publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece
Cum se prepara Paine de casa cu coaja crocanta - Reteta cu dospire la rece: Pune drojdia faramitata intr-un castronel, impreuna cu zaharul si putina apa calduta. Lasa cateva minute pana se activeaza. Cerne intr-un bol faina si pune sarea intr-o margine a vasului. Fa un locas si adauga...
Reteta simpla si garantata de chifle pufoase
Cum se prepara Reteta simpla si garantata de chifle pufoase: Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga un praf de sare intr-o margine. In alt castronel, se faramiteaza drojdia, se adauga o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se lasa asa 10 minute pana se activeaza maiaua. In...
Focaccia cu masline
Mai intai, se pune drojdia intr-un vas mic, se adauga putin zahar si apa calduta. Se lasa sa se activeze. Intr-un vas mare, se cerne faina, se presara un praf de sare. Se face un locas, se toarna drojdia, amestecand usor cu mana. Dupa ce capata putina volum, se adauga 2 linguri ulei de masline...
Pizza casei
Mai întâi, se pregătește maiaua. Într-un castronel, se făramiteaza drojdia, se adaugă un praf de sare și o lingurită de zahăr brut. Se adaugă putină apă căldută și se lăsă să se activeze. Într-un vas, se cerne făina amestecată cu 1 lingurită de sare....
Painici cu iaurt si masline
Am folosit masina de aluat. Am asezat in cuva masinii urmatoarele: laptele, iaurtul, uleiul, faina, drojdia si oregano uscat. Am selectat programul de framantat si am pornit masina. Am pornit cuptorul. Dupa ce s-a terminat programul de framantat, am scos aluatul pe un blat uns cu...
Painici
Daca folosim masina de paine, se pun ingredientele in ordinea urmatoare: lapte, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Se utilizeaza programul de framantare. Daca framantam manual, hidratam drojdia in putin lapte incalzit, adaugam zaharul si sarea peste drojdie si lasam cam 5-10 minute. ...
Turtite din secara
Intr-un castron, am pus 300 gr faina secara, o lingurita sare si am amestecat. Drojdia am pus-o un pic la hidratat in cateva linguri de apa calduta. Peste faina, am adaugat drojdia, am amestecat un pic, apoi am adaugat laptele batut si uleiul. Am framantat un aluat cam...
Crutoane
Feliile de paine se taie cubulete (nu foarte mici). Intr-o tava, se asaza o foaie de copt, se pun cubuletele se paine, se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, praf de usturoi, boia si se amesteca un pic cu mana.|Se dau la cuptorul incins si se coc cam 10-15 min la foc iute....
Paine de casa
Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar. Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel: Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste. Drojdia se amesteca cu...
Pizza pofticioasa
Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline, drojdia si cubul de branza de capra. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa creasca, intr-un loc caldut. Dupa ce a...
Pizza
Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Va asigur ca iese un blat ca la pizzerie si asta se datoreaza framantatului. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa...