Mai intai am incalzit putin ulei si am perpelit pulpele de pui pe toate partile. Apoi le-am pus intr-un vas yena, am adaugat condimentele si apa, am stropit cu putin ulei si am dat la cuptor juma de ora.
Varza murata am stors-o bine, am taiat-o marunt si am aruncat-o intr-o tigaie in care am...
Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt,...
Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os.
Intr-o cratita puneti un litru de apa...
Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin. Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt.
Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati...
Asa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul...
Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos...
Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote spumuiti si apoi adaugati sare si ceapa taiata in patru, telina, morcovul si patrunjelul curatate si taiate in bucati mari. Lasati sa fiarba putintel, cat sa se inmoaie putin carnita. Nu foarte...
Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit.
Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena...
Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare.
Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in...
Astfel luati varza, spalati-o in cateva ape pentru a mai elimina din sare, taiati-o si tocati-o marunt. Puneti varza la calit in ulei, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Adaugati apa cat s-o cuprinda si lasati la fiert, la foc molcom.
Dupa ce s-a inmuiat adaugati ceapa tocata...
Am denumit reteta asta De-ale gurii cu Miez de lapte pentru ca n-am stiut cum sa-i zic. Daca-mi dati voi idei e super! Altfel, ramana asa spre eternitate.
Ce sa va zic... luati ceva carne, de pui, de tara sau de gostat nu conteaza. Daca e de tara sa fie fiert bine...
Buchetele de brocoli le fierbeti in apa cu sare, doar cateva clocote, nu pana devin flescaite. Apoi le zdrobiti cat sa devina o pasta nu foarte fina. Amestecati cu usturoiul pisat si asezonati cu putina sare.
Pieptul de pui il taiati in doua. Fiecare jumatate din pieptul de pui...
Mai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade.
Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc si le impanam cu bucatele de usturoi. Le stropim cu ulei de masline si sare si piper proaspat...
Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati marunt, ghimbirul ras (sau pudra) usturoiul curatat si pisat, semintele de coriandru pisate (in mojarul...
In primul rand dai foc la cuptor. Nu o lua ad-literam, ca in cazul asta tre' sa suni la 112. Incinge cuptorul la 240grade sau treapta 9.
Carnea de porc spalata si fara grasime, o tai in doua pe lung pentru a obtine o bucata de carne de aceeasi grosime, pe care sa o poti rula mai apoi....
Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt....
Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se rumeneste frumos.
Adaugati apoi putina apa, cat sa acopere carnita rumenie si puneti mierea, scortisoara, anasonul, fenicul, cuisoare, ghimbirul pudra si un...
Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra.
Lasati pe foc pana ce da in clocot apoi reduceti flacara si fierbeti inabusit pret de 35 minute.
Intr-un bol...
Se spală orezul şi se pune la călit în puţin ulei. Apoi se pune apă şi se dă la fiert la foc foarte foarte mic. După vreo 15 minute am adăugat spanacul tocat, roşiile cherry şi delikatul. Se lasă la fiert la foc foarte, foarte mic, încă vreo 20 minute.
În timpul...
Se curăţă şi se dă sub un jet de apă ficatul de pui. Se taie bucăţele potrivite.
Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se pune la călit în ulei, numai cât să capete o frumoasă culoare aurie. Se pune apoi şi ficatul de pui. Se lasă totul pe foc,...
Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin...
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata Fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10...
Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.
Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda...
Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul cuptorului, gaz sau electric
Intr-un bol puneti cele 200 ml lapte batut, iar in alt bol amestecati 100 gr de pesmet cu boiaua de ardei, cimbrul uscat si semintele de susan. Asezonati
Inmuiati pe rind fiecare...
Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt....
Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.
Vinetele...
Ceapa o tocam si o calim in ulei, apoi o amestecam cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar si delikat. Amestecam vbine si obtinem o pasta, o compozitie cu care vom umple ardeii.
Ardeii spalati, li se taie capacul, de la codita, :P , se curata de simburi si apoi se umplu.
Se pun...
Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele.
Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)),...
Friptura de porc cu ghimbir se prepara astfel:
Incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).
Lasati putintel la calit dupa...
Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand.
Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei...
Pulpe de pui pe pat de varza
Mai intai am incalzit putin ulei si am perpelit pulpele de pui pe toate partile. Apoi le-am pus intr-un vas yena, am adaugat condimentele si apa, am stropit cu putin ulei si am dat la cuptor juma de ora. Varza murata am stors-o bine, am taiat-o marunt si am aruncat-o intr-o tigaie in care am...
Gulas
Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt,...
Pui cu ciuperci
Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os. Intr-o cratita puneti un litru de apa...
Placinta cu iepure si verdeturi
Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin. Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt. Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati...
Osso Bucco
Asa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul...
Iepure in dafin si cartofi la cuptor
Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos...
Pilaf de pui
Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote spumuiti si apoi adaugati sare si ceapa taiata in patru, telina, morcovul si patrunjelul curatate si taiate in bucati mari. Lasati sa fiarba putintel, cat sa se inmoaie putin carnita. Nu foarte...
Mazare cu pui
Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit. Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena...
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci
Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare. Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in...
Varza cu carnati si afumatura
Astfel luati varza, spalati-o in cateva ape pentru a mai elimina din sare, taiati-o si tocati-o marunt. Puneti varza la calit in ulei, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Adaugati apa cat s-o cuprinda si lasati la fiert, la foc molcom. Dupa ce s-a inmuiat adaugati ceapa tocata...
De-ale gurii cu Miez de lapte
Am denumit reteta asta De-ale gurii cu Miez de lapte pentru ca n-am stiut cum sa-i zic. Daca-mi dati voi idei e super! Altfel, ramana asa spre eternitate. Ce sa va zic... luati ceva carne, de pui, de tara sau de gostat nu conteaza. Daca e de tara sa fie fiert bine...
Rulada de piept de pui cu brocoli
Buchetele de brocoli le fierbeti in apa cu sare, doar cateva clocote, nu pana devin flescaite. Apoi le zdrobiti cat sa devina o pasta nu foarte fina. Amestecati cu usturoiul pisat si asezonati cu putina sare. Pieptul de pui il taiati in doua. Fiecare jumatate din pieptul de pui...
Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune
Mai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade. Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc si le impanam cu bucatele de usturoi. Le stropim cu ulei de masline si sare si piper proaspat...
Pui Tikka Masala
Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati marunt, ghimbirul ras (sau pudra) usturoiul curatat si pisat, semintele de coriandru pisate (in mojarul...
Spata de porc la cuptor si cartofi cu rozmarin
In primul rand dai foc la cuptor. Nu o lua ad-literam, ca in cazul asta tre' sa suni la 112. Incinge cuptorul la 240grade sau treapta 9. Carnea de porc spalata si fara grasime, o tai in doua pe lung pentru a obtine o bucata de carne de aceeasi grosime, pe care sa o poti rula mai apoi....
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure
Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt....
Porc aromat
Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se rumeneste frumos. Adaugati apoi putina apa, cat sa acopere carnita rumenie si puneti mierea, scortisoara, anasonul, fenicul, cuisoare, ghimbirul pudra si un...
Coaste de porc cu miere si ghimbir
Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra. Lasati pe foc pana ce da in clocot apoi reduceti flacara si fierbeti inabusit pret de 35 minute. Intr-un bol...
Pilaf cu rosii cherry si spanac
Se spală orezul şi se pune la călit în puţin ulei. Apoi se pune apă şi se dă la fiert la foc foarte foarte mic. După vreo 15 minute am adăugat spanacul tocat, roşiile cherry şi delikatul. Se lasă la fiert la foc foarte, foarte mic, încă vreo 20 minute. În timpul...
Mancare de ficatei
Se curăţă şi se dă sub un jet de apă ficatul de pui. Se taie bucăţele potrivite. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se pune la călit în ulei, numai cât să capete o frumoasă culoare aurie. Se pune apoi şi ficatul de pui. Se lasă totul pe foc,...
Chiftelute marinate
Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin...
Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C. Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata Fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10...
Ostropel de pui
Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt. Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda...
Aripioare crocant de gustoase
Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul cuptorului, gaz sau electric Intr-un bol puneti cele 200 ml lapte batut, iar in alt bol amestecati 100 gr de pesmet cu boiaua de ardei, cimbrul uscat si semintele de susan. Asezonati Inmuiati pe rind fiecare...
Pappardelle cu ragu de iepure
Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt....
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte
Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient. Vinetele...
Ardei umpluti
Ceapa o tocam si o calim in ulei, apoi o amestecam cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar si delikat. Amestecam vbine si obtinem o pasta, o compozitie cu care vom umple ardeii. Ardeii spalati, li se taie capacul, de la codita, :P , se curata de simburi si apoi se umplu. Se pun...
Porc cu legume in stil oriental
Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele. Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)),...
Friptura de porc cu ghimbir
Friptura de porc cu ghimbir se prepara astfel: Incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica). Lasati putintel la calit dupa...
Pulpe de pui cu morcov si usturoi
Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand. Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei...