publicat la 23.12.2014
publicat la 19.12.2014
publicat la 19.12.2014
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Cornuri rapide (cu Nutella sau dulceata)
1. Am incins cuptorul la 180°. 2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata. 3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns cu un galbenus si le-am dat la cuptor pentru 30 ce minute. Aceeasi treaba am facut si cu celalalt...
Tarta cu pere
1.Am incins cuptorul la 180°.Am mixat untul moale cu zaharul pana a devenit o crema spumoasa.Am adaugat oul,esenta de vanilie,coaja de lamaie si am continuat sa mixez.Am pus smantana continuand sa mixez. 2.A pus faina si praful de copt,sarea in ploaie,cernute,continuand sa mestec cu...
Desert rapid cu piersici si zmeura
1.Scoateti jumatatile de piersici si puneti-le la scurs. 2.Intr-o tigaie puneti zaharul si zeama de lamaie.Lasati sa se toapeasca,apoi adaugati zmeura.Lasati 3-4 minute pana nu mai are zeama. 4.Zdrobiti alumele si amaretti. 5.Umpleti piersicile cu zmeura si presarati alume si amaretti....
Prajitura cu pere si nectarine
1.Incingeti cuptorul la 170°.Am mixat oualele cu zaharul si esenta de vanilie pana si-au dublat volumul. 2.Am adaugat uleiul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez bine.Am pus faina si praful de copt in ploaie,cernute,continuand sa mestec.Am pastrat putina faina,in care am amestecat o...
Minciunele (Gogosi cu lingura)
1.Intr-un bol am pus faina,esentele,drojdia,apa calda si am inceput sa framant,apoi am adaugat si uleiul putin incalzit si am continuat sa mestec.Aluatul va fi foarte moale.Am lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul. 2.Am pus la incins uleiul intr-un ceaun (ca sa nu sara uleiul) si am pus...
Salam de biscuiti reteta cu nuci
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci 1.Am fiert apa impreuna cu zaharul,pana s-a topit,iar la sfarsit am adaugat esentele. 2.Am zdrobit biscuitii si nucile,cu robotul si intr-un castron am pus toate ingredientele:cacaoa,dulceata de cirese,visinata,nuca de cocos,biscuiti,nuca,apa indulcita...
Tarta cu iaurt de fructe (fara coacere)
1.Am dat biscuiti pe robot. 2.Am topit untul si l-am pus peste biscuiti si am amestecat bine. 3.Intr-o tava rotunda am uns putin unt si am adaugat biscuiti,pe care i-am presat bine.Am bagat tava la congelator 15 minute. 4.Am inmuiat gelatina in 10ml apa,am batut frisca bine. 5.Am pus...
Biscuiti cu portocala
1.Puneti intr-un bol faina,amidonul alimentar,zaharul pudra,coaja de lamaie si margarina,si mestecati bine.(le puteti pune si intr-un robot). 2.Adaugati cele doua oua si zeama de portocal si continuati sa mestecati.Compozitia va fi putin moale. 3.Eu am mai adaugat 50g faina ca era cam...
Fursecuri fragede cu ciocolata
1.Am frecat untul/margarina cu zaharul pana a devenit ca o crema. 2.Apoi am pus faina cernuta,in ploaie,si am continuat sa mestec pana se incorporeaza bine. 3.Am uns tava de cuptor cu unt/margarina si am incins cuptorul 170°.Am pus totul intr-un pos,si am inceput sa fac floricele.Le-am...
Tort Fluture
Blatul: 1.Separam albusurile de galbenusuri. 2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul. 3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem. 4.Punem in ploaie faina si praful de...
Tort cu Crema de Sampanie
Pregatim Blatul: 1.Se separa albusurile de galbenusuri. 2.Se bat albusurile cu un praf de sare. 3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar. 4.Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine...
Dulceata de cirese
1.Am spalat ciresele,le-am scos samburi si le-am taiat in doua. 2.Intr-o oala inalta,ca sa nu sara stropi cand fierbe,am pus ciresele,zaharul amestecat cu gelfix si am amestecat. 3.Am pus oala pe foc si cand a inceput sa fiarba,am inceput sa mestec cu o lingura de lemn ,la foc mare,timp de...
Clatite cu Banane,Mango si Nutella
Laptele,zaharul,margarina,sare si esenta de vanilie se pun intr-o olicica si se pune la foc pana se topeste margarina. Faina si ouale,le punem intrun bol si mestecam cu blanderul,apoi adaugam si compozitia din olicica si continuam sa mestecam cu blanderul,pana se amesteca toate ingredientele....
Bezele cu cafea
1.Ingingem cuptorul.Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul amestecat cu cafeaua,cate o lingura si continuam sa batem. 2.Continuam sa batem pana cand se obtine o spuma foarte tare. 3.Punem hartie de copt intr-o tava si cu ajutorul unui pos cu sprit facem forme de bezele.Dam la cuptor la...
Rulada cu ciocolata si cirese
Pregatim crema: 1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel. 2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe...
Mini Muffin cu Fructe confiate (fructe de padure)
Bateti untul moale cu zaharul,pana devine cremos. Adaugati rand pe rand ouale,apoi faina si praful de copt.Continuati sa mestecati. Puneti si fructele confiate si mestecati.Incingeti cuptorul la 170°,puneti aluatul in forme si dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Pofta buna!!!
Prajitura cu Cirese
1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs. 2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine. 3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet. 4.Facem...
Tarta pufoasa cu capsuni
1.Spalati capsunele,le taiati in 4 si le stropiti cu zeama de lamaie. 2.Mixati margarina cu zaharul,dupa care adaugati cele 3 oua rand pe rand. 3.Dupa aceea adaugati faina cernuta si praful de copt.Incalziti cuptorul la 170°. 4.Varsati continutul intr-o tava rotunda de 22cm...
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata
Blatul: -se pune apa la fiert cu margarina si putina sare -cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat. -nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca -cand compozitia s-a racit adaugam rand...
Prajitura "Semiluna"
Pregatim blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal....
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos
Se pun intr-o cratita,pe foc,margarina,laptele,zaharul,cacaoa si se dau in clocot.Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga galbenusurile si se mixeaza.Dupa aceea se adauga praful de copt si faina in ploaie.Continuam sa mixam. Se bat albusurile spuma si se adauga la...
Clatite cu branza la cuptor
Pentru aluat aveti acelasi stil de preparare ca la reteta "Clatite cu Nutella": http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-nutella-45079.html . Intr-un bol puneti,branza de vaci,smantana,zaharul,esentele si mestecati. Dupa ce ati facut toate clatitele,ungeti o tava cu putin ulei...
Clatite cu Nutella
Intr-un bol punem oua si le batem cu zahar si putina sare. Adaugam treptat laptele,apoi faina....iar lapte, iar faina....pana ajungeti la consistenta dorita. Incingeti o tigaie si ungeti cu putin ulei.Puneti aluat si incepeti sa faceti clatitele. Ungeti cu nutella doar pe o jumatate de...
Crostata de Piersici
1 .Pregatim aluatul: intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se odihneasca cam 30 de min. 2.Trecut timpul,incalzim cuptorul la 200°.Puneti o hartie de copt pe masa de...
Tort de ciocolata
1.Rupeti ciocolata si lasati sa se topeasca incet in baie de aburi.Separati galbenusurile de albusuri.Mixati 175g de unt,si incet incet adaugati 75g de zahar.Bateti pana devine cremos.Cand a devenit spumos adaugati galbenusurile,pe rand.Adaugati si ciocolata topita. 2.Ungeti cu untul ramas si...
Pasca
Pregatim aluatul: 1.Punem laptele la incalzit.Intr-un bol punem faina,facem o gaura in mijloc si punem ouale batute inaine,zaharul,sarea,esentele si drojdia. 2.Incepem sa framantam si rand pe rand adaugam laptele caldut,pana devine un aluat moale.La sfarsit punem ulei si mai framantam pana...
Biscuiti Espresso cu Cafea
1.Incalziti cuptorul la 180°.Intr-o tava de cuptor puneti hartie de copt.Mestecati faina,praful de copt si cacaoa si dati-le prin sita. 2.Intr-un bol mixati untul cu zaharul pana devine cremos.Apoi adaugati oul,extractul de vaniliesi cafeaua si mestecati cu grija. 3.Adaugati...
Budinca de ciocolata
1. Lasati untul sa se inmoaie intr-un bol. Bateti-l cu un mixer pana devine cremos. Adaugati zaharul si continuati sa mixati. 2. Adaugati galbenusurile, rand pe rand, faina si cacaoa cernuta si amestecati. 3. Puneti laptele pe foc si cand incepe aproape sa fiarba luati de pe foc si adaugati...
Prajitura cu mere
1.Spalam merele,le curatam de coaja si de samburi,le taiem cubulete circa 1cm...si le punem intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar,scortisoara si zeama de la o lamaie.Lasam pe foc pana merele devin moii si scade toata zeama.Lasam sa raceasca. 2.Intre timp pregatim blatul :ouale intregi le batem...
Tort de capsuni acoperit cu ciocolata
Ungeti o tava rotunda de 22 cm diametru,cu unt.Rupeti piscoturile in trei parti si lipiti pe peretii si fundul tavii cu piscoturi.(trebuie sa impartiti piscoturile in 3,dupa ce le-ati rupt.) Spalati capsunile si 250 g le dati prin blender,iar acest "pireu" de capsuni obtinut il dati...