Am vazut-o, mi-a placut, am incercat-o si a ramas pe lista retetelor preferate fiind laudata de toata familia! Multumesc Gaby_d!:*
Blat:
Crema de lamaie:
Decor:
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si pregatim crema.
Intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Adaugam zeama si coaja de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.
Mixam untul spuma.
Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.
Cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.
Impartim crema in 3 parti egale.
Aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema, deasupra aseazam ultima foaie de blat, intindem ultima parte de crema si ornam cu fulgi de cocos.
Dam prajitura la rece pana la servire
Pofta buna!
1
Gaby a ornat prajitura cu frisca, eu am ornat-o cu crema si fulgi de cocos.
2
Am folosit o tava cu dimensiunea de 32/24 cm.