Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftele picante din peste
Postat de: dantes in PesteTocati ingredientele si amestecati-le bine. Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu...Citeste continuarea
Desert sarlota regala exotica
Postat de: ctlina in DulciuriBiscuitul: Se amestecă cacaua cu migdalele macinate. Se bat albușurile spuma adaugand treptat indulcitorul pana se tin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si amestecam pana cand...Citeste continuarea
Cocosel cu sos de soia la cuptor
Postat de: ctlina in PuiTaiati cocoselul in 4. Curati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul marunt si taiati ceapa in lamele. Amestecati ingredientele pentru marinata si ungeti bucatile de cocosel pe ambele parti....Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu dovlecei
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio). Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel galben si...
Postat de: Constelatialeu in SupeSupa o aveam pregatita cu o zi inainte, facusem un pilaf si am fiert o puicuta mai gaina. Am oprit zeama, legumele fierte si cca 100 g piept special sa fac o supa crema, ochisem in gradina...Citeste continuarea
Reteta de gogosi pufoase si aromate...
Postat de: Caty in DulciuriPreaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...Citeste continuarea
Visine la borcan pentru iarna
Postat de: Caty in ConserveAm spălat vișinele și le-am pus într-o strecurătoare. Le-am scos sâmburii și le-am pus într-un vas mai mare Am adăugat peste ele zahărul și aspirina fărâmată...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi cu iaurt
Postat de: rocsi_1612 in SalateSpalati cartofii, ii radeti de coaja. In functie de cat de mari sunt, ii lasati intregi, ii taiati pe jumatate sau in sferturi, sa fie cuburi mai mari. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si crema...
Postat de: Caty in PrajituriAluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în...Citeste continuarea
Saratele cu branza de oaie si...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCum se prepara Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mousse de afine...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am tapetat cu hartie de copt o tava cu pereti deatasabili, dimensiune 35/25 cm. Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare, am...Citeste continuarea
Desert cu pepene galben
Postat de: Constelatialeu in PrajituriKrant de migdale : Migdalele le-am maruntit, intr-o craticioara am pus la topit zaharul pana ce a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat migdalele taiate, am omogenizat bine. Am...Citeste continuarea
Desert tort 63
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de pastai...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePreparare Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui Păstăile se curăță, se taie în bucăți și se pun la fiert în apă cu sare. Carnea de pui se spală, se taie...Citeste continuarea
Desert racoros cu caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu smantana
Postat de: Caty in FicatMai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu branza...
Postat de: mirela0911 in PrajituriUmplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu ceapa verde
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se bat ouale, se adauga sarea si piperul apoi se toarna laptele. Se amesteca, se pune uleiul si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat mai gros decat cel pentru clatite. Tot acum...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiune 35/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul , putin cate putin si...Citeste continuarea
Desert bezele - reteta simpla
Postat de: momo121 in DulciuriAlbusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam...Citeste continuarea
Desert tort aniversar Pat Patrouille
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...Citeste continuarea
Desert tort cu citrice, cocos si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fistic si...
Postat de: ctlina in PrajituriPreîncălziți cuptorul la 160°C. Zdrobiți fisticul decorticat. Într-un castron, amestecați untul moale cu îndulcitorul și vanilia. Se adauga ouale si...Citeste continuarea
Pui crocant la cuptor
Postat de: ctlina in PuiSpalati bucățile de pui, asezonați-le cu sare, piper și chilli. Strângeți frunzele de busuioc, lăsați-le întregi dar tocați tulpina. Spălați roșiile cherry...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine
Postat de: licurici_lra in PrajituriSe bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu bacon, anghinare,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile...Citeste continuarea
Desert tarta cu visine si nuca
Postat de: panacris in PrajituriUntul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu somon afumat si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...Citeste continuarea
Desert negresa cu fructe
Postat de: Caty in PrajituriÎntr-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu...Citeste continuarea
Lasagna speciala
Postat de: cristeena20 in LasagnaCarnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa) Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Creveti in sos de unt si vin
Postat de: panacris in Fructe de mareCreveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece. Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de...Citeste continuarea
Desert budinca de quinoa cu capsuni...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece. Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa...Citeste continuarea
Desert inghetata parfait cu cafea...
Postat de: ctlina in DulciuriMixati indulcitorul/zaharul la masina de cafea pentru a obtine o pudra fina. Taiati ciocolata bucatele. Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: ctlina in PrajituriCurățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici. Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor. Adăugați rubarba,...Citeste continuarea
Salata de ardei copti cu capsuni si...
Postat de: ctlina in SalateSpalati si uscati ardeii cu un prosop de hartie. Puneti-i la copt in cuptorul incins la 190° C timp de 35 de minute. Intoarceti-i de 2 ori. Scoateti ardeii si puneti-i cu un pic de sare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence (cimbru,...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Postat de: Caty in PorcCeafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie...Citeste continuarea
Mazare cu ceafa de porc
Postat de: Caty in Mancaruri cu carneCeafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul...Citeste continuarea
Desert tarta cu rubarba si mascarpone
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...Citeste continuarea
Sparanghel cu carne de curcan si...
Postat de: oanapl in CurcanSe spală carnea și se taie cubulețe și se călește în 2 linguri de ulei încins. Se învârte pe toate părțile. Se adaugă boia de ardei și sare, apoi se adaugă o...Citeste continuarea
Cartofi noi in sos de rosii
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postPuneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa...Citeste continuarea
Desert briose cu visine, glazurate
Postat de: Caty in DulciuriGalbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot. Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare. Adăugăm și laptele....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu broccoli si cabanos
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine. Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute....Citeste continuarea
Pizza rapida cu aluat din tortillas
Postat de: ctlina in PizzaIncalziti cuptorul la 200°C. Pe o placa de pizza puneti o tortilla. Ungeti-o cu ulei de masline, puneti deasupra cealalta tortilla si ungeti-o si pe ea cu ulei de masline. Am...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu bere si...
Postat de: ctlina in PorcCurățați ceapa și cățeii de usturoi. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Într-o caserolă se încălzește uleiul. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul taiat bucati....Citeste continuarea
Desert tarta cu fistic, capsuni si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos
Postat de: Caty in FicatAm curățat și spălat ficățeii, apoi i-am pus în lapte rece pentru 15 min. Am curățat și tăiat ceapa mărunt, apoi am pus-o la calit in tigaie, adăugând din când...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si visine
Postat de: oanapl in TorturiSe încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu cartofi
Postat de: oanapl in CiorbeSe curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine. Între timp se curăță,...Citeste continuarea