Punem uleiul in oala interioara a aparatului. Din MENU selectam programul FRY si selectam timpul la 10 minute. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul. Amestecam din cand in cand.
Adaugam orezul si apa, saram si piperam dupa gust. Selectam programul RICE, apoi apasam butonul START.
La...
In oala interioara a aparatului punem carnea taiata bucati potrivit de mari si cateva linguri cu ulei de masline. Selectam programul FRY si setam timpul la 15 minute. Apasam START. Prajim usor carnea pe toate partile, apoi adaugam ciupercile si ceapa tocata marunt si continuam la programul FRY...
Punem cartofii in oala interioara a aparatului si turnam apa deasupra. Selectam programul FRY pentru 10 minute, atat cat sa dea in cateva clocote.
Adaugam restul de legume curatate si date pe razatoare. Selectam programul STEW pentru 40 de minute. Cu 10 minute inainte de a se finaliza...
In oala interioara a aparatului se pun 2 linguri ulei si carnea taiata bucati potrivit de mari. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se seteaza timpul (15 minute) din COOKING TIME si se apasa START.
Carnea se prajeste usor timp de cca 10 minute, amestecand ocazional. Adaugam...
In oala interioara se pune uleiul si ceapa tocata marunt. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se selecteaza 5 minute din COOKING TIME, apoi se apasa butonul START. Se amesteca din cand in cand sa nu se arda.
Adaugam sucul de rosii (pot sa ma laud ca e facut de mine? :))) ) ,...
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu...
Aluat:
Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit.
Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi facem o gaura in mijloc si punem ouale batute putin si amestecul cu lapte. Framantam pana obtinem un...
Cosulete de bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam...
Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, nuca...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam uleiul, apoi Nesquik-ul si omogenizam. Turnam apa fierbinte, mixand continuu. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu...
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, omogenizam si lasam la racit. Dam la congelator pentru 1 ora. Cand s-a racit foarte bine, bagam mixerul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, compozitie in care vom adauga laptele praf,...
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa.
Separat in alta vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana...
Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata.
Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam.
Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa...
Blat de pizza:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi...
Topim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic sau pe baine-marie. Omogenizam si lasam la racit. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si...
Sirop:
Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.
Ciresele se curata de samburi si de eventualii “vizitatori” )) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.
Ciocolata o topim intr-un...
Cantitatile sunt orientative, puteti adapta in functie de cum doriti si cate persoane aveti la masa.
Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se adauga branza maruntita, busuiocul tocat, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Vanata se taie felii de cca 1 cm grosime ce se pun...
Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si mozzarella si cascavalul. Se adauga busuiocul tocat, fulgii de ardei iute, sare si piper dupa gust. Punem smantana, apoi galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si la sfarsit faina.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...
Cafeaua o punem la fiert cu zaharul. Lasam sa dea cateva clocote, pana se topeste zaharul. Adaugam untul si fierbem pana se topeste. Dam deoparte si adaugam laptele praf si esenta de cafea. Amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase, pana compozitia este bine omogenizata.
Foaia de...
Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.
Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si...
Blat:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie.
Albusurile se bat spuma tare cu un...
Crapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc pe gratar, pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Pe gratar coacem si...
Mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pune intr-un castron, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si fulgi de ardei iute, tot dupa gust, faina si galbenusurile. Spanacul se toaca si se adauga in compozitie.
Albusurile se bat cu un praf de sare. Se bat pana se obtine o...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema si isi tripleaza volumul. Se pune apoi si uleiul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat in compozitie, alternand cu laptele....
Blat alb:
Ouale se separa, apoi albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat pana se obtine o spuma lucioasa si consistenta. Galbenusurile mixate cu cele 3 linguri de ulei se incorporeaza usor in spuma de albusuri, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de...
Blat:
Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele...
Pentru că n-am avut pui de curte, dar aveam în congelator niște aripioare de pui și o spinare, am facut o supa clara de pui, pe care am folosit-o la prepararea acestei rețete, în loc de apă.
Punem vasul pe foc și topim o parte din unt. Adăugăm carnea, pe care am...
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei. Se pune pieptul taiat cuburi si se caleste, amestecand continuu, pana se albeste carnea. Adaugam rosia coapta, ardeii copti si rosiile in suc propriu. Le-am dat prin blender, pana s-au facut pasta, dar puteti sa le taiati fasii sau...
Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.
Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit...
Orez salbatic cu legume la Multicooker
Punem uleiul in oala interioara a aparatului. Din MENU selectam programul FRY si selectam timpul la 10 minute. Adaugam ceapa, ciupercile si ardeiul. Amestecam din cand in cand. Adaugam orezul si apa, saram si piperam dupa gust. Selectam programul RICE, apoi apasam butonul START. La...
Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker
In oala interioara a aparatului punem carnea taiata bucati potrivit de mari si cateva linguri cu ulei de masline. Selectam programul FRY si setam timpul la 15 minute. Apasam START. Prajim usor carnea pe toate partile, apoi adaugam ciupercile si ceapa tocata marunt si continuam la programul FRY...
Ciorba de legume la Multicooker
Punem cartofii in oala interioara a aparatului si turnam apa deasupra. Selectam programul FRY pentru 10 minute, atat cat sa dea in cateva clocote. Adaugam restul de legume curatate si date pe razatoare. Selectam programul STEW pentru 40 de minute. Cu 10 minute inainte de a se finaliza...
Paste cu carne in sos de rosii la Multicooker
In oala interioara a aparatului se pun 2 linguri ulei si carnea taiata bucati potrivit de mari. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se seteaza timpul (15 minute) din COOKING TIME si se apasa START. Carnea se prajeste usor timp de cca 10 minute, amestecand ocazional. Adaugam...
Mancare de varza la Multicooker
In oala interioara se pune uleiul si ceapa tocata marunt. Se apasa butonul MENU si se selecteaza programul FRY. Se selecteaza 5 minute din COOKING TIME, apoi se apasa butonul START. Se amesteca din cand in cand sa nu se arda. Adaugam sucul de rosii (pot sa ma laud ca e facut de mine? :))) ) ,...
Prajitura cu gem
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul aromat pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu...
Spirale cu nuca si scortisoara
Aluat: Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit. Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi facem o gaura in mijloc si punem ouale batute putin si amestecul cu lapte. Framantam pana obtinem un...
Cosulete de bezea cu inghetata
Cosulete de bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam...
Cannelloni cu carne
Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se...
Tort cu crema de cafea
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, nuca...
Prajitura cu Nesquik
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam uleiul, apoi Nesquik-ul si omogenizam. Turnam apa fierbinte, mixand continuu. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu...
Inghetata cu Nesquik
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, omogenizam si lasam la racit. Dam la congelator pentru 1 ora. Cand s-a racit foarte bine, bagam mixerul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, compozitie in care vom adauga laptele praf,...
Desert cu crema de iaurt si piscoturi
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa. Separat in alta vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana...
Inghetata de cafea
Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata. Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam. Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa...
Pizza Quatro Formaggi
Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi...
Prajitura cu ciocolata si nuca
Topim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic sau pe baine-marie. Omogenizam si lasam la racit. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si...
Prajitura cu cirese si frisca
Sirop: Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine. Ciresele se curata de samburi si de eventualii “vizitatori” )) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc. Ciocolata o topim intr-un...
Pizzete de vinete
Cantitatile sunt orientative, puteti adapta in functie de cum doriti si cate persoane aveti la masa. Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se adauga branza maruntita, busuiocul tocat, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Vanata se taie felii de cca 1 cm grosime ce se pun...
Sufleu de pui cu cascaval
Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si mozzarella si cascavalul. Se adauga busuiocul tocat, fulgii de ardei iute, sare si piper dupa gust. Punem smantana, apoi galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si la sfarsit faina. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...
Ciocolata de casa cu cafea
Cafeaua o punem la fiert cu zaharul. Lasam sa dea cateva clocote, pana se topeste zaharul. Adaugam untul si fierbem pana se topeste. Dam deoparte si adaugam laptele praf si esenta de cafea. Amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase, pana compozitia este bine omogenizata. Foaia de...
Placinta cu branza si chimen
Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si...
Rulada cu crema mascarpone si afine
Blat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie. Albusurile se bat spuma tare cu un...
Crap cu sos de rosii
Crapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc pe gratar, pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Pe gratar coacem si...
Sufleu de mozzarella cu spanac
Mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pune intr-un castron, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si fulgi de ardei iute, tot dupa gust, faina si galbenusurile. Spanacul se toaca si se adauga in compozitie. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se bat pana se obtine o...
Prajitura cu branza
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema si isi tripleaza volumul. Se pune apoi si uleiul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat in compozitie, alternand cu laptele....
Prajitura cu nuca si crema de lamaie
Blat alb: Ouale se separa, apoi albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat pana se obtine o spuma lucioasa si consistenta. Galbenusurile mixate cu cele 3 linguri de ulei se incorporeaza usor in spuma de albusuri, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de...
Prajitura cu crema de branza si ciocolata
Blat: Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele...
Pui manastiresc
Pentru că n-am avut pui de curte, dar aveam în congelator niște aripioare de pui și o spinare, am facut o supa clara de pui, pe care am folosit-o la prepararea acestei rețete, în loc de apă. Punem vasul pe foc și topim o parte din unt. Adăugăm carnea, pe care am...
Piept de curcan in sos de ardei si rosii
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei. Se pune pieptul taiat cuburi si se caleste, amestecand continuu, pana se albeste carnea. Adaugam rosia coapta, ardeii copti si rosiile in suc propriu. Le-am dat prin blender, pana s-au facut pasta, dar puteti sa le taiati fasii sau...
Placinta cu spanac
Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit...