Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne.
Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele mici in care se pun arpagicul, migdalele si nuca de cocos. Mainile se umezesc cu apa rece, apoi se...
Pregatirea pilafului:
Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu.
Apoi se adauga orezul, supa,cimbrul, rosiile in sos propriu, piperul mozaic si cayenne, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic....
Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.
Se pune sare si piper dupa gust.
Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.
Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.
Apoi se...
Cartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta.
Cuptorul se preincalzeste la 200° C.
Ceapa se curata si se taie in fasii subtiri.
Apoi se pune peste cartofi.
Se presara parmezanul ras peste cartofi si...
Ciupercile brune se curata bine,se indeparteaza coditele.
Branza Gouda se imparte in 8 patratele.
Se pune in fiecare ciuperca bruna,cate o bucatica Gouda,apoi cate o bucatica de unt cu ierburi aromate de Provence.
Se adauga sare si piper.
Apoi se aseaza frumos intr-o forma...
Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.
Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de...
Se pregateste aluatul dezghetat.
Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper si boia.
Cuptorul se incinge la 200 °C.
Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi foto.
Peste patratele se pune cate un cubulet de piept de pui si o lingura de crema de branza,care...
Intr-un castron se pun 5 oua,care se bat bine cu furculita,se adauga sunculita ,sarea si piperul,daca sunculita este sarata,nu se mai pune sare.
Apoi se adauga smantana.
Intr-o tigaie ,se pune Rama ,apoi se adaga compozitia de omleta ,la foc mediu.
Se amesteca din cand in cand .
Cand...
Cuptorul se incalzeste la 200°.
Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri.
Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper.
Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea.
Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de...
Intai mixam ouale cu sarea,apoi se adauga smantana,sunca, ardeiul kapia taiat cubulete,ceapa taiata marunt.
Faina se amesteca cu praful de copt,piperul,sarea,condimentele,cascavalul ras si sosul de hrean si uleiul de masline.
La final se adauga laptele,optional, 50 ml in plus.
Se...
Pentru a avea carnita de vitel si legumele pentru salata de boeuf,am pregatit o supa excelenta.Am lasat carnea sa fiarba la foc mediu o ora si jumatate.Cand s-a fiert supa,se ia de pe foc,se taie carnea de vitel marunt,legumele deasemenea.Se amesteca intr-un castron,se adauga si mazarea,gogosarul...
Vinetele se inteapa ,de cateva ori cu furculita ,inainte de a le introduce la cuptor.Cuptorul se preincalzeste,apoi se adauga vinetele pe tava si se lasa sa se coaca la 160 grade,circa o ora.
Apoi se scot de la cuptor,se curata de coaja,se toaca marunt.
Se taie ceapa marunt si se amesteca...
1. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute.
2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca marunt.Se pregateste si spanacul.Intr-o tigaie se calesc ceapa,usturoiul,apoi se adauga si...
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade .
Aluatul de foietaj se ia doar cu 5 minunte de la frigider,inainte de preparare.
Prima umplutura:
Feta,50 gr. somon afumat, 1 ou,mara,sare,piper si branza rasa se amesteca bine si se pun in foietajul taiat dupa dorinta,in prealabil. A doua...
Aperitiv bilute de branza Feta
Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele mici in care se pun arpagicul, migdalele si nuca de cocos. Mainile se umezesc cu apa rece, apoi se...
Pilaf de orez cu parmesan si piept de pui pane
Pregatirea pilafului: Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu. Apoi se adauga orezul, supa,cimbrul, rosiile in sos propriu, piperul mozaic si cayenne, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic....
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor
Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok. Se pune sare si piper dupa gust. Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente. Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline. Apoi se...
Cartofi gratinati cu kaiser
Cartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Ceapa se curata si se taie in fasii subtiri. Apoi se pune peste cartofi. Se presara parmezanul ras peste cartofi si...
Ciuperci brune cu gouda si unt cu ierburi aromate
Ciupercile brune se curata bine,se indeparteaza coditele. Branza Gouda se imparte in 8 patratele. Se pune in fiecare ciuperca bruna,cate o bucatica Gouda,apoi cate o bucatica de unt cu ierburi aromate de Provence. Se adauga sare si piper. Apoi se aseaza frumos intr-o forma...
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler
Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini. Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de...
Traistute cu piept de pui
Se pregateste aluatul dezghetat. Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper si boia. Cuptorul se incinge la 200 °C. Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi foto. Peste patratele se pune cate un cubulet de piept de pui si o lingura de crema de branza,care...
Omleta cu sunculita afumata,parmesan si varza murata
Intr-un castron se pun 5 oua,care se bat bine cu furculita,se adauga sunculita ,sarea si piperul,daca sunculita este sarata,nu se mai pune sare. Apoi se adauga smantana. Intr-o tigaie ,se pune Rama ,apoi se adaga compozitia de omleta ,la foc mediu. Se amesteca din cand in cand . Cand...
Cartofi gratinati la cuptor
Cuptorul se incalzeste la 200°. Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri. Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea. Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de...
Chec aperitiv
Intai mixam ouale cu sarea,apoi se adauga smantana,sunca, ardeiul kapia taiat cubulete,ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt,piperul,sarea,condimentele,cascavalul ras si sosul de hrean si uleiul de masline. La final se adauga laptele,optional, 50 ml in plus. Se...
Salata de boeuf
Pentru a avea carnita de vitel si legumele pentru salata de boeuf,am pregatit o supa excelenta.Am lasat carnea sa fiarba la foc mediu o ora si jumatate.Cand s-a fiert supa,se ia de pe foc,se taie carnea de vitel marunt,legumele deasemenea.Se amesteca intr-un castron,se adauga si mazarea,gogosarul...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se inteapa ,de cateva ori cu furculita ,inainte de a le introduce la cuptor.Cuptorul se preincalzeste,apoi se adauga vinetele pe tava si se lasa sa se coaca la 160 grade,circa o ora. Apoi se scot de la cuptor,se curata de coaja,se toaca marunt. Se taie ceapa marunt si se amesteca...
Tarta cu spanac si feta
1. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute. 2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca marunt.Se pregateste si spanacul.Intr-o tigaie se calesc ceapa,usturoiul,apoi se adauga si...
Aperitive in foietaj
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade . Aluatul de foietaj se ia doar cu 5 minunte de la frigider,inainte de preparare. Prima umplutura: Feta,50 gr. somon afumat, 1 ou,mara,sare,piper si branza rasa se amesteca bine si se pun in foietajul taiat dupa dorinta,in prealabil. A doua...