Cum se prepara Reteta Turte dulci, reteta simpla pentru un desert de neuitat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina...
Cum se prepara Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect:
Aluat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu ulei, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In...
Cum se prepara Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de...
Cum se prepara Reteta gogosi simple, cel mai simplu si mai bun desert:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina...
Cum se prepara Reteta Chifle cu scortisoara, pufoase si aromate pentru un mic dejun delicios:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie...
Cum se prepara Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina:
Foi:
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema...
Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa:
Aluat pentru Prajitura cu magiun si nuci:
Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul...
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca...
Cum se prepara Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie:
Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana...
Blat:
O parte din zahar (cca 75 g) se pune la topit intr-o craticioara. Se caramelizeaza pana se inchide bine la culoare. Se da deoparte de pe foc si se toarna apa, cu atentie. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand, sa se topeasca caramelul format.
Se separa albusurile...
Foi:
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la bain-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia...
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere, dam cratita deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider pentru cateva ore, timp in care compozitia se va...
Blat de biscuiti:
Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie alimentara si tasam bine cu lingura pana obtinem un blat neted....
Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie.
Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la...
Blat de biscuit:
Cernem faina intr-un castron, adaugam un praf de sare, zaharul pudra, apoi untul rece taiat cubulete si galbenusul de ou. Framantam repede cu varful degetelor pana toate ingredientele se incorporeaza foarte bine si obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Adaugati o...
Clatite pufoase reteta
Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma...
Clatite pufoase reteta
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana crema se raceste bine si se intareste.
Clatite:
Punem...
Clatite pufoase reteta
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se adauga afinele in compozitie.
Lasam...
Ouale se pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece.
Turnam lapte putin cate putin pana obtinem consistenta...
Crema:
Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului....
Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe...
Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.
Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi...
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat sucul de portocale si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit...
Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni , pentru ca necesita mai mult timp.
Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros...
Blat:
Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.
In...
Blat:
Biscuitii rupti bucati se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie firimicioasa. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), se taseaza cu mana, apoi bine...
Blat:
Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie,...
Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta.
Extractul de lamaie...
Reteta Turte dulci, reteta simpla pentru un desert de neuitat
Cum se prepara Reteta Turte dulci, reteta simpla pentru un desert de neuitat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina...
Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect
Cum se prepara Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu ulei, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In...
Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat
Cum se prepara Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de...
Reteta Gogosi simple, cel mai simplu si mai bun desert
Cum se prepara Reteta gogosi simple, cel mai simplu si mai bun desert: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina...
Reteta Chifle cu scortisoara, pufoase si aromate pentru un mic dejun delicios
Cum se prepara Reteta Chifle cu scortisoara, pufoase si aromate pentru un mic dejun delicios: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie...
Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina
Cum se prepara Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina: Foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema...
Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa
Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci, o bunatate frageda si gustoasa: Aluat pentru Prajitura cu magiun si nuci: Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul...
Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca...
Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Cum se prepara Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie: Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana...
Desert prajitura Amandina
Blat: O parte din zahar (cca 75 g) se pune la topit intr-o craticioara. Se caramelizeaza pana se inchide bine la culoare. Se da deoparte de pe foc si se toarna apa, cu atentie. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand, sa se topeasca caramelul format. Se separa albusurile...
Desert prajitura cu miere si crema de vanilie
Foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la bain-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia...
Desert tort spirala cu ciocolata si mascarpone
Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere, dam cratita deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider pentru cateva ore, timp in care compozitia se va...
Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata
Blat de biscuiti: Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie alimentara si tasam bine cu lingura pana obtinem un blat neted....
Desert chec cu lamaie
Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la...
Tort cu mousse de ciocolata
Blat de biscuit: Cernem faina intr-un castron, adaugam un praf de sare, zaharul pudra, apoi untul rece taiat cubulete si galbenusul de ou. Framantam repede cu varful degetelor pana toate ingredientele se incorporeaza foarte bine si obtinem un aluat omogen si nelipicios. Adaugati o...
Clatite pufoase reteta cu lamaie
Clatite pufoase reteta Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma...
Clatite pufoase reteta cu crema de ciocolata
Clatite pufoase reteta Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana crema se raceste bine si se intareste. Clatite: Punem...
Clatite pufoase reteta cu afine
Clatite pufoase reteta Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se adauga afinele in compozitie. Lasam...
Clatite cu Finetti
Ouale se pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. Turnam lapte putin cate putin pana obtinem consistenta...
Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata
Crema: Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se...
Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului....
Inghetata de vanilie cu zmeura
Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe...
Prajitura cu mere
Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit. Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi...
Cozonac de post
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat sucul de portocale si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit...
Tortulete cu crema de branza
Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni , pentru ca necesita mai mult timp. Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros...
Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt
Blat: Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam. In...
Prajitura cu ciocolata
Blat: Biscuitii rupti bucati se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie firimicioasa. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), se taseaza cu mana, apoi bine...
Tort cu budinca de ciocolata
Blat: Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata...
Prajitura cu ciocolata si crema de branza
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si esenta de vanilie,...
Prajitura cu ananas
Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante. Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta. Extractul de lamaie...