publicat la 05.03.2019
publicat la 26.02.2019
publicat la 18.02.2019
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata calda de teci
Se spala prazul, apio si se taie rondele subtiri. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga prazul, apio si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se adauga rosiile si dupa un minut de pun tecile. Se adauga apa calsa, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sunt gata si...
Ciorba din aripi de curcan la slow cooker Crock-Pot
Punem la fiert aripile de curcan spalate in prealabil si le fierbem doar pentru a le lua spuma. In timp ce fierb aripile, spalam si tocam morcovul, ceapa, telina si usturoiul si le punem in oala. Adaugam peste ele aripile, 1,6 l apa fierbinte si sare. Acoperim oala cu capacul, setam...
Piept de rata cu cartofi la slow cooker Crock-Pot
Curatam si taiem rondele (groase cam de 5 mm) cartofii. Punem mai intai in oala untul. Adaugam cartofii si asezam piptul de rata deasupra cu pielea in sus. Presaram sarea si piperul. Pornim slow cookerul Crock-Pot , setam functia high pentru 3.5 ore. Dupa ce este gata, portionam pieptul de...
Desert tarta rustica cu prune
Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min. Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un...
Desert bezele colorate
Se bat albusurile cu un praf de sare la o viteza medie pana cand incep sa se faca spuma. Se mareste viteza adaugand treptat zaharul, zeama de lamaie si amidonul. Se bat la viteza mare cam 7 min pana cand se obtine o bezea tare si foarte lucioasa. Daca vrem sa le coloram, desenam...
Desert macarons
Batem albusurile, sarea, zaharul tos cu robotul (sau mixer) la viteza medie timp de 3 min. Crestem viteza la mediu spre mare timp de inca 3 min, apoi la viteza mare inca 4 min. Obtinem o bezea foarte tare. Faina de migdale impreuna cu zaharul pudra le dam prin blender si dupa aceea...
Desert pliculete cu osanza
Se framanta un aluat din apa, sare, otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat elastic, potrivit de tare. Se intinde o foaie mare pe masa de lucru de 0.5 cm grosime si se unge cu o treime din osanza intr-un strat subtire si uniform. Se impatureste si se da pentru o...
Desert tort cu mousse de ciocolata si visine
Incepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem blatul intr-o forma rotunda (apox de 20 cm) in cuptorul incalzit in prealabil la 190 C cam 25 min....
Pateu din ficatei de pui
Se spala ficateii si se pun intr-o tava in care am pus doua linguri de ulei. Se curata ceapa, se taie solzi mari, se pune peste ficatei. Se dau la cuptor la 180 grade C si se lasa aproximativ 20 min pana cand ficateii sunt copti. Ficateii copti impreuna cu ceapa coapta,...
Aripioare cu spanac
Spalam mai intai aripioarele si le fierbem pana luam spuma. Le mutam in slow cooker (daca nu avem, se fierb inainte deoarece carnea de pasare de tara este mai tare) si setam functia high pentru 2,5 ore. Cand avem aripioarele fierte, curatam si tocam ceapa si o punem impreuna cu...
Ciulama de hribi
Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in cuburi cam de 1-2 cm). Lasam sa fiarba cam 10-12 min. Dupa ce au fiert, adaugam apa cu faina...
Desert tort de bezea special
Incepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa. Cu un pos am format pe o hartie de copt unsa cu foarte putin unt doua blaturi cam de 20 cm diametru...
Pizza vegetariana
Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina. Adaugam apa, faina si sarea peste drojdia dizolvata si framantam cu robotul cam 8 min...
Supa crema de ciuperci
Se spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga si ciupercile. Se gatesc impreuna cam 12-15 min la foc potrivit. Se...
Aperitiv humus
Boabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut. In timp ce nautul fierbe pregatim pasta de susan: semintele de susan se incing intr-o tigaie la foc...
Desert tort cu mere
Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul. Pentru aluat, amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand fac spuma (eu am folosit...
Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale
Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos. In timp ce se toposte untul, cernem cacaua si pregatim formele de ciocolata, punand in fiecare cate o visina si o...
Carne de pui marinat in sos de soia
Se portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore. Eu de obicei il fac cu o zi inainte. Intrun castronel su pune susanul si se...
Desert placinta cu dovleac
Incepem cu umplutura: Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa. Prepararea aluatului: Cernem faina sa o avem pregatita pentru aluat. Batem ouale cu 25 gr green sugar si sarea (eu m-am folosit de robotul de...
Salata de paste cu legume
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp se toaca si amesteca toate legumele. Se adauga pastele fierte si scurse, peste legume. Se pune sare, otet balsamic si, daca mai este nevoie, ulei.( Eu nu am mai pus pentru ca mi s-a parut suficient cel de la...