Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert....
Preparare : se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa.
Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat...
Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de...
Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.
Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu...
Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru....
Se pun bucatile de carne in apa rece la fiert si se lasa la fiert cu ceapa intreaga si cu morcovul timp de 25 de minute ( am facut asta pentru ca puiul de casa fierbe mai greu) cu sare si piper. Dupa aceea am scos ceapa si am adaugat restul legumelor, lingurita de Raz el Hanut si sosul de...
Am calit in uleiul de masline morcovul taiat bastonase, si apoi ciupercile lasate mai mari. Am adaugat 500 ml apa si am condimentat cu sare si piper, cuisoare si am lasat sa clocoteasca 15-20 minute pana au fiert aproape cat trebuie ciupercile ( cele de padure se fac mai greu adaptati timpul...
Preparare : se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust si asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba .
Eu fierb carnea si morcovii, ceapa, telina , pastranacul si...
Preparare : spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai...
Preparare : se spala si de toaca marunt legumele; telina si pastranacul l-am facut pe razatoare iar conopida am portionat-o buchetele mici. Intr-un vas mai mare ( oala de fonta am folosit-o eu ) .Se pun la calit in lingura de ulei de masline morcovul, ceapa si radacinoasele si telina. Dupa...
Preparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele, le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic.
Eu am folosit din noi vasul meu mare de fonta, sunt foarte incatata de...
Preparare : Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul.
Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper si se...
Preparare: am pregatit o supa clasica de pui, in oala sub presiune am pus eu ca era pui de casa. Am facut-o destul de concentrata, cu o jumatate de pui la 4,5 l de apa, 2 cepe, 1 morcov, o bucata de telina, un ardei gras, sare, piper, un fir de telina. Dupa ce a fiert bine am strecurat...
Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.
Adaugam...
Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa ...
Am pus carnea cu legumele la fiert impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune...
Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina...
Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti:
Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece.
Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de...
Preparare: eu folosesc oala sub presiune pentru a fierbe burta pentru ca se face mult mai repede , la fel si pentru a fierbe carnea de vita. Intr-o oala cu 4,5 l apa punem la fiert burta intreaga, cu sare si cateva foi de dafin si o lasam sa fiarba asa pentru 45 de minute . Dupa 45 de...
Cum se prepara Bors de pui ca la mama acasa
Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l si am lasat la fiert 30 de minute de cand am inchis...
Preparare bors de peste : punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute.
Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute ....
Punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute.
Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit...
Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba mai mult pentru ca am avut pui de casa ( fermier cum se numeste aici ) . Scoatem apoi carnea...
Pregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate.
Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu putina sare si piper si crenguta de cimbru.
Eu am fiert carnea si legumele in oala cu...
Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .
Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna...
Preparare: se calesc bucatele de pui in ulei cu bastonasele de morcov pana se rumenesc putin. Dupa aceea adaugam 2 boluri de apa, codimentam cu sare, ghimbir si pudra de ardei iute si lasam sa clocoteasca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii si taieteii si mai...
Preparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc .
Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece. Eu am fiert fasolea separat timp de 25 de minute si am aruncat prima apa. Am pus apoi fasolea cu...
Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de legume , deshidratate ( sau cub de legume) , dafin si...
Supa chinezeasca cu ciuperci
Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert....
Supa imperiala de curcan
Preparare : se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat...
Ciorba taraneasca de porc
Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de...
Ciorba deasa de vara cu dovlecel
Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant. Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu...
Cioba cu legume si perisoare de pui
Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru....
Ciorba de pui cu legume si galuscute
Se pun bucatile de carne in apa rece la fiert si se lasa la fiert cu ceapa intreaga si cu morcovul timp de 25 de minute ( am facut asta pentru ca puiul de casa fierbe mai greu) cu sare si piper. Dupa aceea am scos ceapa si am adaugat restul legumelor, lingurita de Raz el Hanut si sosul de...
Supa chinezeasca cu ciuperci de padure
Am calit in uleiul de masline morcovul taiat bastonase, si apoi ciupercile lasate mai mari. Am adaugat 500 ml apa si am condimentat cu sare si piper, cuisoare si am lasat sa clocoteasca 15-20 minute pana au fiert aproape cat trebuie ciupercile ( cele de padure se fac mai greu adaptati timpul...
Ciorba de perisoare
Preparare : se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust si asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba . Eu fierb carnea si morcovii, ceapa, telina , pastranacul si...
Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare
Preparare : spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai...
Supa de vara cu legume
Preparare : se spala si de toaca marunt legumele; telina si pastranacul l-am facut pe razatoare iar conopida am portionat-o buchetele mici. Intr-un vas mai mare ( oala de fonta am folosit-o eu ) .Se pun la calit in lingura de ulei de masline morcovul, ceapa si radacinoasele si telina. Dupa...
Supa de legume cu galuscute
Preparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele, le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic. Eu am folosit din noi vasul meu mare de fonta, sunt foarte incatata de...
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton
Preparare : Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul. Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper si se...
Supa de pui cu julienne de legume
Preparare: am pregatit o supa clasica de pui, in oala sub presiune am pus eu ca era pui de casa. Am facut-o destul de concentrata, cu o jumatate de pui la 4,5 l de apa, 2 cepe, 1 morcov, o bucata de telina, un ardei gras, sare, piper, un fir de telina. Dupa ce a fiert bine am strecurat...
Supa de praz
Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic. Adaugam...
Supa de legume cu taietei
Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa ...
Supa de curcan cu taietei de casa
Am pus carnea cu legumele la fiert impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune...
Ciorba de cartofi cu costita afumata
Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina...
Ciorba de miel reteta
Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti: Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de...
Ciorba de burta
Preparare: eu folosesc oala sub presiune pentru a fierbe burta pentru ca se face mult mai repede , la fel si pentru a fierbe carnea de vita. Intr-o oala cu 4,5 l apa punem la fiert burta intreaga, cu sare si cateva foi de dafin si o lasam sa fiarba asa pentru 45 de minute . Dupa 45 de...
Bors de pui ca la mama acasa
Cum se prepara Bors de pui ca la mama acasa Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l si am lasat la fiert 30 de minute de cand am inchis...
Bors de peste /somon
Preparare bors de peste : punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute. Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute ....
Bors de fasole galbena
Punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute. Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit...
Ciorba de potroace
Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba mai mult pentru ca am avut pui de casa ( fermier cum se numeste aici ) . Scoatem apoi carnea...
Ciorba radauteana
Pregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate. Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu putina sare si piper si crenguta de cimbru. Eu am fiert carnea si legumele in oala cu...
Ciorba de salata reteta mamei mele
Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde . Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna...
Supa de pui chinezeasca
Preparare: se calesc bucatele de pui in ulei cu bastonasele de morcov pana se rumenesc putin. Dupa aceea adaugam 2 boluri de apa, codimentam cu sare, ghimbir si pudra de ardei iute si lasam sa clocoteasca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii si taieteii si mai...
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
Preparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc . Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece. Eu am fiert fasolea separat timp de 25 de minute si am aruncat prima apa. Am pus apoi fasolea cu...
Ciorba de pui à la grec
Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de legume , deshidratate ( sau cub de legume) , dafin si...