publicat la 16.07.2019
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Gem de prune
Iata cum vom proceda la prepararea acestei retete de gem de prune : Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop. Le punem la fiert cu apa, la început la foc mare, apoi la foc potrivit....
Tort cu ciocolata si mousse de caise
Iata cum am preparat o reteta de Tort cu cio colata si mousse de caise. Pentru a face blatul separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu o lingura sau un tel, apoi ciocolata topita si la final...
Prajitura cu mure
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana...
Varza de vara cu afumatura
Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura. Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt. Punem peste legume varza taiata fasii subtiri, amestecam si o lasam...
Dovlecei cu rosii si mozzarella
Taiem legumele si branza felii rotunde de grosimi identice. Le asezam intr-un vas termorezistent in straturi alternative. Asezonam cu sare si piper si coacem la 200°C timp de 20 minute. Turnam ouale batute cu smantana si mai lasam pana se rumeneste. Atat de simplu si atat de bun! Pofta...
Ardei umpluti cu carne de curcan
Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. Curatam si tocam ceapa marunt. Curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita usor, orezul, oul batut,...
Tarta cu dovlecel si ciuperci
Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca. Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie. Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua si verdeturi. Calim...
Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi
Scurgem fasolea si o tocam grosolan (2-3 cm). Tocam si patrunjelul marunt. Amestecam toate ingredientele – putem pastra putina maioneza si patrunjel pentru decor. In 5 minute avem o salata foarte buna! Pofta buna va doresc!
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze...
Iaurt cu cereale si fructe de padure
Punem toate ingredientele intr-un bol, amestecam si servim. Pofta buna si sa aveti o zi minunata!
Galuste cu caise
Procedam ca si la galustele cu prune , doar ca schimbam tipul de fructe. Spalam caisele si le scoatem samburii fara a le taia in doua jumatati. Daca nu reusim vom folosi in galusca ambele jumatati. Le punem intr-un castron si le presaram cu zahar (si putina scortisoara daca va plac mai...
Supa de rosii
Punem rosiile sa fiarba in apa cu putina sare. Rosiile pot fi decojite in momentul in care se crapa coaja. Le trecem apoi printr-o sita, pentru a se separa sucul rosiilor de coji si samburi. Punem la fiert legumele in apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de...
Briose cu mere rase si ciocolata
Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam. Incorporam ingredientele solide, amestecand...
Cartofi gratinati cu verdeturi
Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund. Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si...
Pancakes cu afine
Incorporam in lapte faina amestecata cu praful de copt si zaharul pudra. Adaugam oul batut si untul topit. Afinele le vom tavali prin putina faina (1 lingurita), apoi le adaugam in compozitia aluatului. Incalzim o tigaie si punem putin unt sa se topeasca. Intindem untul topit astfel incat...
Gem de caise cu ghimbir
Mod de preparare Gem de caise Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa. Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre...
Pandispan cu caise, ciocolata alba si migdale
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile amestecand usor cu un tel. Adaugam pe rand uleiul, esenta de migdale, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu telul pana se omogenizeza compozitia....
Salata de ciuperci cu limba de porc
Fierbem limba de porc bine (cam 2 ore), apoi o curatam de pielite si o taiem cubulete. Taiem cubulete castravetii murati si ciupercile. Intr-un bol amestecam cubuletele de limba cu castravetii murati, ciupercile, usturoiul pisat, maioneza, smantana si mararul tocat. Asezonam cu sare si piper...
Salata de fasole verde cu morcovi
Intr-o cratita mica, fierbem morcovii timp de 7-8 minute. Adaugam fasolea si continuam sa fierbem pana legumele sunt fierte, dar destul de tari (al dente). Dupa ce s-au fiert, scurgem legumele, le punem intr-un bol in care adaugam ceapa rosie si patrunjelul tocate Turnam dresingul peste...
Pulpe de pui cu mustar si smantana
Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem intr-un vas termorezistent. Punem verdeturi pe fiecare pulpa, turnam supa in vas, apoi adaugam usturoiul taiat in 4-6 bucatele si stropim pulpele cu ulei. Acoperim vasul cu o folie de staniol si...
Scrambled eggs - Papara - Jumari de ou
Topim untul intr-o tigaie la foc mediu. Intr-un castron amestecam ouale cu smantana, cascavalul si patrunjelul tocat. Asezonam cu sare si piper si amestecam Odată ce untul s-a topit, turnam ouale in tigaie. Ce prajim amestecand ocazional, pana cand ouale devin pufoase si ajung la consistenta...
Prajitura cu ricotta si afine
Separam albusurile de galbenus. Intr-un bol amestecam albusul cu zaharul pana devin o spuma tare. Separat, amestecam galbenusurile, ricotta, untul topit si laptele. Incorporam apoi faina si praful de copt stins cu lamaie. La final adaugam albusurile spuma si amestecam usor cu o lingura. Turnam...
Ulei de masline aromat - pentru salate
Punem ingredientele in sticla, apoi punem dopul. Lasam uleiul timp de o saptamana (cel putin) inainte sa il folosim, astfel incat aroma ierburilor sa “parfumeze” uleiul. Ar fi bine sa il pastram in intuneric, la temperatura camerei. Il vom folosi la salate sau orice tip de mancare...
Castraveti murati in saramura
Alegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la fiert saramura. O turnam fierbinte peste castraveti. Nu umplem borcanele complet, turnam doar cat...
Paine cu feta
Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald....
Mojito
Punem pe fundul paharului zaharul, frunzele de menta si sferturile de limetta. Zdrobim lamaia si menta cu o lingurita. Amestecam putin, adaugam romul, gheata si apoi apa minerala. Amestecam compozitia, decoram cu frunze de menta si o felie de limette si servim imediat. Noroc!
Salata de vinete cu maioneza
Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc. Le lasam sa se scurga pe un tocator, inclinat, astfel incat lichidul din vinete sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar. Tocam vinetele pe tocator sau la mixer. Adaugam sare dupa gust si uleiul...
Conopida picanta pane
Spalam conopida , o desfacem in buchetele si o lasam 5 minute în apa cu sare. O punem la fiert timp de 2 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbem mai mult pentru a nu se muia prea tare. Batem ouale si le amestecam cu fulgii de ardei iute. Conopida scursa si racita o dam prin faina,...
Pandispan cu cirese si mac
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, esenta de vanilie, coaja de portocale, praful de copt si faina,...
Dulceata de zmeura
Alegem zmeura una cate una si o spalam foarte usor. O lasam pe un prosop sa se usuce, apoi o punem intr-un vas. Presaram 100 g zahar peste ea. Punem la fiert apa cu restul de zahar. Acestea vor fierbe pana siropul devine consistent. Adaugam zmeura si fierbem la foc mic 5 minute. Adaugam sucul...