lili

1

Bucataras
incepator

Dej

Bucataras din 25.10.2009

RETETE127
PRIETENI121
Articole

Agrisele

In Fructe, la: 12 Iul 2011

Din punct de vedere botanic, agrisele sunt bace, care la cele mai multe soiuri au o greutate de 4-10 g. Se cultiva soiuri de Agris cu fructe verzi (Donetkj, Eezistent de Cluj, Cereless), verzi-galbui (Somes), galbene (White Smith) si rosii (Maurers Samling, Muntenesc de America).In conditiile...

Tarhonul

In Condimente, la: 13 Mai 2011

Tarhonul -    Artemisia dracunculus , este o planta adusa in trecut la noi in tara din nordul indepartat al Asiei, de catre popoarele slave. Frunzele sale, datorita continutului de 1% uleiuri eterice,   sunt foarte aromate iar gustul lor este usor amarui, amintind...

Cum a ajuns Mănăstirea Rohia în vârful muntelui

In Bucataras hai hui, la: 10 Feb 2011

Odată demult, acum aproape un secol, într-un sat mic, ascuns în văile munților din Țara Lăpuşului, în România, un preot avea o familie numeroasă. Al zecelea copil născut era o fetiță. La puțin timp după venirea fetiței pe lume, părinții au botezat-o la...

Traditii si obiceiuri de Boboteaza

In Bucataras hai hui, la: 5 Ian 2011

Boboteaza - 6 ianuarie Boboteaza (Iordanul) - 6 ianuarie: la Boboteaza nu se spala rufe, apa sfintita luata acum are puteri miraculoase, ea nu se strica niciodata. La Boboteaza se sfintesc toate apele, iar preotul se duce la o apa unde va arunca crucea. Mai multi barbati se arunca in apa ca...

Simpozion- "Ziua Alimentatiei"-editia octombrie 2010

In Bucataras hai hui, la: 15 Oct 2010

     Pe data de 16 Octombrie este Ziua Mondiala a Alimentatiei.In aceasta zi deosebit de importanta, obisnuim sa desfasuram la scoala noastra o activitate tematica sub forma unui simpozion judetean denumit “Ziua alimentatiei”.     Persoanele participante...

Parcul Toroc- statiune balneara

In Bucataras hai hui, la: 4 Oct 2010

La salina de la Ocna Dej situata chiar in intravilanul orasului Dej, (urmand drumul national Beclen-Dej-Gherla-Cluj) e usor de ajuns."Parcul Toroc" din Dej, aflat la ceva distanta de Ocna Dej, loc in care apa sarata se gaseste din abundenta, a beneficiat de sprijin PHARE, iar primarul...

Manastirea Barsana

In Bucataras hai hui, la: 28 Sep 2010

Manastirea Barsana , asezata pe Valea Izei, este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica. Mănăstirea Bârsana  este situata in comuna cu acelasi nume din...

Secrete din lumea bucatariei

In Tipsuri, la: 26 Sep 2010

Pentru a face ochiuri in apa adaug in momentul clocotirii o lingurita de otet pentru ca albusul sa stea compact in jurul galbenusului. Cand faceti supa si ati luat spuma care se formeaza , puneti imediat putina sare. Pentru a limpezi o supa cand este fiebinte adaugati un albus...

Hreanul

In Legume, la: 5 Aug 2010

Tinctura de hrean Se dau prin razatoarea mica radacinile de hrean, se pun intr-un borcan pana se umple o treime si restul se completeaza cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Se lasa la macerat 8 zile, apoi se strecoara, presand amestecul printr-un tifon. Intern, se ia o jumatate de...

Afisate 1 - 9 din 9 articole    

Postari recente

publicat la 05.11.2019

Mini focaccia

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]