Se amesteca bine ingredientele pentru foi, sa ne iasa un aluat fluid , nu prea gros.
Prajim aprox. 10 clatite subtiri.
Pentru umplutura:
Curatam merele de coaja, le stropim cu putina zeama de lamaie apoi le amestecam cu mierea, un praf de scortisoara si zaharul vanilat.
Umplem fiecare...
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit.
Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul...
Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand,
lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina.
Amestecam usor.
Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute.
Dupa ce o scoatem de la cuptor o...
Batem bine ouale intregi cu zaharul.
Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele.
Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt.
La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si fulgii de ciocolata.
Amestecam usor.
Ne va iesi un aluat moale pe care il vom aseza in formele de...
Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de vanilie si faina.
Se amesteca foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul....
Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul.
Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul.
Se amesteca bine. Rezulta o pasta...
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pentru...
Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se...
Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min.
In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14...
Pregatim mai intai umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul. Deci zahar punem dupa gust! :) Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca...
Pentru foaie:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.
Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins...
Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor.
Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.
Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata.
Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)...
Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pregatim si glazura: Se pun pe...
Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor.
Se rad...
Clatite cu mere
Se amesteca bine ingredientele pentru foi, sa ne iasa un aluat fluid , nu prea gros. Prajim aprox. 10 clatite subtiri. Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, le stropim cu putina zeama de lamaie apoi le amestecam cu mierea, un praf de scortisoara si zaharul vanilat. Umplem fiecare...
Prajitura cu ness si cafea
Pregatim blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit. Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul...
Prajitura cu visine
Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina. Amestecam usor. Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute. Dupa ce o scoatem de la cuptor o...
Briose cu fulgi de ciocolata
Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si fulgii de ciocolata. Amestecam usor. Ne va iesi un aluat moale pe care il vom aseza in formele de...
Rulada cu gem de gutui
Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Se amesteca foarte usor, de jos in sus. In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul....
Bombite cu visine
Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat , la fel si rahatul. Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile , esenta de rom si peste ele se toarna siropul. Se amesteca bine. Rezulta o pasta...
Semilune insiropate
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina. Pentru...
Briose cu mere
Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se...
Prajitura "Zi si noapte"
Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min. In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14...
Placinta cu dovleac
Pregatim mai intai umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul. Deci zahar punem dupa gust! :) Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca...
Rulada cu crema de vanilie
Pentru foaie: Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins...
Briose cu dovleac
Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor. Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata. Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)...
Tavalita
Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Pregatim si glazura: Se pun pe...
Budinca de orez cu mere
Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor. Se rad...