![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute prajite
Ceapa, mararul si patrunjelul le-am toacat marunt, usturoiul l-am pisat si am amestecat toate cu carnea tocata si ouale. Cartoful l-am dat prin razatoarea mica, l-am scurs de zeama si l-am amestecat cu compozitia de carne. Am pus delikat, o lingura de condimente ptr chiftele, sare, piper si am...
Napolitana cu rahat si lamaie
Rahatul se da prin masina de tocat, apoi se da si lamaia (alegand samburii ptr ca da un gust amar cremei). Rahatul si lamaia se amesteca cu margarina, iar cu aceasta crema formata se ung foile de napolitane. Se acopera cu un servet peste care se pune un fund mai greu si se lasa pana dimineata....
Rulouri din fleica de porc la cuptor
Fleica am taiat-o bucati lungi, pe care le-am condimentat cu sare si piper, iar apoi le-am rulat. Pentru mai multa siguranta le-am prins cu scobitoare. Intr-o tava am pus putin ulei, am adaugat rulourile de fleica, iar printre ele am pus bucati de morcov taiate pe lung, ceapa taiata in 4,...
Muffins cu nuca, cappuccino si scortisoara
Albuşurile le-am bătut spumă tare cu praful de sare, adaugând apoi zahărul, mixând până se topeşte. Am adăugat galbenuşurile pe rând, apoi cappucinno dizolvat în puţină apă şi untul topit şi lăsat puţin să se răcească. Am pus nucile măcinate, apoi...
Ceafa de porc cu legume la cuptor
Bucata de ceafa am transat-o si am condimentat-o cu sare si piper. Am lasat la rece cca 1 ora. Prazul l-am taiat rondele, ceapa julien, iar ardeiul bucati potrivit de mari. Am adaugat cimbru, busuioc, piper alb, sare si ardei iute uscat. Am pus ulei de masline si am amestecat. Am adaugat si...
Rulouri din piept de pui cu cartofi evantai
Pieptul de pui l-am transat felii subtiri pe care le-am batut cu ciocanul de snitele. Le-am sarat si piperat. Deasupra pieptului batut bine am pus cate o felie de cascaval si o bucata de castravete murat. Am rulat bine, in asa fel incat sa nu iasa cascavalul cand le voi praji. Am imbracat...
Omleta cu telemea de oaie si muschi file
Am bătut ouăle bine-bine cu furculiţa ... am adăugat telemeaua rasă si muschiul file pe care l-am rupt cu mâna bucăţi (eu am avut feliat, deci a fost mult mai usor de rupt). Am pus o tigaie cu ulei la încins, am adăugat amestecul de ouă, am dat focul mic şi am pus...
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos
Am pus la fiert un amestec din 500 ml apă, 50 g zahăr şi lămâia tăiată felii. Între timp am curăţat merele de coajă, am scobit mijlocul şi am scos sâmburii, apoi le-am tăiat în sferturi, apoi se pun în siropul de pe foc şi am lăsat la fiert 5 minute....
Frigarui de pui cu legume
Am pregatit marinata amestecand toate ingredientele cu bucatile de carne taiate potrivit. Am lasat la marinat cca 15 ore (de seara pana a doua zi la pranz). Am pregatit legumele ptr frigarui, pe care le-am taiat, si m-am apucat de tras in teapa legumele si carnea alternand dupa cum mi-au venit...
Ciorba de vacuta
Carnea am spalat-o bine, schimband de mai multe ori apa. Rosiile le-am oparit in apa cu sare. Am pus carnea la fiert in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fierta, am taiat-o bucati mici, iar zeama am strecurat-o. In zeama strecurata am adaugat legumele tocate marunt si...
Fasole verde scazuta
Am călit ceapa tocată mărunt. Când devine aurie am adăugat 5 căţei de usturoi pisaţi şi am mai lăsat la călit 1 minut. Am adăugat păstăile (eu am avut păstăi din grădina bunicii, congelate) şi am amestecat puţin, apoi am pus 400 ml apă călduţă. Când a...
Friptura de vita la cuptor cu orez
Carne am transat-o… am condimentat-o si am pus-o la cuptor cu putina apa. Am lasat-o timp de o ora la foc potrivit, intorcand-o din cand in cand Am pisat usturoiul si l-am amestecat cu sucul de rosii. Am adaugat amestecul peste carne si am mai lasat la foc cca 30 min, intorcandu-le pe...
Melcisori cu scortisoara
Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in...
Tochitura
Am pus la prajit sunca, carnatii si bucatile de carne taiate bucati nu foarte mici. Separat, am facut o mamaliga din apa, sare, ulei si malai.. o mamaliguta mai tare asa. Am rasturnat mamaliga fiarta bine, in mijlocul platoului, am pus deasupra branza de burduf rasa si bucatile de sunca...
Paine cu seminte
Laptele se incalzeste putin. Drojdia se amesteca cu zaharul, iar apoi se adauga peste lapte. Amestecul de lapte, drojdie si zahar se pune in cuva masinii. Se adauga faina, apoi sarea, semintele si la urma bucatile de unt. Eu am programat masina la programul 3, iar dupa 3 ore (lungiiiii) a...
Briose din albusuri cu lamaie
Albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus faina cernuta si amestecata cu plicul de praf de copt, si am amestecat cu o spatula de jos in sus. La urma...
Ghiveci de legume cu aripioare de pui
Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o si cand a devenit aurie am adaugat ardeiul taiat fasiute si morcovul rondele. Cand legumele s-au calit, am adaugat aripioarele si am lasat putin sa se inabuse. Am completat cu apa in care au fiert...
Ciorba de fasole cu afumatura
Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora (in functie de fasole..). Am adaugat sira de porc taiata bucati si am mai lasat sa fiarba 15 min. Am...
Varza murata calita cu afumatura reteta ca la mama acasa
Cum se prepara Varza murata calita cu afumatura reteta ca la mama acasa Varza am spalat-o in mai multe ape, si am mai lasat-o putin si la desarat. Carnea am spalat-o bine, si am taiat-o bucati porivite. Carnea am calit-o pe toate partile in ulei incins. Am adaugat...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Am amestecat bine oul batut cu zaharul, apoi am adaugat branza de vaci sfaramata, bicarbonatul, sarea, zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu mana pana se formeaza un aluat usor de modelat. Cu mainile infainate am...
Pui aromatizat la cuptor
Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet. Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe exterior si interior, cat si pe sub piele, avand grija sa nu se rupa pielea. Cartofii se taie pe...
Ciorba de ciolan de porc
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se bine. Cand carnea este fiarta, se scoate, oasele se dau deoparte, carnea se taie cubulete mici....
Orez cu legume
Se curata toate legumele, se toaca cubulete. Ceapa se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga morcovii, pastarnacul si ardeiul. Cand si acestea sunt un pic calite, se adauga orezul, spalat si scurs bine. Se caleste 2 min. Se adauga si restul legumelor congelate......
Jumari de ou cu sunca si telemea
Am pus la calit in putin ulei sunca taiata bucati mici. Intr-un castron am pus cele 3 oua pe care le-am batut putin cu o furculita, apoi am adaugat branza data prin razatoare. Am pus amestecul peste sunca prajita (daca este nevoie aruncati surplusul de ulei/grasime), si am amestecat cu o paleta....
Mazare cu aripioare
Am prajit aripioarele de pui, pe care le`am spalat si curatat inainte. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei. Cand a devinit aurie, am adaugat si ardeiul tocat si am stins cu apa calda. Am adaugat mazarea si am lasat la fiert 15-20 min. Zeama trebuie sa fie doar cat sa acopere toate...
Desert crema de zahar ars
Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca. Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu inalta) am pus la ars cele 4 linguri de zahar, la foc mic, pe aragaz. Pentru ca pe aragaz mi s-a parut ca...
Ciorba de vacuta cu ou batut
Carnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit legumele ptr 1 min. Am adaugat zeama strecurata, iar la primul clocot am adaugat si bucatile de carne. Cand...
Chec cu visine si cocos
Am mixat ouale cu zaharul timp de 5 minute. Am adaugat uleiul, mixand continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Am amestecat faina cu praful de copt si nuca de cocos si am adaugat peste compozitia de oua. Am amestecat bine cu mixerul si cu lingura de lemn. Am uns 2 tavi de chec,...
Ciorba radauteana
Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator). După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau...
Chifle de casa
Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui. Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am...