laylalala

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 15.02.2010

RETETE505
PRIETENI21
Retete

Strudel cu mere, migdale si stafide

In Prajituri la 2 Mar 2010

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C....

Piept de pui la cratita cu legume si vin alb

In Pui la 2 Mar 2010

Topeste untul intr-o cratita apoi adauga prazul si usturoiul si caleste-le pana cand prazul s-a inmuiat, aprox.5 minute. Adauga cartofii, pieptul de pui, vinul alb si zeama de supa de pui, acopera cratita si lasa sa fiarba 30-40 minute pana cand cartofii si puiul s-au facut.Aeezoneaza cu sare...

Tort Eclair cu cappuccino si caramel

In Torturi la 28 Feb 2010

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, lichiorul de ciocolata, romul, sarea, zaharul si cele 2 feluri de unt.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede...

Unt de alune de padure

In Dulciuri la 28 Feb 2010

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja. Mizeaza alunele intr-un blender pana devin o pasta groasa, aprox. 5-10 minute. Pasta obtinuta se pune in borcan,...

Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

In Pui la 28 Feb 2010

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte, se taie lamaia in jumatate iar zeama de la una din jumatati se stoarce si se pune in amestecul pentru marinata.Se toarna marinata peste pulpele de pui si se lasa peste noapte la rece,...

Supa de mazare si cartofi cu busuioc

In Supe la 26 Feb 2010

Se incinge o cratita la foc potrivit si se aduaga uleiul.Se adauga ceapa toacata si se caleste 4-5 minute, pana cand se inmoaie.Se adauga cartofii si zeama de supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit 15-20 minute, apana cand cartofii s-au inmuiat.Se adauga mazarea scursa si se mai lasa sa...

Tort Martisor

In Torturi la 26 Feb 2010

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de prajituri. Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon si 1 lingurita scortisoara.Se adauga ciocolata...

Piept de curcan cu sos cu mustar si tarhon

In Curcan la 21 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga 1 lingura ulei.Adauga pieptul de curcan si prajeste-l pe ambele parti pana cand s-a rumenit usor apoi scoate-l si pune-l deoparte. Adauga in tigaie restul ingredienteleor si amesteca.Lasa sosul sa dea intr-un clocot apoi...

Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

In Vita la 21 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare si piper si da-i la copt 30-40 minute pana cand s-au inmuiat. Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga 1 lingura ulei de masline.Prajeste carnea pe ambele parti pana cand s-a rumenit api scoate-o...

Placinta adanca cu mere si sos aromat

In Prajituri la 21 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta. Pentru aluat, amesteca faina cu cele 2 feluri de zahar, praful de copt si sarea.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Bate oul cu 3 linguri lapte si adauga-l in aluat apoi...

Porc cu lapte

In Porc la 17 Feb 2010

Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel de usturoi.Pune carnea la rece si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.Apoi freaca carnea cu sare si piper.Incalzeste cuptorul la 160ᵒC. Topeste untul intr-o tigaie si prajeste carnea pana se...

Felii crocante de peste cu piure de cartofi,broccoli si pastai verzi

In Crap / Caras la 17 Feb 2010

Pentru peste, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Taie pestele in 8 fasii si stropeste-le cu zeama de lamaie. Intr-un vas, amesteca faina de malai cu pesmetul, coaja rasa de la 1 lamaie verde si 1 lingurita condimente pentru peste.Da fasiile de peste prin ou apoi prin amestecul cu pesmet.Aseaza...

Piure de cartofi marmorati

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2010

Fierbe cartofii in apa cu sare apoi scurge-i si fa-i piure cu 40 gr unt, 150 ml lapte, sare si piper, dupa gust. Fierbe mazarea cu lichidul din conserva timp de 3 minute apoi fa-o piure cu restul de unt si lapte, sare si piper, dupa gust. Amesteca cartofii cu mazarea usor, astfel incat sa creeze...

Pui fiert cu sos cu tarhon

In Pui la 17 Feb 2010

Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din...

Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2010

Unge cu unt un vas termorezistent.Aseaza feliile de paine in vas iar printre acestea presara sunca si branza Cheddar.Intr-un vas bate ouale cu laptele, smantana si mustarul.Toarna acest amestec peste paine.Acopera vasul si da-l la rece cel putin 2 ore. Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Da painea...

Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto

In Vita la 17 Feb 2010

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul. Intr-un vas se amsteca carnea cu 2 lingurite busuioc, otetul balsamic, cele 2 sosuri, sare si piper dupa gust.Se fac 16...

Spaghetti cu praz, mazare si pesto

In Mancaruri de post la 17 Feb 2010

Fierbe pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugand mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Intre timp caleste prazul in 1 lingura ulei de masline pana cand s-a inmuiat, aprox.5 minute.Adauga la praz 1 lingura pesto si 3 linguri apa in care au fiert pastele si lasa totul...

Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2010

Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust. Pentru sos, se amesteca intr-o cratita 3 linguri ketchup cu 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate si usturoiul zdrobit si...

Cherry jam Muffins

In Prajituri la 16 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate untul cu ambele feluri de zahar, apoi adauga ouale si amesteca.Adauga compozitia cu faina si amesteca putin, doar cat sa se incorporeze faina. Intr-o tava de briose cu 6 locuri pune cate...

Chocolate Muffins

In Prajituri la 16 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea si scortisoara.Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun, apoi adauga ouale si amesteca.Adauga compozitia cu faina si amesteca putin, doar cat sa se incorporeze faina. Intr-o tava de briose cu...

Briose cu prune uscate si glazura de mac

In Prajituri la 16 Feb 2010

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se pastreaza. Pentru briose, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, coaja de portocala si sarea....

Chowder cu piept de curcan, linte verde si porumb

In Supe la 16 Feb 2010

Pune ceapa intr-o cratita impreuna cu 6 linguri zeama de supa de pui.Acopera cratita si lasa ceapa sa se inmoaie 2-3 minute.Adauga cartofii, restul de zeama de supa de pui si laptele si lasa totul sa dea intr-un clocot apoi redu focul la minim si lasa sa fiarba 15-20 minute pana cand cartofii...

Pui intreg in aluat

In Pui la 16 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent. Pentru aluat, dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obtii un aluat omogen si...

Prajiturica delicioasa

In Prajituri la 16 Feb 2010

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 6 briose. Pentru crusta , amesteca biscuitii macinati cu untul topit si esenta de vanilie pana cand se leaga.Pune cate 1 lingura din aceasta compozitie in forme si preseaza compozitia la baza si pe peretii formelor.Da...

Sandwich cald cu pui, sos si mazare

In Pui la 16 Feb 2010

Pentru sos, amesteca toate ingredientele intr-o cratita, in afara de amidonul alimentar.Pune cratita pe foc si lasa amestecul sa dea intr-un clocot..Intre timp amesteca amidonul alimentar cu 50 ml apa rece si toarna-l in amestecul din cratita .Gateste sosul pana cand incepe sa se ingroase,...

Afisate 481 - 505 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2012

Brownies cu crema

publicat la 01.01.2012

Pulpe de curcan umplute

publicat la 01.01.2012

Prajiturele de Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Recunoaste, te pupi cand te vezi in oglinda! N-ai nevoie de afectiunea altcuiva, tu te iubesti singur. Uneori si de doua ori la rand.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]