publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui umplut cu spanac si feta
Pieptul de pui l-am taiat in doua, dupa care l-am crestat din loc in loc si l-am condimentat. Intr-o tigaie am incins o lingura de ulei si am adaugat spanacul si branza feta sfaramata. Am amestecat de cateva ori, cat sa se inmoaie usor spanacul si sa se topeasca branza. Am umplut...
Supa de rosii cu branza
Cum va spuneam, am combinat doua sosuri, am adaugat apa si am lasat sa dea doar cateva clocote. Nu a fost nevoie sa adaug nici un fel de legume, pentru ca sosurile contin si ceapa, morcov, usturoi, patrunjel si busuioc. All in one. Cand am oprit supa am adaugat putina miere de albine,...
Mancare de post- tocanita de ciuperci
Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce s-au patruns (lucru care se intampla cat invarti de cateva ori cu lingura ciupercile) am presarat...
Strudele cu cascaval si sunca de curcan
Nu am prea multe de spus, intrucat reteta e foarte simpla. Taiati foaia de aluat in patrate sau dreptunghiuri, dupa cum va doreste inima. Crestati fiecare foaie de la jumatate spre margine (doar o portiune de cativa cm). Pe cealalta jumatate asezati sunca de curcan taiata si...
Budinca cu branza si sos de capsuni
Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom. Am uns vasele pt cuptor cu unt (am folosit vase mici, dragute, pentru fiecare in parte). Am scurs pastele...
Hamburgheri de pui
Am curatat pulpele de pielita si le-am tocat. In compozitia pentru hamburgheri am adaugat doar sare, piper, busuioc si cimbru. Din carnea tocata am format trei burgheri pe care i-am pus pe tigaia gratar incinsa si unsa cu putin ulei. In timp ce carnea sfaraie pe gratar pregatim restul...
Pizza rustica
Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi turnati praful de sare, apa calduta si uleiul de masline. Daca vi se pare ca mai e nevoie, mai...
Frigarui de pui la grill
Pentru inceput am taiat bucatile de piept de pui in cuburi potrivite pentru a se patrunde bine carnea pe gratar, le-am presarat cu sare, piper si putin busuioc uscat, pentru aroma. Am pregatit legumele: ceapa, zucchini, ardeiul le-am taiat rondele si rosiile in sferturi, dupa care le-am...
Pui Kievskaia
Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui. Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu...
Pui caprese
Am taiat pieptul de pui in doua si l-am asezat pe gratar. Am condimentat cu sare si piper. Dupa ce s-a rumenit usor pe ambele parti l-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am aranjat deasupra rondele de rosii, rondele de mozzarella si putin sos pesto. Am pus tava la cuptor...
Sandwich cu pui, guacamole si ananas la grill
Am pregatit intai crema guacamole: am indepartat samburele, am taiat avocado in bucati mici, l-am pasat, am condimentat cu sare si am stors peste el zeama de la o jumatate de lamaie. Am adaugat usturoiul pisat si am omogenizat. Pulpele de pui le pregatisem inainte: condimentate cu sare,...
Musaca de cartofi cu pui
Intai am pus cartofii la fiert, in coaja. Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie. Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe razatoarea mica. Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei, apoi carnea la calit. Dupa ce am calit carnea...
Tarta cu pui si broccoli
Aluatul de tarta: am pus faina impreuna cu untul taiat cubulete si praful de sare in vasul robotului. Am mixat 10 secunde, dupa care am adaugat si apa rece. Am obtinut un aluat pe care l-am pus la rece pentru o ora. Am pregatit buchetelele de broccoli la abur si le-am lasat putin sa se...
Cannelloni cu carne de pui
Dupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei. Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea amestecand, apoi ceapa tocata marunt. Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si paharul cu...
Pui cu mustar Dijon si miere
Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor. Intre timp am pregatit sosul pentru friptura si garniturile. Am ales ca ingredientele pentru sos sa fie...
Piept de pui la cuptor cu cus-cus
Pieptul de pui l-am condimentat cu sare, piper si plante aromate, l-am stropit cu suc de rosii, putin ulei si am adaugat cativa catei de usturoi. L-am pus la cuptor. Am pregatit apoi cus-cusul: intr-o tigaie am pus untul la topit, am adaugat usturoiul tocat marunt si ardeiul capia. Nu le-am...
Cartofi taranesti
Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite. Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au...
Mancare de pui cu fasole verde
Prea multe nu am de povestit, caci e o mancare simpla, banala in aparenta, dar gustoasa si frumos colorata. Am taiat pieptul de pui cubulete, ceapa si usturoiul pestisor, iar rosiile in jumatate. Am pus intai pieptul de pui in ulei incins, iar dupa ce s-a gatit pe toate partile (sangele s-a...
Ciorba de vacuta
Pentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete. Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara carnea si se pune din nou la fiert, in alta apa. Se spumuie pana ramane zeama curata. Cand carnea...
Paste cu sos pesto si pui la grill
Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in frigider, pana le-a venit vremea sa le pun pe grill. Le-am crestat si le-am asezat pe grill, pe...
Pui cu lamaie
Am incalzit cuptorul la 200 grade. Am curatat si spalat bine puiul, dupa care am separat pulpele, aripioarele, pieptul l-am taiat in jumatate pe lungime. Spatele l-am pus deoparte pentru o ciorbita. Bucatile de pui le-am aranjat intr-o tava si am pus peste ele rondele de ceapa, de...
Crumble cu caramel si prune
Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si l-am lasat la rece pana am pregatit umplutura de cramel si prune. Prunele curatate de samburi le-am...
Ciorba radauteana
Dupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat la fiert pana carnea si legumele au fiert bine. Am scos carnea si legumele din supa. Dupa ce s-au...
Pui cu legume si orez (in stil chinezesc)
Pregatesc intai ingredientele: puiul il tai fasii, ceapa rosie pestisor, ardeiul capia bastonase, iar morcovii rondele pe diagonala. Orezul il pun la fiert: trei parti de apa la o parte de orez. Intr-un wok pun ulei la incins, adaug fasiile de pui si le las la foc iute, pana...
Piept de pui la grill cu rosii si spanac
Am asezat cele doua bucati de piept de pui pe hartie de copt, am presarat peste ele sare, seminte de fenicul, piper proaspat rasnit si rozmarin. Am acoperit cu o alta bucata de hartie de copt si am batut nitel pieptul de pui. Am asezat bucatile de pui in tigaia grill incinsa, avand grija...
Tocanita de pui cu legume, o mancare savuroasa si satioasa
Cum se prepara Tocanita de pui cu legume, o mancare savuroasa si satioasa Pieptul de pui taiat cubulete l-am pus in ulei incins si l-am intors pe toate partile, dupa care am adaugat ceapa tocata pestisor. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat ardeiul taiat fasii, apoi cartofii, am acoperit vasul...
Placinta cu urda si spanac
Am pregatit intai foile de placinta:am asezat in tava o foaie de placinta, am uns-o cu ulei si tot asa am procedat, pana am pus cinci foi. Am pregatit compozitia pentru placinta: am amestecat urda cu sare, oua si lapte. Spanacul l-am calit cu ceapa tocata intr-un vas, am condimentat cu sare si...
Ficatei cu mamaliguta
Am spalat si curatat ficateii, i-am uscat pe un prosop de hartie. untul l-am taiat in bucati mici si l-am pus la topit intr-o craticioara, dupa care am adaugat ficateii. Am acoperit cu capacul si am lasat ficateii la inabusit. Vasul fiind acoperit, ficateii ies foarte pufosi. I-am...
Supa de pui cu taitei
Am maruntit puiul, dar am folosit doar o parte din el la supa: spatele, aripile si o bucata de piept, restul a fost destinat unei fripturi. Spalat bine si curatat, am pus puiul la fiert. Am curatat spuma formata deasupra si am adaugat in supa si legumele: ceapa, morcovii taiati in doua...
Pilaf cu pui si ciuperci
Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate. Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am adaugat o cescuta de apa peste si am acoperit cu capacul). Dupa ce ceapa s-a inmuiat am adaugat carnea,...