Reteta de aluat este de pe aici,de pe site,au iesit tare bune,miroase atat de bine in toata casa,am nimicit 4,acum sunt happy =))))
Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.
Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Se lasa la crescut cam 40 de minute.
Apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa.Se taie patrate,vezi foto,in care se umple Mozzarella si Emmentaler ras.
Dupa preferinte se poate pune telemea si/sau sunca.
Apoi se impaturesc bine,se aplatizeaza cu palma si se pun intr-o tigaie cu uleiul incins ,la foc mediu.
Se lasa intai pe o parte ,pana devin aurii,apoi pe cealalta parte.
Apoi se scot,se pun pe un prosop de hartie.
Se servesc calde!
Si reci sunt bune!