carmenvlad

1

Bucataras
incepator

Jud. Dambovita

Bucataras din 08.01.2011

RETETE103
PRIETENI15
Retete

Perisoare cu sos romanesc

In Mancaruri cu carne la 7 Feb 2011

Se amesteca intr-un vas carnea tocata cu 1 ceapa taiata marunt peste care se adauga 1 lingura pasta de tomate, ½ lingurita boia , sare si piper, ouale  si orezul spalat. Se portioneaza perisoarele, se tavalesc prin marar tocat marunt si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. Se scot...

Briose

In Prajituri la 7 Feb 2011

Se sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie. Se adauga stafidele, coaja...

Tort pentru Sofia

In Torturi la 6 Feb 2011

Blatul se prepara in felul urmator: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu cele 8 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile rand pe rand, se amesteca faina cu cacao, se cerne si se adauga in compozitie, se adauga nuca macinata si nuca maruntita,...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 31 Ian 2011

100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se adauga batonul de vanilie sectionat sau cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca putin....

Salata boeuf

In Salate la 30 Ian 2011

 Cand zarzavatul din supa s-a fiert, l-am scos si l-am lasat putin sa se raceasca. Am taiat marunt morcovii, cartofii, ardeiul kapia si castravetii (pe care i-am lasat putin sa se scurga). Am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am amestecat cu o lingura de lemn. Am adaugat...

Rulouri din piept de pui cu bacon

In Pui la 30 Ian 2011

Mod de lucru - se dezoseasa si se imparte pieptul de pui in doua si se bate usor cu ciocanul de snitele - se condimenteaza cu condimente pentru pui, sare si piper daca mai este nevoie (depinde de condimentele de pui) si busuioc uscat - se dau la frigider pentru 10-15...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 30 Ian 2011

Mod de preparare galusti -  se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol -  se adauga incet uleiul -  se adauga grisul -  se incorporeaza bine grisul in compozitie -  se adauga piperul si patrunjelul -  se lasa la frigider 10-15 minute...

Chec pufos

In Dulciuri la 26 Ian 2011

- se separa albusurile de galbenusuri - se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol - se adauga incet uleiul cu apa - se adauga zaharul vanilat si coaja de lamiie - se adauga ciocolata rasa - se adauga alunele - se bat albusurile spuma cu...

Strudel cu branza

In Prajituri la 25 Ian 2011

- intr-un bol se amesteca branza dulce, telemeaua  si casul rase - se adauga 4 oua, zaharul, coaja de lamiie, grisul, zaharul vanilat si stafidele  - se amesteca toate ingredientele - se desface pachetul de foi - se ia o foaie si se unge cu ulei sau unt...

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

In Ciorbe la 19 Ian 2011

Mod de preparare perisoare - se amesteca bine carnea tocata  intr-un bol - se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol - se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua - se amsteca bine toate ingredientele...

Fursecuri

In Prajituri la 18 Ian 2011

Se amesteca bine ouale cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se fac banuti in aluat. Se adauga incet uleiul, zaharul vanilat si 4 cescute de faina (una cate una). Se opreste putin aluat intr-un castron si se adauga o lingurita de cacao. In restul de aluat se adauga celelalte 4 cescute de...

Cafea cu scortisoara

In Cafea la 18 Ian 2011

- se fierbe apa cu zaharul intr-un ibric pana da in cateva clocote - se opreste focul, se adauga cafeaua  si se acopera cu o farfurioara - se lasa sa se odihneasca 2-3 minute - se rastoarna intr-o cescuta in care am pus 2 lingurite de lapte - se presara un praf de sortisoara...

Tăitei de orez cu lapte

In Mancaruri de post la 16 Ian 2011

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand este aproape fiert se adaugă tăiteii sfărîmati. Se amestecă bine si se fierb 10-15 minute la foc mic. Se adaugă zahărul si coaja de lamîie si se mai lasă 2-3 minute să se dizolve zahărul .Se opreste focul, se acoperă cu un...

Afisate 91 - 103 din 103 retete    

Postari recente

publicat la 03.12.2011

Peltea de gutui și mere

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]