Ceapa o taiem marunt, o punem la calit .Adaugam ficatul taiat in bucati si apa cat sa acopere ficatul.
Lasam sa fiarba 10 minute. Stoarcem din apa de pe ficat. Intr-un vas punem ficatul si ceapa (fierte), adaugam untul, sare, piper, vegeta si le mixam bine pana devine o pasta fina.Daca pasta e...
Am fiert galbiorii. Verdeata am tocat-o marunt si am amestecat-o cu galbiorii, faina, ouale. Am pus totul intr-o tava. Pe deasupra compozitiei am turnat un amestec de ou cu smantana, ca sa ii dea fata drobului. Am bagat la cuptor cca 30 minute. Este buna atat rece cat si cald si se poate prepara...
Se toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta
Se desfac foile si se asaja pe rand in tava...
Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa si...
Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei. Prepararea cepei: Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml...
Batem bucatile de carne ca si pentru snitele.
Luam pieptul de pui si peste el punem pe cea de porc.
Le rulam, le dam prin faina si ou si le prajim in baie de ulei.
Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 3 oua, smantana. faina si le amestecam bine cu mixerul. Peste aceasta compozitie turnam albusurile batute spuma obtinand o compozitie asemanatoare celei de chec. O rasturnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor cca. 15-20...
Pateu de ficat
Ceapa o taiem marunt, o punem la calit .Adaugam ficatul taiat in bucati si apa cat sa acopere ficatul. Lasam sa fiarba 10 minute. Stoarcem din apa de pe ficat. Intr-un vas punem ficatul si ceapa (fierte), adaugam untul, sare, piper, vegeta si le mixam bine pana devine o pasta fina.Daca pasta e...
Drob de galbiori
Am fiert galbiorii. Verdeata am tocat-o marunt si am amestecat-o cu galbiorii, faina, ouale. Am pus totul intr-o tava. Pe deasupra compozitiei am turnat un amestec de ou cu smantana, ca sa ii dea fata drobului. Am bagat la cuptor cca 30 minute. Este buna atat rece cat si cald si se poate prepara...
Baclava cu carne
Se toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta Se desfac foile si se asaja pe rand in tava...
Gogosele de malai
Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa si...
Chiftelute cu ceapa si maioneza
Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei. Prepararea cepei: Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml...
Rulada de carne de porc si piept de pui
Batem bucatile de carne ca si pentru snitele. Luam pieptul de pui si peste el punem pe cea de porc. Le rulam, le dam prin faina si ou si le prajim in baie de ulei.
Rulada cu cascaval si sunca
Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 3 oua, smantana. faina si le amestecam bine cu mixerul. Peste aceasta compozitie turnam albusurile batute spuma obtinand o compozitie asemanatoare celei de chec. O rasturnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor cca. 15-20...