Cum se prepara aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa:
Spala bine fasolea, apoi pune-o in apa rece si las-o la hidratat peste noapte.
A doua zi, scurge fasolea, pune apa curata si o lingurita de bicarbonat si pune-o la fiert. Dupa ce a dat in clocot de cateva...
Cum se prepara Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa:
Curata varza de frunzele exterioare, apoi toac-o fideluta.
Intr-o oala mai mare, pune la fiert borsul, adauga putina sare. Opareste varza taiata si las-o cateva minute pana se inmoaie putin. Scurge- o apoi. ...
Cum se prepara Ratatouille - Reteta gustoasa cu legume de vara:
Ideal ar fi ca legumele sa fie potrivite ca marime, sa obtineti felii de acelasi diametru.
Legumele se curata, se spala si se feliaza subtire. Se condimenteaza cu sare si piper.
Usturoiul se curata si se preseaza ca sa...
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia.
Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste...
Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie.
Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie.
Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa...
Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg.
Ceapa și gogoșarul se taie rondele.
Se pune pe foc o...
Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare.
Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc.
Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de...
Mai intai spalam spanacul. Stiu, este o operatiune destul de migaloasa, dar eu prefer sa il spal frunza cu frunza. Lasam la scurs.
Curatam usturoiul verde, ceapa si morcovul. Tocam ceapa si usturoiul, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Incingem cateva linguri de ulei de masline...
Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si il dam la rece 20-30 minute.
Intre timp, pregatim umplutura.
Curatam si feliem ciupercile. Taiem...
Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic. Adaugam cate o cana apa, cat sa se umfle si sa fiarba si orezul. Condimentam cu sare, boia....
Fasolea am curatat-o de impuritati, am spalat-o in multe ape si am pus-o la fiert. Fierbe destul de repede.
Intre timp, am pus carnatii intr-o forma termorezistenta si i-am bagat la cuptor, la foc iute.
Am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Am tocat ceapa marunt, morcovul l-am dat...
Am curatat si spalat ciupercile si cepele. le-am tocat si le-am pus la calit intr-o tigaie. Am curatat si zdrobit 2 catei usturoi, apoi am presat un pic de sare. Am dat la foc iute ca sa se rumeneasca bine.
Intr-un vas termorezistent, am taiat restul de mamaliga felii, am pus deasupra...
Am ales, spalat si pus la fiert fasolea. Am fiert-o de i-au sarit boabele, am schimbat apa de vreo 4 ori,
Ceapa am curatat-o si am taiat-o cubulete. Intr-un ceaun, am pus un pic de ulei si am pus ceapa la calit. Am adaugat bucatile de coasta afumata, carnatii taiati rondele si am lasat sa se...
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se pun legumele si se presara putina sare si ulei de masline. Se dau la cuptor cam 20- 30 min.
Cascavalul se rade. Se scot legumele si se pune cascavalul ras, se sparg cateva oua (eu am pus 4 ), se presara cateva masline. Se dau iar la cuptor pentru vreo...
Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa
Cum se prepara aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa: Spala bine fasolea, apoi pune-o in apa rece si las-o la hidratat peste noapte. A doua zi, scurge fasolea, pune apa curata si o lingurita de bicarbonat si pune-o la fiert. Dupa ce a dat in clocot de cateva...
Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa
Cum se prepara Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa: Curata varza de frunzele exterioare, apoi toac-o fideluta. Intr-o oala mai mare, pune la fiert borsul, adauga putina sare. Opareste varza taiata si las-o cateva minute pana se inmoaie putin. Scurge- o apoi. ...
Ratatouille - Reteta gustoasa cu legume de vara
Cum se prepara Ratatouille - Reteta gustoasa cu legume de vara: Ideal ar fi ca legumele sa fie potrivite ca marime, sa obtineti felii de acelasi diametru. Legumele se curata, se spala si se feliaza subtire. Se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul se curata si se preseaza ca sa...
Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste...
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa...
Cartofi taranesti
Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se pune pe foc o...
Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala
Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc. Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de...
Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Mai intai spalam spanacul. Stiu, este o operatiune destul de migaloasa, dar eu prefer sa il spal frunza cu frunza. Lasam la scurs. Curatam usturoiul verde, ceapa si morcovul. Tocam ceapa si usturoiul, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Incingem cateva linguri de ulei de masline...
Quiche Lorraine (reteta Multicooker)
Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si il dam la rece 20-30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si feliem ciupercile. Taiem...
Placinte cu legume si bacon
Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic. Adaugam cate o cana apa, cat sa se umfle si sa fiarba si orezul. Condimentam cu sare, boia....
Fasole rosie cu carnati de casa si boia iute
Fasolea am curatat-o de impuritati, am spalat-o in multe ape si am pus-o la fiert. Fierbe destul de repede. Intre timp, am pus carnatii intr-o forma termorezistenta si i-am bagat la cuptor, la foc iute. Am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Am tocat ceapa marunt, morcovul l-am dat...
Ciuperci cu branza si oua pe pat de mamaliga
Am curatat si spalat ciupercile si cepele. le-am tocat si le-am pus la calit intr-o tigaie. Am curatat si zdrobit 2 catei usturoi, apoi am presat un pic de sare. Am dat la foc iute ca sa se rumeneasca bine. Intr-un vas termorezistent, am taiat restul de mamaliga felii, am pus deasupra...
Fasole mixta cu carnati de casa si coasta afumata
Am ales, spalat si pus la fiert fasolea. Am fiert-o de i-au sarit boabele, am schimbat apa de vreo 4 ori, Ceapa am curatat-o si am taiat-o cubulete. Intr-un ceaun, am pus un pic de ulei si am pus ceapa la calit. Am adaugat bucatile de coasta afumata, carnatii taiati rondele si am lasat sa se...
Gratin de legume cu oua
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se pun legumele si se presara putina sare si ulei de masline. Se dau la cuptor cam 20- 30 min. Cascavalul se rade. Se scot legumele si se pune cascavalul ras, se sparg cateva oua (eu am pus 4 ), se presara cateva masline. Se dau iar la cuptor pentru vreo...