Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete / Dulciuri

Cozonac ROZENKRANTZ

In Dulciuri la 18 Dec 2011

 Caramelizam cele 8 linguri de zahar direct in oala in care vom face coconacul sau il putem carameliza intr-un ibric si apoi sa-l mutam intr-o tava, asa cum am facut eu, tapetam si peretii tavii cu caramel si dam deoparte. Ne ocupam in continuare de aluat. Cernem faina, apoi o amestecam cu...

Bomboane Rafaello

In Dulciuri la 15 Dec 2011

Punem untul intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si lasam pana se topeste si acesta. Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de portocale. Mai punem pe foc cateva minute mestecand continuu. Lasam compozitia intr-un loc racoros...

Rulada turceasca 2

In Prajituri la 10 Dec 2011

  Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Zmeura o pasam cu fruculita si o adaugam peste amestecul de faina si lapte, optional se pune colorant rosu. Cand laptele a...

Clatite cu lapte acru

In Dulciuri la 9 Dec 2011

  Mixam ouale intregi cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana acesta nu se mai simte, adaugam apoi uleiul, laptele acru alternand cu faina si omogenizam compozitia pana ne iese consistenta dorita, la sfarsit adaugam coaja de portocala, praful de...

Tort masinuta

In Torturi la 30 Noi 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia.Turnam compozitia intr-o forma rotunda si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racait...

Tort de ciocolata

In Torturi la 8 Noi 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata...

Prajitura cu mere si gutui

In Prajituri la 6 Noi 2011

  Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele. Aluatul...

Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda

In Torturi la 4 Noi 2011

Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacoa, dupa care omogenizam bine...

Gogosi umplute cu nutella

In Dulciuri la 30 Oct 2011

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut. Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de...

Tort pentru iubirea mea

In Torturi la 24 Oct 2011

Pregatim  blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine...

Tort Diplomat

In Torturi la 13 Oct 2011

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit. Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform...

Tort Krem a la Krem

In Torturi la 18 Aug 2011

Preparare tort Krem a la Krem: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul, apoi punem crema ole de ciocolata si omegenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda tapetata cu...

Prajitura cu iaurt

In Prajituri la 27 Iul 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura, adaugam apoi in ce-a ramas galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de...

Tort Scooby-Doo

In Torturi la 12 Iul 2011

Cu o zi inainte il facem pe Scoby-Doo. Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine marine, o lasam putin sa se racoreasca, iar intre timp il desenam pe scoby-doo pe hartia de copt. Cu o pensula mica dam cu ciocolata peste contur si bagam foaia la frigider pana se intareste, apoi mai dam...

Tarta cu branza si zmeura

In Prajituri la 5 Iul 2011

Batem ouale cu un praf de sare panan isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, uleiul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si omogenizam bine compozitia. turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mic. Intre timp...

Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta

In Torturi la 26 Iun 2011

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina, praful de copt si macul, omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili,...

Inghetata de menta

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Mixam frisca, peste care adaugam smantana si omogenizam. Peste frisca vom pune siropul si cu o lingura amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia. Punem totul intr-un vas si mai punem putin sirop deasupra, apoi dam la congelator pentru 2 ore. Servim dupa bunul plac, eu am ornat...

Spuma de zmeura

In Dulciuri la 22 Iun 2011

Mixam frisca, dupa care adaugam smantana si omogenizam. Separat pasam zmeura, pe care o amestecam cu zaharul pudra. Punem zmeura pasata peste frisca si amestecam usor pana la omogenizare Dam la rece pentru cel putin o ora. Servim in cupe decorata cu frisca si bete din finneti.  ...

Dulceata de cirese amare

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2011

Spalam in cateva ape ciresele, le rupem coditele si scoatem samburii, dupa care cantarim. Punem zaharul peste ele, alternad, un strat de cirese, unul de zahar si le lasam peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A 2 a zi punem oala pe foc, luam spuma care formeaza cu o...

Sirop de cirese negre

In Sirop / Compot la 21 Iun 2011

Spalam ciresele in cateva ape, le rupem coditele si le scoatem samburii, punem 250 g zahar peste ele, apoi le lasam peste noapte la frigider. Dupa cele 24 de ore punem ciresele intr-un tifon steril si stoarcem cat putem de bine. Punem apa si restul de zahar la fiert, cand s-a topit zaharul...

Sirop de menta

In Sirop / Compot la 20 Iun 2011

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert. Intre timp spalam menta sub jet de apa rece. Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic,...

Prajitura Noire

In Prajituri la 18 Iun 2011

Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei. Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii. Pregatim crema: Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa...

Green Cake

In Torturi la 16 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam...

Tort Sirena

In Torturi la 15 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Pentru a...

Spuma de capsuni cu bezea caramelizata

In Dulciuri la 13 Iun 2011

Pregatim bezeaua: Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa, adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine bine pana spuma devine luciasa si lipicioasa. Adaugam apoi esenta de vanilie si zeama de lamaie. Cu un pos sau o seringa punem intr-o tava...

Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide

In Prajituri la 12 Iun 2011

Am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.) Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam, apoi laptele, faina amestecata cu...

Prajitura pufoasa

In Prajituri la 12 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia...

Tarta delicioasa cu capsuni

In Prajituri la 7 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam...

Tort de ciocolata si capsuni

In Torturi la 5 Iun 2011

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei )cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa...

Tort Emy

In Torturi la 4 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam din...

Afisate 61 - 90 din 252 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Retete preferate
Aperitive

Voturi:116

Braduti de Craciun

Voturi:18

Salata greceasca

Voturi:11

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]