Tort Egiptean

de miremirc in Torturi, 6 Mar 2011 | 49532 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

3 Foi :

  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 120 g nuci macinate ( alune )

Crema 1

  •  6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 lg amidon alimentar ( faina )
  • 170 g unt
  • esenta de vanilie

Crema 2

  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 120 nuci macinate mai mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Ptr. cele 3 foi :

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ; amestecam 40 g nuci cu 1/2 lg faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare , amestecand cu o lingura .

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu d=26 cm ( trebuia o forma cu d=24, dar nu am avut ), forma pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. si coacem cam 20 minute fiecare foaie; repetam operatiunea de inca 2 ori .

Ptr.crema 1:

Intr-o craticioara amestecam cele galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam amidonul si laptele putin cate putin, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.


Dupa ce s-a format crema o lasam sa se raceasca foarte bine; intre timp frecam untul spuma, iar in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri amestecand pana la omogenizare; la sfarsit turnam cativa stropi de esenta de vanilie.

Ptr.crema 2 :

Punem zaharul intr- o cratita pe foc si lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; dupa ce s-a topit zaharul il turnam in fir subtire intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la intarit, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile).
Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat maruntit si el;


Asamblare :

Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori.

Suuper bun si gustos! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:23

ce bine arata

bianca92 1

18.10.2013, 22:59

Fenomenal

amyAMY 1

02.10.2014, 08:44

O bunătate! Foarte gustos și nu foarte dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean, varianta Miha