Retete fara secrete
De poftă
Data:07.06.2012E joi, week-end-ul e tot mai aproape, dacă trece ploaia or sfârâi grătarele. Cred. Am aici... articol complet
Salată de vinete, salată de ardei copți
Data:06.06.2012Preferatele mele în orice vară, pe cuvânt. Aș mânca într-una și vinete și ardei, în... articol complet
Ție cine-ți face griș cu lapte?
Data:05.06.2012Nouă ne făcea bunica. Una dintre ele ne făcea mai des mămăligă, fie cu brânză fie cu... articol complet
V-o prezint pe Jeni
Data:04.06.2012Jeni, dragii mei, e o doamnă din București. Ea are un soț pompier și o mamă care gătește... articol complet
Sarmale din carne de curcan
Data:01.06.2012N-am inventat noi sarmalele (nici nu pot spune cu mâna pe inimă ori pe lingură cine e... articol complet
Cremă de cartofi noi cu lapte de cocos
Data:28.05.2012Nu știu dacă au apărut cartofii noi românești (e posibil) nici nu mă mai pot gândi dacă... articol complet
Ciulama de pui cu ciuperci
Data:25.05.2012Ciulamaua de pui e o mâncare tradițională. Cea de pui cu ciuperci, la fel. Cititorii site-ului... articol complet
Căpșune cu frișcă din smântână acră
Data:24.05.2012V-am arătat desertul cu caramel pe care l-am făcut acum câteva zile. După ce a petrecut el o... articol complet
Capunti cu pesto și usturoi
Data:23.05.2012Capunti sunt niște paste vândute în supermarketurile românești ca și cum ar fi din Puglia.... articol complet
Mousse au caramel și levănțică. Furculision, bre!
Data:22.05.2012Dacă traduci mousse, iese spumă. Totuși, un mousse (o mousse, să fie corect) așa cum se... articol complet
Coaste pe grătar cu sos pentru wok
Data:21.05.2012Am cumpărat mai zilele trecute un sos pentru wok, gata făcut. Nu m-am gândit nicio clipă că... articol complet
Mașina timpului e cu scris, nu cu mecanică
Data:19.05.2012Am văzut cândva un film cu un bănuţ care-i transporta pe oameni dintr-un timp în altul la o... articol complet
Chiftele cu tot felu’
Data:18.05.2012Când o să cresc mare, o să-mi dau doctoratul din chiftele. Sau măcar din mâncatul lor. Sunt... articol complet
Mic dejun cu quesadilla?
Data:17.05.2012Bună, trebuie să vorbim. De obicei, după asta urmează niște vești proaste. Ei bine, iată,... articol complet
Risotto cu pancetta și busuioc
Data:16.05.2012Ieri am făcut un risotto, fără alt motiv decât acela că aveam un litru de supă făcută pe... articol complet
Angajez spălător de vase. Sau cumpăr mașină de spălat.
Data:15.05.2012Dacă ai un restaurant, ai nevoie și de una și de alta. Adică de o persoană care să... articol complet
Varza a (ca) la Cluj, provocarea supremă
Data:11.05.2012Varza a la Cluj e o legendă scrisă cu grăsime. Nu are nicio treabă cu Clujul alta decât... articol complet
Pui cajun dar jamaican
Data:10.05.2012Pe modelul “e devreme, e târziu” (asta-i dintr-o poezie pe care o știe Maya,... articol complet
Frigărui de miel cu rozmarin și oregano
Data:09.05.2012Marinarea-i importantă, tot spun. Important e și ca atunci când faci parte dintr-o comunitate... articol complet
Gulyas, un pic “tomnit”
Data:04.05.2012Cine nu știe ce înseamnă “tomnit”, să caute. Ar putea fi distractiv. Cine știe,... articol complet