Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Dulciuri

Gogosi cu ciocolata - Doughnuts

In Dulciuri la 22 Aug 2012

Aluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina. Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul si zaharul.  Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, drojdia,...

Chec cu mere

In Prajituri la 18 Aug 2012

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga uleiul mixand usor ca pentru maioneza, apoi laptele rece. Faina se amesteca cu praful...

Prajitura cu mascarpone fara coacere

In Prajituri la 29 Iun 2012

Blat: Biscuitii se macina in robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema. Crema: Gelatina...

Cornuri cu ciocolata - Croissants

In Prajituri la 28 Iun 2012

Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si laptele rece. La inceput se amesteca cu o furculita pana faina se transforma in coca, apoi se framanta cu mana pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste de mana si castron. Nu se...

Prajitura cu nuca si cafea

In Prajituri la 11 Iun 2012

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in...

Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos

In Prajituri la 2 Apr 2012

Preparare Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura , dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra. Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina. Mixam apoi...

Prajitura pe bat

In Prajituri la 30 Mar 2012

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza. :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva...

Pandispan

In Prajituri la 29 Mar 2012

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari...

Prajitura din albusuri

In Prajituri la 28 Mar 2012

Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahara si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Aromam cu esenta de vanilie, dupa gust. Separat amestecam faina cu praful de copt, nuca de cocos si restul de zahar, apoi o incorporam in...

Cornuri cu ciocolata

In Prajituri la 23 Mar 2012

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, ulieul, otetul si sarea. Framantam apoi adaugand apa calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda. Se unge apoi cu untul moale, la temperatura...

Prajitura cu ciocolata si blat de orez

In Prajituri la 21 Mar 2012

Blat de orez: Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu laptele condensat se topeste la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand ciocolata s-a racit se adauga orezul expandat si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava detasabila (20/20cm) si...

Briose "Flori de cires"

In Prajituri la 19 Mar 2012

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta , mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut reteta de cozonac , pe care o fac de obicei. Aluat: Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar,...

Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

In Prajituri la 12 Mar 2012

Blat: Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o...

Prajitura cu miere de albine

In Prajituri la 7 Mar 2012

Foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul si mierea si se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia...

Prajitura cu branza si dulce de leche

In Prajituri la 5 Mar 2012

Blat: Daca folositi biscuiti dulci renuntati la zaharul pudra. Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam apoi untul topit si racit, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam din nou si vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20/30...

Gogosi berlineze

In Dulciuri la 2 Mar 2012

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted...

Tiramisu reţetă cu nuci caramelizate

In Prajituri la 1 Mar 2012

Tiramisu reţetă cu nuci caramelizate Caramel: Caramelizam zaharul intr-un vas mic. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului adaugam nuca si amestecam usor, pana toata nuca este acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-au...

Prajitura cu mousse de nuca si caramel

In Prajituri la 25 Feb 2012

Va spuneam la Tortul Chitara ca mi-a ramas o bucata de blat ce a trebuit valorificata... Am facut un mousse de ciocolata alba pe care m-am gandit apoi sa-l imbunatatesc cu niste nuca. A fost o idee inspirata, zic eu...hi hi... Si pentru ca ansamblul sa fie complet... un caramel...

Tort aniversar

In Torturi la 24 Feb 2012

Blat: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina...

Tort Chitara

In Torturi la 22 Feb 2012

Corpul chitarei: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La...

Pudra de portocale

In Dulciuri la 22 Feb 2012

Pana acum foloseam coaja de portocale confiata pentru a aroma divesre prajituri sau aluaturi dulci. Stiti voi... coaja rasa de portocala pusa cu zahar la borcan, asa cum am invatat de la mama de-acasa. De curand am incercat si acest mod de conservare si pastrare a cojii de portocala. Are...

Rulada cu mere

In Prajituri la 20 Feb 2012

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica...

Ciocolata de casa in foi de napolitana

In Dulciuri la 17 Feb 2012

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza. Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si...

Prajitura bunicii - Semiluni

In Prajituri la 16 Feb 2012

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt....

Prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 15 Feb 2012

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Se adauga...

Vafe cu cacao

In Prajituri la 14 Feb 2012

Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate...

Colac cu scortisoara

In Dulciuri la 13 Feb 2012

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi oul, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele...

Fursecuri cu ciocolata si vanilie

In Prajituri la 9 Feb 2012

Aluatul cu vanilie: Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. Migdalele macinate, praful de copt si  un praf de sare se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se rastoarna peste crema de unt....

Rulada cu crema de branza si scortisoara

In Prajituri la 8 Feb 2012

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La...

Prajitura cu ciocolata si caramel

In Prajituri la 6 Feb 2012

Ciocolata se topeste la foc mic sau pe baie de aburi impreuna cu untul, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dam deoparte si lasam la racit. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare....

Afisate 91 - 120 din 595 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]