A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chiftele picante din peste

Postat de: dantes in Peste

Tocati ingredientele si amestecati-le bine. Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu...Citeste continuarea

Desert sarlota regala exotica

Postat de: ctlina in Dulciuri

Biscuitul: Se amestecă cacaua cu migdalele macinate. Se bat albușurile spuma adaugand treptat indulcitorul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam  pana cand...Citeste continuarea

Cocosel cu sos de soia la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Taiati cocoselul in 4. Curati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul marunt si taiati ceapa in lamele. Amestecati ingredientele pentru marinata si ungeti bucatile de cocosel pe ambele parti....Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu dovlecei

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio). Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecel galben si...

Postat de: Constelatialeu in Supe

Supa o aveam pregatita cu o zi inainte, facusem un pilaf si am fiert o puicuta mai gaina. Am oprit zeama, legumele fierte si cca 100 g piept special sa fac o supa crema, ochisem in gradina...Citeste continuarea

Reteta de gogosi pufoase si aromate...

Postat de: Caty in Dulciuri

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...Citeste continuarea

Visine la borcan pentru iarna

Postat de: Caty in Conserve

Am spălat vișinele și le-am pus într-o strecurătoare. Le-am scos sâmburii și le-am pus într-un vas mai mare Am adăugat peste ele zahărul și aspirina fărâmată...Citeste continuarea

Salata de cartofi noi cu iaurt

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Spalati cartofii, ii radeti de coaja. In functie de cat de mari sunt, ii lasati intregi, ii taiati pe jumatate sau in sferturi, sa fie cuburi mai mari. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema...

Postat de: Caty in Prajituri

Aluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în...Citeste continuarea

Saratele cu branza de oaie si...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mousse de afine...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava cu pereti deatasabili, dimensiune 35/25 cm. Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare, am...Citeste continuarea

Desert cu pepene galben

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Krant de migdale : Migdalele le-am maruntit, intr-o craticioara am pus la topit zaharul pana ce a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat migdalele taiate, am omogenizat bine. Am...Citeste continuarea

Desert tort 63

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de pastai...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Preparare Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui Păstăile se curăță, se taie în bucăți și se pun la fiert în apă cu sare. Carnea de pui se spală, se taie...Citeste continuarea

Desert racoros cu caise

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu smantana

Postat de: Caty in Ficat

Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Umplutura:  Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...Citeste continuarea

Aperitiv vafe cu ceapa verde

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se bat ouale, se adauga sarea si piperul apoi se toarna laptele. Se amesteca, se pune uleiul si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat mai gros decat cel pentru clatite. Tot acum...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu caise

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiune 35/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul , putin cate putin si...Citeste continuarea

Desert bezele - reteta simpla

Postat de: momo121 in Dulciuri

Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam...Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...Citeste continuarea

Desert tort cu citrice, cocos si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fistic si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Preîncălziți cuptorul la 160°C. Zdrobiți fisticul decorticat.  Într-un castron, amestecați untul moale cu îndulcitorul și vanilia.  Se adauga ouale si...Citeste continuarea

Pui crocant la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Spalati bucățile de pui, asezonați-le cu sare, piper și chilli.  Strângeți frunzele de busuioc, lăsați-le întregi dar tocați tulpina.  Spălați roșiile cherry...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de: licurici_lra in Prajituri

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu bacon, anghinare,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile...Citeste continuarea

Desert tarta cu visine si nuca

Postat de: panacris in Prajituri

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu somon afumat si...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert negresa cu fructe

Postat de: Caty in Prajituri

Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu...Citeste continuarea

Lasagna speciala

Postat de: cristeena20 in Lasagna

Carnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa)  Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Creveti in sos de unt si vin

Postat de: panacris in Fructe de mare

Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece. Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de...Citeste continuarea

Desert budinca de quinoa cu capsuni...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece. Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa...Citeste continuarea

Desert inghetata parfait cu cafea...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixati indulcitorul/zaharul la masina de cafea pentru a obtine o pudra fina. Taiati ciocolata bucatele. Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Curățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici.  Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor.  Adăugați rubarba,...Citeste continuarea

Salata de ardei copti cu capsuni si...

Postat de: ctlina in Salate

Spalati si uscati ardeii cu un prosop de hartie. Puneti-i la copt in cuptorul incins la 190° C timp de 35 de minute. Intoarceti-i de 2 ori. Scoateti ardeii si puneti-i cu un pic de sare...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese

Postat de: panacris in Prajituri

  Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Postat de: Caty in Porc

Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie...Citeste continuarea

Mazare cu ceafa de porc

Postat de: Caty in Mancaruri cu carne

Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul...Citeste continuarea

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...Citeste continuarea

Sparanghel cu carne de curcan si...

Postat de: oanapl in Curcan

Se spală carnea și se taie cubulețe și se călește în 2 linguri de ulei încins. Se învârte pe toate părțile. Se adaugă boia de ardei și sare, apoi se adaugă o...Citeste continuarea

Cartofi noi in sos de rosii

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa...Citeste continuarea

Desert briose cu visine, glazurate

Postat de: Caty in Dulciuri

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot. Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare. Adăugăm și laptele....Citeste continuarea

Cotlet de porc cu broccoli si cabanos

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine.   Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute....Citeste continuarea

Pizza rapida cu aluat din tortillas

Postat de: ctlina in Pizza

Incalziti cuptorul la 200°C. Pe o placa de pizza puneti o tortilla. Ungeti-o cu ulei de masline, puneti deasupra cealalta tortilla si ungeti-o si pe ea cu ulei de masline.   Am...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu bere si...

Postat de: ctlina in Porc

Curățați ceapa și cățeii de usturoi. Tocați mărunt ceapa și usturoiul.  Într-o caserolă se încălzește uleiul. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul taiat bucati....Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu sos

Postat de: Caty in Ficat

Am curățat și spălat ficățeii, apoi i-am pus în lapte rece pentru 15 min. Am curățat și tăiat ceapa mărunt, apoi am pus-o la calit in tigaie, adăugând din când...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de: oanapl in Torturi

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu cartofi

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine. Între timp se curăță,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]