Cartofi Duchesse

de Laly in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2010 | 46371 vizualizari

 

Este o garnitura minunata care merge alaturi de fripturi sau peste.Dar mai ales sunt o incantare pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare.

Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o strecuratoare sau ii mixam la robot.Se adauga sare dupa gust,unt,piper.Se adauga un ou si un galbenus si parmezanul ras.Celalalt albus il batem spuma tare.

Se pune in tava de la aragaz hartie de copt.Cu o forma speciala de prajituri se spriteaza mici stelute,care apoi se ung cu albusul batut.Se baga la cuptor si se tin pana se rumenesc usor deasupra.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mustar