publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Granola
Se pun intr-un vas adanc, urmatoarele ingrediente: fulgii de ovaz/orz , fulgii de migdale, cocosul,semintele,stafidele si zaharul brun. In alt vas, se amesteca siropul de artar ,uleiul si scortisoara. Se toarna compozitia lichida peste cea...
Colarez reteta simpla si delicioasa pentru copii
Cum se prepara Colarez reteta simpla si delicioasa pentru copii Laptele se pune la fiert,cu zaharul. Faina (3/4 cana) se amesteca cu 4 lg apa, treptat (cu lingura sau cu mana), pana rezulta mici bucatele de coca. La sfarsit puteti adauga peste cocoloase, 1 lg faina si amestecati. Cand...
Ciupercute din oua
Maioneza: 2 galbenusuri crude se amesteca cu sare,1 lg-ta mustar si putina sare de lamaie. Se amesteca intr-un singur sens, adaugand putin ulei (cateva picaturi la inceput) treptat. Se amesteca dupa fiecare cantitate de ulei. Se continua, pana rezulta cateva linguri de maioneza. Se pastreaza 1...
Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata
Crema: Frisca lichida se pune intr-un vas, pe aragaz si se lasa pana incepe sa fiarba.Inchideti si adaugati ciocolata.Lasati cateva minute ,sa se topeasca ciocolata ,apoi amestecati pana rezulta o crema lichida. Se lasa la racit ,apoi se pune in frigider 10-20 minute,pana faceti aluatul.Aveti...
Pui cu fulgi de porumb si cartofi
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se fierb 1 ora, din momentul in care apa clocoteste. Se scurg si se paseaza. Acum adaugati sarea, untul si amestecati. La sfarsit turnati putin lapte fierbinte, pana rezulta un piure pufos, dar nu prea moale. Pieptul de pui se...
Fursecuri cu glazura de lamaie
Fursecuri: se freaca untul cu zaharul pudra,pana obtineti o crema pufoasa.Se adauga treptat faina,esenta de rom si praful de copt . Va rezulta un aluat mai moale decat la tarte, dar asa trebuie sa fie. Se fac bilute, date prin faina , se turtesc, si se pun in tava. Mi-au iesit 20 de...
Omleta cu patrunjel si salata
Pentru salata : Se curata castravetele de coaja si se taie. La fel, rosia si ceapa verde. Se pun legumele intr-un bol, apoi se presara sare, crema de otet balsamic si putin ulei. Se amesteca. Omleta: Se bat ouale, se pun sare si patrujelul tocat. Se toarna putin ulei intr-o tigaie de...
Budinca de macaroane cu branza si stafide
Stafidele se tin in apa cu 1 lg esenta rom. Se pune apa la fiert,iar cand da in clocot,se pune putin sare , macaroanele si capac . Se fierb cat considerati sau cat scrie pe ambalaj (eu le-am tinut vreo 15-20 minute). Se amesteca restul ingredientelor si stafidele scurse ( apa se arunca).Se...
Budinca de ovaz cu mere
Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si fulgii de ovaz, zaharul si se amesteca tot timpul, pana se ingroasa (cam 10-20 minute-depinde de...