In primul rand am lasat aluatul la temperatura camerei timp de cateva ore, pentru se decongela. Cand a ajuns suficient de maleabil, pentru a se putea lucra cu el, am uns o tava cu ulei si apoi am tapetat-o cu faina. Am intins foaia de aluat pe masa si am asezat ciupercile intr-un singur rand. Am...
Mai aveti nevoie de o rogojina de bambus, care o sa va ajute la formarea rulourilor si...ce mai trebuie oare??? ;-) Bineinteles, un cutit ascutit... :-))
Cum am facut... Pai, am facut o omleta din doua oua pe care am lasat-o sa se raceasca si am taiat-o mai apoi in fasii de aproximativ...
Am inceput treaba punand la fiert o oala cu apa si sare. Intre timp am curatat bine morcovii. Pe cei doi mai pricajiti i-am taiat pe lungime si i-am pus la fiert, ca sa se inmoaie putin. Am taiat 5 buchetele de brocoli, pe care le-am spalat si le-am dat deoparte pana s-au fiert morcovii. Am...
Gata, am trecut peste ce a fost mai greu si nu mai trebuie decat sa punem toate ingredientele la locul lor, iar eu am procedat in felul urmator:
Am taiat vinetele in felii de aproximativ un deget grosime si le-am stropit imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Dupa aceea le-am facut...
Cartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i curatati de coaja. Daca nu ati gasit ceea ce trebuie, ori asteptati sa apara cartofii noi ori ii...
Sa va spun si ce am facut cu toate astea... Am pus la fiert laptele cu grisul, un praf de sare si coaja de la o lamaie. Am luat la bataie cele 7 galbenusuri de ou cu 7 linguri de zahar, pana s-au omogenizat bine si au inceput sa se lumineze la fata. :-) Intre timp am mai amestecat, dar mai cu...
O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit...
"Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si pastrata in zer, au mai fost necesare 3-4 rosii, ceva cascaval ras, cateva felii foarte subtiri de sunca,...
Si acum sa va spun cum am facut...
In primul rand am pus rasolul de porc la fiert intr-o oala cu apa, in care am adaugat sare, piper boabe si cateva frunze de dafin. Asta este partea care dureaza cel mai mult la prepararea acestei retete... Apoi, am incins putin ulei intr-o tigaie mai...
Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!
In primul rand am lasat aluatul la temperatura camerei timp de cateva ore, pentru se decongela. Cand a ajuns suficient de maleabil, pentru a se putea lucra cu el, am uns o tava cu ulei si apoi am tapetat-o cu faina. Am intins foaia de aluat pe masa si am asezat ciupercile intr-un singur rand. Am...
Gustarile promise: pentru inceput-SUSHI (sau pe aproape... :-))
Mai aveti nevoie de o rogojina de bambus, care o sa va ajute la formarea rulourilor si...ce mai trebuie oare??? ;-) Bineinteles, un cutit ascutit... :-)) Cum am facut... Pai, am facut o omleta din doua oua pe care am lasat-o sa se raceasca si am taiat-o mai apoi in fasii de aproximativ...
Terina cu branza si legume -in sfarsit, am reusit... :-)
Am inceput treaba punand la fiert o oala cu apa si sare. Intre timp am curatat bine morcovii. Pe cei doi mai pricajiti i-am taiat pe lungime si i-am pus la fiert, ca sa se inmoaie putin. Am taiat 5 buchetele de brocoli, pe care le-am spalat si le-am dat deoparte pana s-au fiert morcovii. Am...
Lasagna cu piept de pui si vinete? -" Foarte simplu mama..."
Gata, am trecut peste ce a fost mai greu si nu mai trebuie decat sa punem toate ingredientele la locul lor, iar eu am procedat in felul urmator: Am taiat vinetele in felii de aproximativ un deget grosime si le-am stropit imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Dupa aceea le-am facut...
Cartofi prajiti ... O mancare banala facuta cu drag !!!
Cartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i curatati de coaja. Daca nu ati gasit ceea ce trebuie, ori asteptati sa apara cartofii noi ori ii...
Galaktoboureko...pfff... Complicat? Deloc! O sa vedeti... ;-)
Sa va spun si ce am facut cu toate astea... Am pus la fiert laptele cu grisul, un praf de sare si coaja de la o lamaie. Am luat la bataie cele 7 galbenusuri de ou cu 7 linguri de zahar, pana s-au omogenizat bine si au inceput sa se lumineze la fata. :-) Intre timp am mai amestecat, dar mai cu...
Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."
O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit... "Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si pastrata in zer, au mai fost necesare 3-4 rosii, ceva cascaval ras, cateva felii foarte subtiri de sunca,...
Fasole cu ciolan... Tipic romanesc, sau nu e chiar asa... :-)
Si acum sa va spun cum am facut... In primul rand am pus rasolul de porc la fiert intr-o oala cu apa, in care am adaugat sare, piper boabe si cateva frunze de dafin. Asta este partea care dureaza cel mai mult la prepararea acestei retete... Apoi, am incins putin ulei intr-o tigaie mai...