publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Sos "Grecesc"
Galbenusurile si mustarul se pun in castron si se amesteca. Se toana uleiul incet ca la maioneza, mixand continuu. Usturoiul se piseaza. Castravetii se taie cubulete mici. Usturoiul si castravetii se adauga in maioneza si se condimenteaza cu sare si piper.
Sos "Chilly"
Galbenusurile si mustarul se amesteca bine. Se toarna uleiul pe rand in fir subtire, mixand continuu, ca la maioneza. La final se condimenteaza cu sare , piper , chilly macinat si se amesteca.
Sos de rosii cu ceapa si kapia
Ceapa se toaca. Ardeiul kapia se taie cubulete Rosiile se taie si ele cuburi Se pun toate intr-un vas si se condimenteaza cu zahar, sare, piper, oregano si busuioc. Se fac pasta cu blender-ul!
Sos de capsuni ci chilly
Se pun toate intr-un vas si se paseaza cu belender-ul .
Maioneza
Galbenusul fiert se pune in castron si se piseaza cu furculita. Se adauga galbenusul crud , se amesteca , iar apoi se adauga mustarul si zeama de lamaie, se amesteca din nou sa se omogenizeze. Apoi se toarna uleiul putin cate putin mixand continuu, si tot asa pana cand maioneza nu curge din...
Sos cu ardei iute si mere
Legumele si merele se toaca , se adauga bulionul, condimentele si se pun la fiert 30 minute, se adauga zaharul si se mai lasa 10-15 minute.