Împărțim ingredientele in doua astfel:
-intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocala (eu am stors...
Batem ouăle, apoi punem iaurtul,zaharul și amestecam pana se topește zaharul.
Punem esențele,zaharul vanilat și stafidele.
Tapetați tava cu foaie de copt.
E indicat tava sa fie de aceeași mărime cu foile.
Punem 2-3 foi de placinta si apoi iaurt.
Repetam pana se...
Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana...
Merele, spalate, curatate de coaja si seminte, le taiem in 4-6 felii, depinde de cum sunt merele de mari.
Punem zaharul sa se caramelizeze intr-o cratita si dupa aceea se adaugă merele taiate, asezate circular si 'alintate', iar pe deasupra untul taiat cubulete.Daca vreti merele...
Batem oul cu sarea si ulei.
Treptat adaugam zaharul, mirodeniile,apoi laptele si faina cat cuprinde.Trebuie sa iasa un aluat fraged.
Merele curatate le dam pe razatoare mare si le punem la calit cu zaharul si scorțișoară.Lasam pana scade zeama.Punem faina dupa ce s-a racit ca sa se...
Spalam pastravul, il curatam de solzi si intestine,il taiem in 6 bucati de peste.
Il asezam in tava unsa cu ulei de măsline, impreuna cu cartofi curatati si taiati rondele.Punem si rosiile taiate rondele.Presaram sare , piper și oregano.
Taiem felii lamaia si punem in tava.
Punem...
Punem laptele pe foc cu zahar si coaja de lămâie rasă. Lasam sa fiarbă. Adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.Lasati sa se răcească putin. Dupa aceea adaugam untul si ouale batute bine, amestecand ușor.
Adaugam si prunele taiate cubulete, puse putin la scurs...
1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama.
2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si...
Blatul:
Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand...
Tiramisu reţetă originală
1.Separati albușurile de gălbenușuri.
2.Bateti albușurile cu putina sare pana isi volumul. Adaugati rand pe rand cate o lingura de zahar, continuând sa mixati pana devine o bezea.
3.Bateti gălbenușurile pana isi dubleaza volumul si...
Aluatul:
1.Amestecam intr-un bol drojdia si sarea.Punem laptele si zaharul la încălzit, amestecand ușor pana se topeste zaharul.
2.Facem o "groapa" in mijloc si punem ouăle si coaja de lămâie. Batem ouăle cu ajutorul unei furculițe (pana se amesteca puțin...
BLATUL:
Incingem cuptorul la 180 grade.
Batem ouale cu un vf de sare, spuma.
Adaugam treptat zaharul.
Punem uleiul in compozitie si dupa ce s-a incorporat adaugam faina si praful de copt in ploaie.
Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor...
Peincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem untul la temperatura camerei si zaharul intr-ul bol si mixam pana devine o pasta moale si pufoasa.
Punem ouale, sarea, esenta de vanilie si amestecam. Apoi adaugam faina si praful de copt treptat si amestecam cu o lingura de lemn pana se formeaza un...
Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia.
Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie....
1.Am curatat si spalat morcovul si l-am dat pe razatoarea mica.
2.Am ras si coaja de la portocala si apoi am stors portocala si am pus deoparte 50ml de suc.
3.Am batut oul bine,cu putina sare apoi am pus zaharul,continuand sa mixez pana si-a dublat volumul.Am pus esenta,ulei,sucul de...
1.Spalam ciresele si le scoatem samburi.Le lasam la scurs.
2.Separam albusurile de galbenusuri.
3.Albusurile le mixam bine cu un praf de sare.Dupa aceea adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam 3 minute.Punem si cealalta cantitate de zahar,ramasa,si continuam sa mixam...
Blatul:
Am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de zahar,continuand sa mixez,apoi am pus faina,praful de copt cacaoa,si zaharul vanilat,cernute,le-am pus in...
Am oprit cateva felii de ananas,iar restul le-am taiat bucatele si le-am pus la scurs.
Am mixat bine frisca cu 4 picaturi de lamaie,pana s-a intarit bine.Am oprit 10 linguri de frisca pentru ornat.
Am insiropat primul blat cu cateva linguri de compot de ananas,am pus jumatate din compozitia...
Am mestecat intr-un bol toate ingredientele solide (faina,zaharul,praf de copt,bicarbonat si putina sare).
Am mestecat iaurtul cu oul (intr-un alt bol)si apoi am adaugat margarina.Toate acestea le-am mestecat ingredientele solide,cu un tel.
Am incins o tigaie,am uns putin ulei cu o...
Preparare Reteta glazura Simpla din 2 ingrediente, pentru biscuiti, fursecuri sau prajituri
Am pus apa la fiert.
Intr-un bol am pus zaharul pudra cernut si am pus o lingura de apa fierbinte,am mestecat energic,apoi am adaugat si cealalta lingura de apa.Trebuie sa iasa o glazura lucioasa....
1.Am pus toate ingredientele intr-un robot,si am lasat pana s-a format un aluat faramicios.L-am scos si l-am mai framantat pe masa de lucru cu putina faina.L-am invelit in pelicula si l-am dat la rece pentru 30 minute.
2.Am incins cuptorul la 180°.Dupa ce a trecut 30 minute,am luat o...
1.Am incins cuptorul la 170°.Am batut galbenusurile cu zahar,coaja de lamaie si zaharul vanilat,pana a devenit cremos.
2.Am adaugat faina si amidonul,cernut,in ploaie,continuand sa mestec.
3.Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi l-am pus peste galbenusuri,mestecand incet de...
1.Am pus in robot faina si praful de copt cernute,untul moale si taiat cubulete,oul,zaharul,putina sare,zaharul vanilat si am mestecat pana a devenit un aluat faramicios.
2.Apoi l-am scos din robot si am framantat pe masa cu putina faina,pana a devenit un aluat omogen.Am invelit in pelicula si...
1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.
2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.
3.Ungem cu putina...
1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am continuat sa framant cu mainile.Apoi am pus uleiul caldut incet-incet,continuand sa framant.Am pus la...
1.Am dat pe robot biscuiti.Apoi am adaugat untul topit si am mestecat bine.Am pus compozitia intr-o tava de 24cm diametru,si cu ajutorul unei lingure am presat bine.Am dat la rece pentru 30 minute.
2.Am batut cu mixerul Philadelphia,impreuna cu zahar pudra si zaharul vanilat.
3.Am pus la...
Pregatim crema:
1.Punem smantana pe foc si lasam sa clocoteasca.Cand a inceput sa clocoteasca luam de pe foc si punem ciocolata bucatele,si mestecam cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Punem la rece.
2.Cand s-a racit (nu de tot) incepem sa mixam crema.Daca e prea tare mai...
1.Am dat pe robot biscuiti.Am topit margarina.
2.Am pus toate ingredientele,in afara de alune si nuca de cocos,intr-un bol si am amestecat bine.
3.Am inceput sa fac bomboanele,in mijloc am pus cate o aluna si le-am dat prin fulgi de cocos.
Le-am asezat pe un platou si le-am pus la...
1. Am spalat,curatat merele si le-am dat pe razatoare.Le-a pus la calit cu zahar,zeama de lamaie si scortisoara,si am lasat pana a scazut toata zeama. Am lasat la racit.
Blatul:
1. Am separat galbenusul de albusuri.Am batut albusurile cu un praf de sare,apoi rand pe rand am adaugat cate o...
1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am lasat sa se odihneasca 30 de minute.
2. Intre timp am facut crema:am mixat galbenusurile cu...
Fursecuri fara zahar
Împărțim ingredientele in doua astfel: -intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocala (eu am stors...
Placinta cu iaurt
Batem ouăle, apoi punem iaurtul,zaharul și amestecam pana se topește zaharul. Punem esențele,zaharul vanilat și stafidele. Tapetați tava cu foaie de copt. E indicat tava sa fie de aceeași mărime cu foile. Punem 2-3 foi de placinta si apoi iaurt. Repetam pana se...
Negresa
Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana...
Tort de mere
Merele, spalate, curatate de coaja si seminte, le taiem in 4-6 felii, depinde de cum sunt merele de mari. Punem zaharul sa se caramelizeze intr-o cratita si dupa aceea se adaugă merele taiate, asezate circular si 'alintate', iar pe deasupra untul taiat cubulete.Daca vreti merele...
Placinta cu mere
Batem oul cu sarea si ulei. Treptat adaugam zaharul, mirodeniile,apoi laptele si faina cat cuprinde.Trebuie sa iasa un aluat fraged. Merele curatate le dam pe razatoare mare si le punem la calit cu zaharul si scorțișoară.Lasam pana scade zeama.Punem faina dupa ce s-a racit ca sa se...
Păstrăv cu cartofi si lamaie la cuptor
Spalam pastravul, il curatam de solzi si intestine,il taiem in 6 bucati de peste. Il asezam in tava unsa cu ulei de măsline, impreuna cu cartofi curatati si taiati rondele.Punem si rosiile taiate rondele.Presaram sare , piper și oregano. Taiem felii lamaia si punem in tava. Punem...
Budinca cu griș si prune
Punem laptele pe foc cu zahar si coaja de lămâie rasă. Lasam sa fiarbă. Adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.Lasati sa se răcească putin. Dupa aceea adaugam untul si ouale batute bine, amestecand ușor. Adaugam si prunele taiate cubulete, puse putin la scurs...
Lasagne cu vinete si dovlecei
1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama. 2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si...
Tort de ciocolată
Blatul: Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală 1.Separati albușurile de gălbenușuri. 2.Bateti albușurile cu putina sare pana isi volumul. Adaugati rand pe rand cate o lingura de zahar, continuând sa mixati pana devine o bezea. 3.Bateti gălbenușurile pana isi dubleaza volumul si...
Poale'n brau
Aluatul: 1.Amestecam intr-un bol drojdia si sarea.Punem laptele si zaharul la încălzit, amestecand ușor pana se topeste zaharul. 2.Facem o "groapa" in mijloc si punem ouăle si coaja de lămâie. Batem ouăle cu ajutorul unei furculițe (pana se amesteca puțin...
Prajitura cu cirese (reteta nr 200)
BLATUL: Incingem cuptorul la 180 grade. Batem ouale cu un vf de sare, spuma. Adaugam treptat zaharul. Punem uleiul in compozitie si dupa ce s-a incorporat adaugam faina si praful de copt in ploaie. Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor...
Fursecuri vieneze
Peincalzim cuptorul la 180 grade. Punem untul la temperatura camerei si zaharul intr-ul bol si mixam pana devine o pasta moale si pufoasa. Punem ouale, sarea, esenta de vanilie si amestecam. Apoi adaugam faina si praful de copt treptat si amestecam cu o lingura de lemn pana se formeaza un...
Gogosi fragede cu iaurt
Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie....
Mini Muffin cu morcovi(100 de calorii)
1.Am curatat si spalat morcovul si l-am dat pe razatoarea mica. 2.Am ras si coaja de la portocala si apoi am stors portocala si am pus deoparte 50ml de suc. 3.Am batut oul bine,cu putina sare apoi am pus zaharul,continuand sa mixez pana si-a dublat volumul.Am pus esenta,ulei,sucul de...
Pandispan cu cirese
1.Spalam ciresele si le scoatem samburi.Le lasam la scurs. 2.Separam albusurile de galbenusuri. 3.Albusurile le mixam bine cu un praf de sare.Dupa aceea adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam 3 minute.Punem si cealalta cantitate de zahar,ramasa,si continuam sa mixam...
Prajitura Boema
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de zahar,continuand sa mixez,apoi am pus faina,praful de copt cacaoa,si zaharul vanilat,cernute,le-am pus in...
Tort "RAPID" cu ciocolata si ananas
Am oprit cateva felii de ananas,iar restul le-am taiat bucatele si le-am pus la scurs. Am mixat bine frisca cu 4 picaturi de lamaie,pana s-a intarit bine.Am oprit 10 linguri de frisca pentru ornat. Am insiropat primul blat cu cateva linguri de compot de ananas,am pus jumatate din compozitia...
Clatite Americane
Am mestecat intr-un bol toate ingredientele solide (faina,zaharul,praf de copt,bicarbonat si putina sare). Am mestecat iaurtul cu oul (intr-un alt bol)si apoi am adaugat margarina.Toate acestea le-am mestecat ingredientele solide,cu un tel. Am incins o tigaie,am uns putin ulei cu o...
Reteta glazura Simpla din 2 ingrediente, pentru biscuiti, fursecuri sau prajituri
Preparare Reteta glazura Simpla din 2 ingrediente, pentru biscuiti, fursecuri sau prajituri Am pus apa la fiert. Intr-un bol am pus zaharul pudra cernut si am pus o lingura de apa fierbinte,am mestecat energic,apoi am adaugat si cealalta lingura de apa.Trebuie sa iasa o glazura lucioasa....
Biscuiti Simpli Decorati
1.Am pus toate ingredientele intr-un robot,si am lasat pana s-a format un aluat faramicios.L-am scos si l-am mai framantat pe masa de lucru cu putina faina.L-am invelit in pelicula si l-am dat la rece pentru 30 minute. 2.Am incins cuptorul la 180°.Dupa ce a trecut 30 minute,am luat o...
Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao
1.Am incins cuptorul la 170°.Am batut galbenusurile cu zahar,coaja de lamaie si zaharul vanilat,pana a devenit cremos. 2.Am adaugat faina si amidonul,cernut,in ploaie,continuand sa mestec. 3.Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi l-am pus peste galbenusuri,mestecand incet de...
Fursecuri "Zambareti"
1.Am pus in robot faina si praful de copt cernute,untul moale si taiat cubulete,oul,zaharul,putina sare,zaharul vanilat si am mestecat pana a devenit un aluat faramicios. 2.Apoi l-am scos din robot si am framantat pe masa cu putina faina,pana a devenit un aluat omogen.Am invelit in pelicula si...
Ziua si Noaptea
1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca. 2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus. 3.Ungem cu putina...
Branzoaice
1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am continuat sa framant cu mainile.Apoi am pus uleiul caldut incet-incet,continuand sa framant.Am pus la...
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)
1.Am dat pe robot biscuiti.Apoi am adaugat untul topit si am mestecat bine.Am pus compozitia intr-o tava de 24cm diametru,si cu ajutorul unei lingure am presat bine.Am dat la rece pentru 30 minute. 2.Am batut cu mixerul Philadelphia,impreuna cu zahar pudra si zaharul vanilat. 3.Am pus la...
Tort cu ciocolata
Pregatim crema: 1.Punem smantana pe foc si lasam sa clocoteasca.Cand a inceput sa clocoteasca luam de pe foc si punem ciocolata bucatele,si mestecam cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Punem la rece. 2.Cand s-a racit (nu de tot) incepem sa mixam crema.Daca e prea tare mai...
Bomboane de biscuiti cu Alune
1.Am dat pe robot biscuiti.Am topit margarina. 2.Am pus toate ingredientele,in afara de alune si nuca de cocos,intr-un bol si am amestecat bine. 3.Am inceput sa fac bomboanele,in mijloc am pus cate o aluna si le-am dat prin fulgi de cocos. Le-am asezat pe un platou si le-am pus la...
Prajitura cu mere si crema de vanilie
1. Am spalat,curatat merele si le-am dat pe razatoare.Le-a pus la calit cu zahar,zeama de lamaie si scortisoara,si am lasat pana a scazut toata zeama. Am lasat la racit. Blatul: 1. Am separat galbenusul de albusuri.Am batut albusurile cu un praf de sare,apoi rand pe rand am adaugat cate o...
Tarta cu struguri
1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am lasat sa se odihneasca 30 de minute. 2. Intre timp am facut crema:am mixat galbenusurile cu...