De vina pentru aceasta nebunie este Laura, care nu mai contenea ieri cu bunatatile. Sa va mai spun cat de buna a iesit?
Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si l-am lasat la rece pana am pregatit umplutura de cramel si prune.
Prunele curatate de samburi le-am pus intr-o tigaie pe foc, impreuna cu un praf de scortisoara si 1 lingura esenta de rom, pana s-au inmuiat nitel. Aici, fiecare are libertatea de a aroma mai mult sau mai putin umplutura, dupa bunul plac.
Am incins o tigaie mai adanca si am pus zaharul la topit, la foc moale. Cand zaharul s-a topit am adaugat smantana, am omogenizat, apoi am adaugat si untul. Gata si caramelul!
Am combinat prunele cu caramelul si am adaugat si nuca macinata.
Pentru ca nu am avut o tava suficient de mare pentru crumble, amfolosit un vas de Yena si cateva de portelan, mici, dragalase, pe care le-am uns cu unt.
Am pus un strat din aluatul faramicios, am turnat din belsug crema de caramel cu prune, iar deasupra inca un strat de aluat.
Pe deasupra am presarat zahar brun si nuci maruntite si am pus vasele la cuptor, la 180 grade.
Dupa 30 minute am verificat si pentru ca aluatul nu era suficient rumenit deasupra, am mai lasat inca vreo 5 minute. Cred ca timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor, asa ca fiti pe faza!
Sa va mai spun ce aroma minunata s-a imprastiat in toata casa? Si ca n-am avut rabdare sa las la racit?