publicat la 04.05.2015
publicat la 11.03.2015
publicat la 26.07.2014
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Dulceata de visine
Spalam visinele, scoatem samburii si le punem intr-o oala mai mare. Punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam 3 ore pana lasa zeama sau pana a doua zi. Le punem apoi la fiert pe ochiul de la aragaz. Fierbem dulceata de visine pana cand zeama lasata se ingroasa. Punem dulceata de...
Prajitura cu nuci, cafea si crema de vanilie
Foi cu cacao: Am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul si praful de sare. Am adaugat smantana si cacaoa, am omogenizat, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu o lingura, apoi am inceput sa framant cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios pe...
Gogosi cu iaurt
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut. Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si mixam bine. Adaugam treptat untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Faina o punem intr-un vas, adaugam amestecul precedent, drojdia dizolvata in lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele...
Prajitura Harissa
Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul). Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si praful de sare. Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine. Am obtinem o pasta grosuta, pe care...
Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine
Am topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am cernut faina si am pus-o intr-un vas. Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine, bine. Am adaugat apoi galbenusurile, margarina topita si racita peste lapte si am omogenizat....
Cremes cu lamaie
Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul. Amestecam apoi adaugam, putin cate putin laptele ramas (100 ml). Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de oua cu faina si zahar, punem...
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea Rupem biscuiti cu mana, in bucati potrivite, adaugam ness-ul, nuca macinata si lasam de-o parte. Punem apoi laptele la fiert intr-un ibric, adaugam untul si cacaoa amestecata cu zaharul. Cand zaharul si untul s-au topit, oprim focul si...
Chec in doua culori
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un vas mai mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Restul zaharului il amestecam cu galbenusurile si apoi turnam incet compozitia de...
Prajitura cu iaurt si cirese
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Presaram 1 lingura de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam de-o parte pana pregatim aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, omogenizam, apoi...
Bezele cu migdale
Crema de ciocolata alba: topim ciocolata alba impreuna cu frisca pe baie de aburi. O lasam sa se raceasca, apoi o punem in vasul de la mixer si incepem sa o mixam, la viteza mica, adaugand treptat cate un cubulet de unt. Se da la frigider pana pregatim bezelele. Bezele: mixam...
Biscuiti Espresso cu Nuci
Intr-un vas amestecam faina, cacaoa, ness-ul, praful de copt apoi le trecem printr-o sita. In alb vas punem margarina la temperatura camerei, zaharul, praful de sare si mixam foarte bine. Adaugam apoi oul si omogenizam. Adaugam amestecul de faina cu cacao, ness si praf de copt, nuca...
Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Pancakes cu jeleu de cirese
Pancakes: intr-un bol punem ouale, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam uleiul, continuam sa mixam, apoi adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si...
Spuma de piersici
Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste. Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra si se fac piure. Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus. Se da la frigider pana la servire! Pofta buna!
Friganele dulci
Intr-un bol punem ouale, mierea, esenta de vanilie, scortisoara, laptele, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o tigaia incinsa cu putin ulei in ea. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem friganelele...
Pancakes Pops
Cu ajutorul unei forme de fursecuri in forma de steluta am decupat clatitele americane. Se infige cate o scobitoare in fiecare steluta apoi, cu ajutorul unui posh am pus in mijlocul fiecarei stelute cate un mot de crema de ciocolata, apoi am presarat deasupra biscuiti sfarmati sau fulgi de...
Briose cu spuma de piersici - Reteta nr. 250!
Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste. Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender si se fac piure. Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus. Dam crema la frigider cat timp pregatim briosele. Briosele:...
Prajitura frageda cu mere si piersici
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete. Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani. Lasam sa se caramelizeze la foc mic. Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit. Intr-un vas...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust. Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema. Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra. Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea. Cand acestea s-au intarit,...
Chec cu iaurt si cirese
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec. Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam apoi iaurtul si uleiul. Faina o amestecam cu...
Inimioare cu rom si glazura de ciocolata
Intr-un bol mai mare punem biscuitii sfarmati. Intr-un ibric punem zaharul, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Turnam siropul peste biscuiti (putin cate putin,s-ar putea...
Prajiturele cu frisca si mascarpone
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Prajitura cu crema de lamaie
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam. Adaugam galbenusurile peste...
Clatite cu miez de lapte si dulceata de afine
Umplutura: miezul de lapte se pune intr-un bol, se paseaza cu o furculita, se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza. Luam o clatita, intindem un strat uniform de miez de lapte, unul de dulceata de afine si rulam cu grija. Apoi taiem capetele clatitelor, le taiem in 2 si obtinem niste...
Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca
Intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen. Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se...
Cozonac cu nuca si nesquik
Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful...
Pasca cu branza dulce
Crema de branza la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare....
Tort cu crema mascarpone si limoncino
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in...
Prajitura cu iaurt si capsuni
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie. Faina o...
Budinca de ciocolata
Intr-ibric punem 550 ml lapte la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas(50 ml). Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecand continuu cu un tel. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase,...