publicat la 02.05.2013
publicat la 02.05.2013
publicat la 30.04.2013
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de pui a la grec
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, apoi se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Adaugam si ceapa si mai calim putin pana cand devine sticloasa. Stingem cu apa ( calda...eu mereu cand fac ciorbe am alaturi de oala in care fac ciorba o cartita in care fierb apa). Dupa ce da...
Ciorba de vita
Se fierbe carnea taiata cubulete si osul in 3-4 litri apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza. Se completeaza cu apa din cand in cand si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa o ora. Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si...
Ciorba de perisoare
Am curatat, spalat si tocat toate legumele. Intr-o oala am pus putin ulei de masline si am pus legumele sa se caleasca usor. Cand s-au muiat legumele al adaugat apa, am potrivit gustul cu sare si piper si am pus perisoarele si mazarea cand apa a inceput sa clocoteasca. Perisoarele:...
Supa de gaina de casa si taitei
Am spalat bine carnea si am pus-o sa fiarba in apa cu putina sare. Dupa 20 de minute am scos carnea din apa si am aruncat supa obtinuta. Am pus dinou carnea in alta apa curata impreuna cu legumele ( curatate, spalate ) sare si boabe de piper. Am luat spuma adunata deasupra de cate ori a fost...
Ciorba de spanac
Spanacul se spala si se opareste in apa cu sare. Tocam ceapa, morcovu, patrunjelul, pastarnacul, telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Prajim kaizerul in putin ulei, apoi adaugam legumele si le mai calim impreuna. Punem boia. Adaugam apoi spanacul si punem apa peste. Cand legumele...
Ciorba Radauteana
Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pieptul de pui si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici si se pun inapoi in...