Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.
Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le...
Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata.
Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut,
ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.
Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea...
Pentru blat:
Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu...
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros.
Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri.
Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu...
Batem bine ouale cu zaharul . Punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie. Luam cate o felie de paine ,o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe servete de hartie.
Ca fructe putem folosi de care...
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit de moale. Se framanta bine.
Intindem apoi o foaie din care taiem...
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua.
Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie,
apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor.
Se imparte compozitia in doua.
In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a...
Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem
intr-o...
Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam
intr-un vas si turnam zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o.
Lasam sa fiarba la foc mic...
Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii.
Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul.
Lasam ciresele sa se raceasca in sirop.
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele....
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din aluatul rezultat prajim aprox. 10 clatite. Le intoarcem cu grija ,sa nu se rupa. Vor iesi foarte fragede datorita untului din compozitie.
Le umplem cu gem de capsuni si le impachetam in...
Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa,
pana obtinem caramelul.
Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca.
Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert.
Dupa ce da in clocot ,oprim focul...
Preparam mai intai blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Peste aluatul din tava se pun apoi:gemul de prune,nucile, rahatul si albusurile batute spuma...
Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.
La sfarsit...
Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.
Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 25-30 minute.
Cat sunt calde se dau...
Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se...
Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul.
Lasam sa dea cateva clocote.
Crema obtinuta o dam la rece.
Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma.
In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina,...
In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi.
Batem smantana cu zaharul farin si intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece.
Pregatim umplutura:
Batem putin ouale cu zaharul...
Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute
Se scoate din cuptor si se pudreaza...
Batem bine ouale cu zaharul ,esenta si coaja de lamaie.
Adaugam iaurtul ,stafidele, grisul si amestecam bine.
Topim untul.
Ungem cu unt o tava si asezam in ea jumatate din foile de placinta , unse fiecare cu unt topit.
Intindem peste foi umplutura cu iaurt.
Peste umplutura asezam...
Amestecam bine toate ingredientele.
La sfarsit punem faina, si putem adauga inca o lingura daca nu s-a legat
bine compozitia. Udam mainile cu apa si formam biscuitii pe care ii punem in tava
unsa cu ulei. Coacem la foc potrivit timp de 10-15 minute.
Pregatim mai intai blatul 1:
Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in...
Pregatim mai intai aluatul:
Batem bine untul cu zaharul si galbenusul apoi adaugam bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina. Aluatul rezultat il impartim in doua. Cu o parte din el tapetam formele de minitarte, pe care le-am uns cu ulei. Intepam aluatul din loc...
Din aluat oparit formam cu posul mici gramajoare rotunde pe care le coacem 15 minute la foc iute si inca 5 la foc normal.Le lasam apoi sa se raceasca si le putem pastram la frigider pentru cand avem nevoie.
Cu ajutorul unui pos ,umplem gogoselele cu budinca de ciocolata ,preparata...
Mai intai pregatim umplutura .: Se rad merele si se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se adauga scortisoara si stafidele. Pentru blat facem asa: Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu zaharul. Facem o maioneza din...
Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei...
PREPARAREA ALUATULUI:
Punem pe foc laptele, untul,zaharul si praful de
sare.Cand incepe sa clocoteasca adaugam
faina in bloc si amestecam cu mixerul
pana cand aluatul se desprinde de pe peretii
vasului.
Luam vasul de pe foc si incepem sa adaugam
ouale , unul cate unul,...
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine sa ne iasa un aluat ca la clatite dar un pic mai gros.
Florile de salcam se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa.
Luam cate o floare, o trecem prin aluat apoi o prajim in ulei incins pe ambele...
Se freaca untul / margarina spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale , numai buna de intins!
Intindem...
Scoatem fructele din compot,le taiem,le scoatem samburii si le lasam sa se scurga. Eu am folosit compot de struguri, piersici si visine.Sunt cam greu de scos samburii de la visine dar nu imposibil...
Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si...
Tarta cu cirese
Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura. Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le...
Dulceata de nuci verzi
Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata. Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut, ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros. Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea...
Tarta cu visine si bezea
Pentru blat: Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu...
Dulceata de cirese galbene
Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri. Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu...
Pain perdu
Batem bine ouale cu zaharul . Punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie. Luam cate o felie de paine ,o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe servete de hartie. Ca fructe putem folosi de care...
Rulouri cu crema
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit de moale. Se framanta bine. Intindem apoi o foaie din care taiem...
Prajitura in trei culori
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua. Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor. Se imparte compozitia in doua. In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a...
Strudel fraged cu cirese
Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o...
Gem de capsuni
Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte. A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba la foc mic...
Minitarte cu cirese
Spalam ciresele ,le rupem coditele si le scoatem samburii. Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi oprim focul. Lasam ciresele sa se raceasca in sirop. Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele....
Clatite fragede cu gem de capsuni
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din aluatul rezultat prajim aprox. 10 clatite. Le intoarcem cu grija ,sa nu se rupa. Vor iesi foarte fragede datorita untului din compozitie. Le umplem cu gem de capsuni si le impachetam in...
Mini tort de zahar ars
Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul. Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca. Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert. Dupa ce da in clocot ,oprim focul...
Prajitura cu nuci si rahat
Preparam mai intai blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluatul din tava se pun apoi:gemul de prune,nucile, rahatul si albusurile batute spuma...
Budinca de gris
Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit...
Cornulete de post cu rahat
Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 25-30 minute. Cat sunt calde se dau...
Galusti cu gem
Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se...
Kanuga
Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma. In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina,...
Tort diplomat cu capsuni
In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi. Batem smantana cu zaharul farin si intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece. Pregatim umplutura: Batem putin ouale cu zaharul...
Negresa de post
Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute Se scoate din cuptor si se pudreaza...
Placinta cu iaurt si stafide
Batem bine ouale cu zaharul ,esenta si coaja de lamaie. Adaugam iaurtul ,stafidele, grisul si amestecam bine. Topim untul. Ungem cu unt o tava si asezam in ea jumatate din foile de placinta , unse fiecare cu unt topit. Intindem peste foi umplutura cu iaurt. Peste umplutura asezam...
Biscuiti rapizi cu cereale
Amestecam bine toate ingredientele. La sfarsit punem faina, si putem adauga inca o lingura daca nu s-a legat bine compozitia. Udam mainile cu apa si formam biscuitii pe care ii punem in tava unsa cu ulei. Coacem la foc potrivit timp de 10-15 minute.
Tort cu crema de nuci
Pregatim mai intai blatul 1: Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in...
Minitarte cu crema si gem de capsuni
Pregatim mai intai aluatul: Batem bine untul cu zaharul si galbenusul apoi adaugam bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina. Aluatul rezultat il impartim in doua. Cu o parte din el tapetam formele de minitarte, pe care le-am uns cu ulei. Intepam aluatul din loc...
Profiterol
Din aluat oparit formam cu posul mici gramajoare rotunde pe care le coacem 15 minute la foc iute si inca 5 la foc normal.Le lasam apoi sa se raceasca si le putem pastram la frigider pentru cand avem nevoie. Cu ajutorul unui pos ,umplem gogoselele cu budinca de ciocolata ,preparata...
Placinta cu mere
Mai intai pregatim umplutura .: Se rad merele si se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se adauga scortisoara si stafidele. Pentru blat facem asa: Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu zaharul. Facem o maioneza din...
Ecler cu doua creme
Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare. Intr-o tava unsa cu ulei...
Choux a la creme
PREPARAREA ALUATULUI: Punem pe foc laptele, untul,zaharul si praful de sare.Cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in bloc si amestecam cu mixerul pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Luam vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale , unul cate unul,...
Gogosi cu flori de salcam
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine sa ne iasa un aluat ca la clatite dar un pic mai gros. Florile de salcam se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Luam cate o floare, o trecem prin aluat apoi o prajim in ulei incins pe ambele...
Fursecuri cu scortisoara
Se freaca untul / margarina spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale , numai buna de intins! Intindem...
Tarta cu fructe din compot
Scoatem fructele din compot,le taiem,le scoatem samburii si le lasam sa se scurga. Eu am folosit compot de struguri, piersici si visine.Sunt cam greu de scos samburii de la visine dar nu imposibil... Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si...