ceapa o calim in ulei si cand e aurie punem ciupercile taiate. Calim incet, amestecand din cand in cand,pana ce se inmoate si ciupercile si toata zeama lasata se evapora. In acest moment punem smantana, amestecam de cateva ori, lasam inca 3 minute pe...
Pulpe de pui pe pat de varza
Mai intai am incalzit putin ulei si am perpelit pulpele de pui pe toate partile. Apoi le-am pus intr-un vas yena, am adaugat condimentele si apa, am stropit cu putin ulei si am dat la cuptor juma de ora. Varza murata am stors-o bine, am taiat-o marunt si am aruncat-o intr-o tigaie in care am...
Tort cu ciocolata si cafea
Pentru blat mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o crema spumoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand puternic dupa fiecare. Turnam in ploaie faina amestecata cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam treptat si laptele si mixam pana la omogenizare completa. La sfarsit incorporam si cafeaua...
Gulas
Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt,...
Fasole batuta sau frecata...
Fasolea fiarta si scursa de apa o punem in blender si o mixam pana ii vine rau :)), serios... o bleduim rau de tot. Peste fasolea batuta adaugam ceapa rosie tocata marunt, maioneza de casa, putin cimbru uscat si sare dupa gust. Amestecam, omogenizam, lasam la rece vreo juma de ora......
Prajitura chinezeasca
Incalzim cuptorul la 170-180 grade. Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacao, faina si omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compizitia intr-o tava potrivita...
Prajitura Alba ca zapada
Mai intai facem foile. Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam oul si mixam. Adaugam bicarbonatul stins cu o lingura de otet si cateva linguri de lapte, faina si amestecam pana ce obtinem un aluat tare si ferm, o bila de aluat. Impartim bila de aluat in patru parti egale....
Falafel cu sos tahini
Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul,...
Nuci cu crema de vanilie
Incingeti cuptorul la 170 gr sau treapta 2 spre 3. Ungeti fiecare formita (pentru prima tura de coji de nuci :P) cu putin unt sau margarina pentru prajituri. Amestecati toate ingredientele pentru nuci, framantati bine pana ce tot amestecul se transforma intr-o bila de aluat....
Crinkles
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul pana ce devin spumoase si capata consistenta unei creme. Ciocolata o topim, rupta in bucati, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adaugam apoi ciocolata topita cu unt peste crema de oua si zahar si mixam pana la omogenizare completa. Adaugam faina...
Cornulete cu rahat
Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in...
Orez de post
Simplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla. Adaugati frunza de dafin, piper, sare dupa...
Guguluf aromat
Incingeti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de guguluf si tapetati-o cu faina. Intr-un bol mixati ouale cu laptele condensat si zaharul vanilat. Adaugati untul topit si mixati pana la omogenizare completa. Adaugati, in ploaie, faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Puneti...
Fursecuri colorate de iarna
Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii un aluat elastic, nesfaramicios, numai bun de intins. Acopera-l si da-l la rece pentru 2...
Pasta de gogosari
Incepem cu gogosarii si ardeii kapia pe care ii spalam, ii stergem si ii punem la copt, pe tabla, in tava in cuptor, dupa cum vreti si dupa cum va place. Cand is copti bine, nu scrum!, ii punem intr-o oala mare si incapatoare, presaram sare grujoasa deasupra si punem un capac potrivit, astfel...
Guguluf cu nuci si alune de padure
Mixati ouale intregi cu laptele condensat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si pudding-ul, turnati in ploaie si amestecati pana la omogenizare completa, cu o lingura de lemn. Turnati compozitia astfel obtinuta intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si tapetata cu faina. Puneti apoi...
Pui cu ciuperci
Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os. Intr-o cratita puneti un litru de apa...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Sa incepem....beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina... ii mai sarea coarda si curgea sucul... o nebunie sa dai asa 18 kg...dar ...that's me!) Luati rosiile si taiati-le in doua-trei,...
Prajitura cu crema caramel
Pentru a prepara blatul trebuie sa separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul, iar albusul il bateti spuma tare si densa intr-un bol super, dar super curat. Peste galbenusuri adaugati faina si cacaua, amestecate in prealabil si cernute de doua ori. Adaugati cate putin si amestecati, cu...
Rosii galbene uscate in ulei de nuca
Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o hartie de copt intr-o tava de aragaz, le presarati cu sare de mare si busuioc uscat... dati foc mic mic...
Placinta cu iepure si verdeturi
Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin. Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt. Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati...
Cupcakes cu banane
Luati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita, bine de tot, n-are rost de mazgaliti blenderul pentru doua banane supercoapte. Amestecati-le apoi cu crema de oua si lapte condensat. Adaugati faina si praful de copt si mixati. Puneti cu lingura...
Tarta cu mere coapte si lavanda
Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand...
Rosii uscate in ulei
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi dimensiune, hai... o diferenta de +/-3% ca-n sondajele de opinie, e acceptata. Le randuiesti frumos, feliuta langa feliuta, ca ostasii, le presari cu sare de mare...
Muraturi pentru vara
Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina...
Osso Bucco
Asa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul...
Cake by Mistake
Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute...
Cremsnit cu amintiri de liceu
Foile le puteti face in casa sau le puteti folosi cu incredere pe cele de la dr. oetcker. Eu am primit un pachet si chiar sunt mai mult decat ok. Asa ca...avand gata preparate foile...am facut numai crema. Intr-o cratita am pus pe foc laptele cu semintele de la pastaia de vanilie....
Iepure in dafin si cartofi la cuptor
Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos...