publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Dorada la cuptor cu orez basmati
Pentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se introduce in burta amestecul de ulei cu ierburi si sare si se ung pe ambele parti( cu acelasi amestec) .Se impacheteaza fiecare (de data asta, eu...
Salau cu gremolata si orez
Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat....
Salau pane cu cartofi prajiti cu sos
Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins. Cartofii se curata de coaja si se taie. In uleiul incins presarati rozmarin marunt, apoi adaugati cartofii. Se...
Salau cu legume si cartofi
Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute. Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si...
Tarte cu peste
Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si...
Avocado cu ton
Se fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit. Va dati seama daca un avocado este copt, atunci cand este moale (dar sa nu fie patat pentru ca este stricat). Avocado se...
Omleta cu somon la cuptor
Se pregateste somonul. Va recomand sa-l gatiti cat mai dietetic, pentru ca omleta este destul de grasa. Eu l-am fiert in putina apa si am mai adaugat pe parcurs, la nevoie. La sfarsit l-am prajit in 2 lingurite ulei de cocos (sau de floarea soarelui) 2-3 minute. Mozzarella se taie felii,...
Butterfish cu legume
Se pune pestele intr-o tigaie cu apa (eu am facut reteta mai dietetica). Se lasa sa fiarba la foc mic (cu capac), timp de 30 minute. La sfarsit/ se lasa sa se evapore apa si se adauga ulei cocos si se rumeneste cateva minute, pe ambele parti (se intorc cu 2 spatule, pentru ca e fragil)....
Burger de somon
Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si stoarsa,1/2 ceapa rosie taiata marunt. Se amesteca si se pun la prajit, formand 3 chiftele cu ajutorul...
Foietaje cu somon
Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se prajeste (eu am facut mai dietetic, pentru ca aluatul este deja gras). Se pune sare si se tine la foc...
Placinta cu ton si macrou
Umplutura : Fierbeti doua oua (tari). Cand s-au racit, se taie cubulete. Scurgeti pestele de ulei. Taiati mararul. Aluat : se amesteca toate ingredientele. Folosit o tava de 24/24 cm. Intindeti aluatul cu o lingura, in tava. Sa nu va speriati pentru ca aluatul pare putin. Va creste in...