carmenvlad

1

Bucataras
incepator

Jud. Dambovita

Bucataras din 08.01.2011

RETETE103
PRIETENI15
Retete / Dulciuri

Peltea de gutui și mere

In Dulceata / Gem la 3 Dec 2011

  Într - un vas se pun 2 l apă și se adaugă coaja și cotoarele de la gutui și merele tăiate în 4 bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic fără a amesteca printre ele să nu se tulbure zeama, până când scade la mai mult de jumătate din volum. Se oprește...

Clătite, mai altfel

In Dulciuri la 6 Noi 2011

 Ouăle se bat cu un tel împreună cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se dizolvă într-un bol făina cu apă minerală şi se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi...

Dulceață de gutui

In Dulceata / Gem la 6 Noi 2011

 S e aleg fructe bine coapte, sănătoase și frumoase. Se spală, se curăţă de coajă, se scot sâmburii ,se taie cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.  Zahărul şi apa se pun pe foc mic într-o cratiţă . Se lasă pe foc...

Îngheţată de caise

In Dulciuri la 18 Aug 2011

Preparare inghetata de caise : Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu dulceaţa de caise. Se dă la frigider. Gălbenuşurile se amestecă zahărul pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 9 Aug 2011

Se aleg caise sănătoase şi mai puţin coapte, se spală bine cu apă rece, se scot sâmburii şi se aşază fructele în borcane până aproape de gâtul borcanului. Se pun câte 4 linguri de zahăr în fiecare borcan de 800 ml sau 2 linguri în fiecare...

Dulceaţă de caise

In Dulceata / Gem la 9 Aug 2011

Mod de preparare dulceata de caise : Se aleg caise mai puţin coapte, sănătoase şi se spală cu apă rece. Se scufundă pentru 2 minute într-un vas cu apă rece amestecată cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu alimentar (păstrează fructele întregi în timpul fierberii)....

Compot de vişine

In Sirop / Compot la 9 Iul 2011

Se aleg fructe sănătoase, se rup codiţele şi se lasă să stea în apă rece o jumătate de oră pentru a îndepărta viermii. Se spală apoi fructele bine şi se umplu borcanele pregătite pentru compot. Se pune zahărul peste fructe, eu am pus 4 linguri la un borcan de...

Îngheţată de vişine

In Dulciuri la 9 Iul 2011

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă vişinile bine scurse de apă şi se bat în continuare până când se întăreşte compoziţia. Se dă la frigider. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de...

Dulceata de vişine

In Dulceata / Gem la 9 Iul 2011

  Se spală fructele bine cu apă rece, se aleg fructele sănătoase, se rup codiţele şi se scot sâmburii cu partea specială a presei de usturoi sau cu o agrafă. Se cântăresc vişinile şi se pun în vasul pentru dulceaţă. Se adaugă zahărul pe măsură ce se...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 4 Iun 2011

           Se alege orezul, se spala bine si se pune la fiert impreuna cu 1 cana de apa si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana cand toata apa a fost absorbita de orez si apoi se adauga laptele dulce. Se fierbe orezul pana cand a scazut laptele...

Bezele

In Prajituri la 22 Mai 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua...

Check cu mere

In Prajituri la 22 Mai 2011

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina peste care se pune si praful de copt si se amesteca usor. Se adauga merele curatate, taiate cubulete...

Fursecuri cu nuca

In Prajituri la 22 Mai 2011

Se freaca spuma zaharul impreuna cu zaharul vanilat si  cu margarina. In faina cernuta se pune 1 pliculet praf de copt si un pliculet amoniu si apoi se adauga in untul frecat spuma. Apoi se pune unul cate unul galbenusurile (se pune un galbenus si se amesteca pana cand se incorporeaza,...

Tort Zebra

In Torturi la 22 Mai 2011

Blatul se poate prepara intreg si apoi sectiona sau se pot prepara doua blaturi din aceeasi compozitie (ingredientele se impart in doua) asa cum am facut eu. Blatul se prepara astfel: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Gogosele cu crema de vanilie

In Prajituri la 3 Mai 2011

Mod de preparare gogosele Se pune apa cu uleiul, otetul si sarea la fiert. Cand apa clocotete se trage vasul de pe foc si se pune faina toata. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se mai pune putin pe foc (1-2 minute, amestecand continuu). Se opreste focul, se lasa aluatul sa se...

Figurine de ciocolata

In Dulciuri la 3 Mai 2011

Se fierbe la foc mic apa cu zaharul  pana cand avem consistenta unui sirop (dupa ce a inceput sa fiarba mai tinem 5 minute pe foc). Se opreste focul, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand se topeste tot. Se adauga fiolele cu esenta de rom,...

Cornuri cu gem de capsuni

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Se dizolva drojdia intr-un castron  cu cateva linguri de zahar si putina apa calda. Se adauga putina faina si se lasa 10 minute la dospit. Se cerne faina si se adauga peste maiaua din castron. Se pune apa minerala, un varf de sare si coaja de potrocala. Se framanta bine si apoi se adauga...

Dobos tort

In Torturi la 16 Apr 2011

Foile de blat se prepara astfel: se freaca untul cu smantana, se adauga zaharul si iaurtul, se omogenizeaza bine compozitia si se adauga in ploaie faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul de sodiu si praful de sare. Se obtine o coca moale dar care poate fi intinsa cu vergeaua. Se lasa 30 de...

Parfait cu biscuiti

In Prajituri la 5 Apr 2011

Se face un sirop din zahar, cacao, apa si zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza untul cu cele trei galbenusuri, unul cate unul si se adauga siropul caldut putin cate putin. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se adauga biscuitii peste compozitia de unt. Se...

Prajitura Irina

In Prajituri la 4 Apr 2011

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare fina. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand fac banuti. Se adauga incet uleiul si apoi laptele putin cate putin. Se cerne faina si cacao, se omogenizeaza compozitia si se adauga amoniacul stins in...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 4 Apr 2011

Salam de biscuiti reteta Se maruntesc biscuitii si se stropesc cu esenta de rom. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se alifiaza cu zaharul, se adauga unul cate unul galbenusurile, cacao, apoi rahatul taiat bucatele mici. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se amesteca...

Cartofi de cacao

In Prajituri la 4 Apr 2011

Se face un sirop pe foc din apa, zahar si cacao peste care se adauga stafidele. Cand este gata, se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se macina biscuitii si nucile sau alunele. Se amesteca toate ingredientele uscate (biscuitii, alunele, zaharul...

Bomboane Rafaello

In Dulciuri la 4 Apr 2011

Se alifiaza untul cu zaharul pudra si cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Se adauga laptele praf, nuca de cocos, stafidele si alunele macinate. Se amesteca toate ingredientele bine, se omogenizeaza compozitia si se da la frigider pentru 1 ora. Apoi se ia cu mana din compozitie si...

Prajitura delicioasa Nuti

In Prajituri la 13 Feb 2011

Mod de preparare Blat: 10 albusuri se bat spuma cu 200 g zahar si 1 pliculet zahar vanilat. Se cern 4 linguri de faina si se adauga in albusuri. Apoi se adauga macul si susanul. Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara cu pereti inalti si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc...

Briose

In Prajituri la 7 Feb 2011

Se sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie. Se adauga stafidele, coaja...

Tort pentru Sofia

In Torturi la 6 Feb 2011

Blatul se prepara in felul urmator: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu cele 8 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile rand pe rand, se amesteca faina cu cacao, se cerne si se adauga in compozitie, se adauga nuca macinata si nuca maruntita,...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 31 Ian 2011

100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se adauga batonul de vanilie sectionat sau cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca putin....

Chec pufos

In Dulciuri la 26 Ian 2011

- se separa albusurile de galbenusuri - se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol - se adauga incet uleiul cu apa - se adauga zaharul vanilat si coaja de lamiie - se adauga ciocolata rasa - se adauga alunele - se bat albusurile spuma cu...

Strudel cu branza

In Prajituri la 25 Ian 2011

- intr-un bol se amesteca branza dulce, telemeaua  si casul rase - se adauga 4 oua, zaharul, coaja de lamiie, grisul, zaharul vanilat si stafidele  - se amesteca toate ingredientele - se desface pachetul de foi - se ia o foaie si se unge cu ulei sau unt...

Fursecuri

In Prajituri la 18 Ian 2011

Se amesteca bine ouale cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se fac banuti in aluat. Se adauga incet uleiul, zaharul vanilat si 4 cescute de faina (una cate una). Se opreste putin aluat intr-un castron si se adauga o lingurita de cacao. In restul de aluat se adauga celelalte 4 cescute de...

Afisate 1 - 30 din 30 retete    

Postari recente

publicat la 03.12.2011

Peltea de gutui și mere

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]