trifadalia

4

Bucataras
grozav

Oradea

Bucataras din 13.04.2016

RETETE183
PRIETENI59
Retete / Mancaruri de legume

Ciuperci cu sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 17 Ian 2019

Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem. Caciulia de usturoi o curatam si o radem pe razatoparea cu gauri mici, presaram cu sare si lasam la inmuiat....

Spanac cu oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 4 Dec 2018

Frunzele de spanac se aleg de codite si se spala, apoi se pun la fiert in 2 litri de apa pentru 10-15 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pun pe un tocator de lemn si se toaca marunt. Intr-o oala se adauga usturoiul razuit impreuna cu 100 ml de ulei, se pune si faina, apoi se...

Rulouri de vinete pane, reteta reinterpretata

In Mancaruri de legume la 8 Oct 2018

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lung cat se poate de subtire si se lasa cu sare sa se inmoaie pentru 30 de minute. Apoi se pun la strecurat feliile. Intre timp kaiserul si cascavalul se taie julien. Se ia fiecare felie se condimenteaza cu piper, apoi pe fiecare se pune cate o...

Tarta de dovlecei cu legume

In Mancaruri de legume la 26 Sep 2018

Dovlecelul se spala si se rade pe razatoarea mare. La fel si ceapa, si se lasa jumatate de ora sa stea la inmuiat cu sare. In alt bol se rade si branza telemea, peste care se adauga ardeiul taiat subtire cubulete  sau julien dupa preferinte. Se pune si mararul taiat marunt si frunzele de...

Conopida saseasca la cuptor

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2018

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.    Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu...

Chiftelute de dovlecel cu branza feta si telemea

In Mancaruri de legume la 1 Aug 2018

Se curata dovlecelul de coaja si de seminte, apoi se da pe razatoarea cu gauri mari si se lasa cu sare si piper jumatate de ora pentru a se inmuia. Apoi se stoarce de zeama lasata, se adauga restul condimentelor si se amesteca. Compozitia rezultata se ia cu lingura si se pune in ulei sa se...

Cartofi frantuzesti

In Mancaruri de legume la 8 Iul 2018

Se pun cartofii in coaja la fiert. Ouale se pun si ele la fiert 10 mnute. Se curata ouale si cartofii. Se taie cuburi sau felii. Carnatul se taie cubulete, apoi se pune la prajit. Intr-o oala unsa cu unt se asaza un rand de cartofi, se presara sare, apoi un rand de oua taiate felii si un...

Conopida pane

In Mancaruri de legume la 26 Iun 2018

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda. Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci. Se fierbe...

Afisate 1 - 8 din 8 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Petreci momente minunate alaturi de cei dragi

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]