Se dau biscuitii prin robot, daca nu aveti robot, puteti pisa biscuitii cu ajutorul unui ciocan de snitele sau cu furculita.
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata rupta cubulete. Cande se ia de pe foc se adauga esenta de rom.
Laptele se adauga peste biscuitii pisati si...
Tiramisu reţetă cu fructe
Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi punem sa fiarba la bain - marie pana cand nu se mai simte zaharul. Separat mixam albusurile cu un praf de sare. apoi marscapone, dupa care incorporam cu o lingura de lemn crema de galbenusuri si omogenizam. Mixam si frisca si...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Oprim 4 linguri din...
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se dauga apoi zaharul in ploaie si se mixeaza pana nu se mai simte. Adaugam uleiul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam compozitia si punem esenta de vanilie. Merele se decojesc, dupa care le taiem...
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia.
Pregatim o tava de briose cu forme de inimioara, in care punem hartiutele,...
Pentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete culoarea aurie. Dupa ce s-a topit, se tapeteaza si peretii vasului cu zahar, rotind usor vasul.
Peste...
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale,...
Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa.
Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora.
Dupa ce aluatul a stat la frigider...
Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul :
Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca...
Pragatim siropul : Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte. Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit.
Pregatim blatul: Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand...
Nu am dat cantitati exacte pentru ca depinde de cate resturi aveti.
Resturile si eugeniile sau biscuitii se zdrobesc, fie la robot, fie cu furculita si se amesteca.
Se adauga unt sau margarina topita la microunde, atat cat sa se lege compozitia, nu va trebuie prea mult mai ales daca...
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom.
Turnam compozitia rezultata...
Pregatim blatul de vanilie:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala data pe...
Pregatim blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia...
Din drojdie, o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta pregatim maiaua, pe care o lasam 10 min la crescut la loc calduros. Dupa ce a crescut o punem peste faina si amestecam usor, adaugam celelalte ingrediente, mai putin uleiul si framantam bine. La sfarsit adaugam si...
Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia...
Se pune apa si zaharul intr-un bol se amesteca putin cu telul, se adauga uleiul, aromele, faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia ( totulse face cu telul, nu este nevoie de mixer ). Se imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale. Intr-una din ele se va pune dulceata de...
Spalam cartofii, ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.
Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.
Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Dulceata de capsuni reteta
Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula.
Punem...
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa si se incorporeaza in crema de unt, alternand cu faina amestecata cu un praf de sare. Se...
Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.
Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de...
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.
Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao.
Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza...
Ma intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.
Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se...
Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta.
Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ).
Dam aluatul la frigider 30 de...
Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim caramelul...
Batem ouale cu praful de sare, cu telul, dupa care adaugam restul ingredienelor si omogenizam compozitia.
Punem compozitia intr-o cana sau bol mai mare, nu trebuie sa fie plina, deoarece va creste.
Bagam la cuptorul cu microunde si coacem 4 minute la 800 W.
Dupa ce s-a copt, il rasturnam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.
Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa...
Rulada necoapta cu nuca de cocos
Se dau biscuitii prin robot, daca nu aveti robot, puteti pisa biscuitii cu ajutorul unui ciocan de snitele sau cu furculita. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata rupta cubulete. Cande se ia de pe foc se adauga esenta de rom. Laptele se adauga peste biscuitii pisati si...
Tiramisu reţetă cu fructe
Tiramisu reţetă cu fructe Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi punem sa fiarba la bain - marie pana cand nu se mai simte zaharul. Separat mixam albusurile cu un praf de sare. apoi marscapone, dupa care incorporam cu o lingura de lemn crema de galbenusuri si omogenizam. Mixam si frisca si...
Pandispan marmorat cu visine
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Oprim 4 linguri din...
Briose cu mere
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se dauga apoi zaharul in ploaie si se mixeaza pana nu se mai simte. Adaugam uleiul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam compozitia si punem esenta de vanilie. Merele se decojesc, dupa care le taiem...
Inimioare Mini Pavlova
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia. Pregatim o tava de briose cu forme de inimioara, in care punem hartiutele,...
Tort de mere (3)
Pentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete culoarea aurie. Dupa ce s-a topit, se tapeteaza si peretii vasului cu zahar, rotind usor vasul. Peste...
Fursecuri inimioara
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale,...
Tarta cu afine si ciocolata
Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa. Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora. Dupa ce aluatul a stat la frigider...
Tort printesa Sofia
Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul : Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca...
Prajitura Bounty
Pragatim siropul : Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte. Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit. Pregatim blatul: Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand...
Bombe - resturi de prajituri
Nu am dat cantitati exacte pentru ca depinde de cate resturi aveti. Resturile si eugeniile sau biscuitii se zdrobesc, fie la robot, fie cu furculita si se amesteca. Se adauga unt sau margarina topita la microunde, atat cat sa se lege compozitia, nu va trebuie prea mult mai ales daca...
Prajitura cu iaurt
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom. Turnam compozitia rezultata...
Prajitura cu ganache si bezea de cocos
Pregatim blatul de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala data pe...
Tort cu crema de oua, frisca si fructe
Pregatim blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia. Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca...
Tort aniversar- tort cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia...
Gogosi simple
Din drojdie, o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta pregatim maiaua, pe care o lasam 10 min la crescut la loc calduros. Dupa ce a crescut o punem peste faina si amestecam usor, adaugam celelalte ingrediente, mai putin uleiul si framantam bine. La sfarsit adaugam si...
Clatite cu fructe la cupe
Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia...
Prajitura cu dulceata - de post
Se pune apa si zaharul intr-un bol se amesteca putin cu telul, se adauga uleiul, aromele, faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia ( totulse face cu telul, nu este nevoie de mixer ). Se imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale. Intr-una din ele se va pune dulceata de...
Galuste cu caise
Spalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia. Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se...
Tort cu crema ganache si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem...
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa si se incorporeaza in crema de unt, alternand cu faina amestecata cu un praf de sare. Se...
Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!
Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia. Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de...
Chec de post cu nuci si gutui
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao. Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza...
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine
Ma intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se...
Placinta cu mere de post (2)
Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta. Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ). Dam aluatul la frigider 30 de...
Prajitura cu pere caramelizate
Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim caramelul...
Tortulet de ciocolata in 4 minute
Batem ouale cu praful de sare, cu telul, dupa care adaugam restul ingredienelor si omogenizam compozitia. Punem compozitia intr-o cana sau bol mai mare, nu trebuie sa fie plina, deoarece va creste. Bagam la cuptorul cu microunde si coacem 4 minute la 800 W. Dupa ce s-a copt, il rasturnam...
Tort de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata...
Prajitura cu prune si moate de bezea
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa...