Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare galbenusurile si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte.
Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.
La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful...
Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei...
Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.
Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua....
Crema
Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin adaugam esenta de rom, amestecam, apoi dam crema la frigider timp 1-2 ore.
Blat...
Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia...
Zdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam.
Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2 linguri de gem si omogenizam.
La final incorporam untul la temperatura camerei (Eu cel mai bine am...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.
Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie...
Mixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou.
Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul.
Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care...
Intr-un bol amestecam untul topit si racit cu zaharul pudra, cacaua si banana facuta piure.
Adaugam apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Copozitia obtinuta o dam la rece minim 3 ore sau pana a doua zi, acoperind vasul cu folie alimentara.
Scoatem de la rece si cu o...
Blat
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Separat batem ouale spuma, adaugand apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate la ingredientele lichide amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cana...
Aluatul il taiem in 4 apoi pe rand fiecare bucata o intindem cu sucitorul pe masa de lucru tapetata cu faina.
Fiecare foaie intinsa o taiem in 8 din care 4 bucati le crestam fie cu o rola de taiat cum am eu fie cu un cutit ( puteti urmari si pozele care practic descriu fiecare...
Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul.
Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il...
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 cm) cu unt si tapetam fundul tavii cu 1 lingura de gris si un plic de zahar vanilat.
Asezam apoi bucatile de ananas scurse de suc (le lasam cateva minute intr-o sita) si presaram peste ananas inca un plic de zahar vanilat.
Intr-un bol...
Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.
Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar....
Cum se prepara Desert prajitura Dobos un deliciu pe gustul tuturor
Foi : Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final incorporam faina folosind o...
Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Surplusul de aluat de pe margini il taiem...
Cum se prepara Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos
Pregatim aparatul de taiat legume si fructe, asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete.
Spalam si curatam merele, le taiem in doua si scoatem cu un cutit mijlocul. [
Asezam pe rand jumatatile...
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava...
Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.
Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.
Lasam bila...
Amestecam intr-un vas toate ingredientele uscate.
Adaugam apoi ouale batute si treptat laptele folosind un tel.
La final adaugam afinele si amestecam usor sa nu se zdrobeasca.
Incingem o tigaie si picuram un strop de ulei, apoi cu un polonic luam din compozitie si punem in...
Crema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi tinem vasul la...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase...
Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Merele le spalam, le curatam...
Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident :) )
Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si...
Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Intepam aluatul din loc in...
Blat:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, tapetata pe fund cu...
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.
Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina.
Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste...
Desert tort Timea
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare galbenusurile si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o...
Chec cu lime si fructe rosii de padure
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o...
Prajitura cu visine, frisca si ciocolata
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful...
Fursecuri mari si moi cu portocala
Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei...
Negresa cu ciocolata, cafea si alune
Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de copt si bicarbonatul. Treptat adaugam din amestecul de ingrediente uscate peste mixul de unt cu oua....
Tort Piramida cu stele
Crema Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin adaugam esenta de rom, amestecam, apoi dam crema la frigider timp 1-2 ore. Blat...
Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2
Blat Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma. Turnam compozitia...
Braduti din biscuiti
Zdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam. Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2 linguri de gem si omogenizam. La final incorporam untul la temperatura camerei (Eu cel mai bine am...
Fursecuri cu lamaie
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore. Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie...
Fursecuri fragede
Mixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul. Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care...
Fursecuri cu cacao si banane
Intr-un bol amestecam untul topit si racit cu zaharul pudra, cacaua si banana facuta piure. Adaugam apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt. Copozitia obtinuta o dam la rece minim 3 ore sau pana a doua zi, acoperind vasul cu folie alimentara. Scoatem de la rece si cu o...
Tort de ciocolata si caramel
Blat Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Separat batem ouale spuma, adaugand apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate la ingredientele lichide amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cana...
Foietaj cu ciocolata
Aluatul il taiem in 4 apoi pe rand fiecare bucata o intindem cu sucitorul pe masa de lucru tapetata cu faina. Fiecare foaie intinsa o taiem in 8 din care 4 bucati le crestam fie cu o rola de taiat cum am eu fie cu un cutit ( puteti urmari si pozele care practic descriu fiecare...
Minitarte de post cu sos de cacao si banane
Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il...
Prajitura cu gris si ananas
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 cm) cu unt si tapetam fundul tavii cu 1 lingura de gris si un plic de zahar vanilat. Asezam apoi bucatile de ananas scurse de suc (le lasam cateva minute intr-o sita) si presaram peste ananas inca un plic de zahar vanilat. Intr-un bol...
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni
Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata. Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar....
Desert prajitura Dobos un deliciu pe gustul tuturor
Cum se prepara Desert prajitura Dobos un deliciu pe gustul tuturor Foi : Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final incorporam faina folosind o...
Tarta cu crema de vanilie si banane
Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt. Surplusul de aluat de pe margini il taiem...
Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos
Cum se prepara Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos Pregatim aparatul de taiat legume si fructe, asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Spalam si curatam merele, le taiem in doua si scoatem cu un cutit mijlocul. [ Asezam pe rand jumatatile...
Tort cu menta si ciocolata
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava...
Biscuiti economici cu gem
Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina. Lasam bila...
Pancakes cu afine
Amestecam intr-un vas toate ingredientele uscate. Adaugam apoi ouale batute si treptat laptele folosind un tel. La final adaugam afinele si amestecam usor sa nu se zdrobeasca. Incingem o tigaie si picuram un strop de ulei, apoi cu un polonic luam din compozitie si punem in...
Desert rulada cu ciocolata
Crema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi tinem vasul la...
Prajitura cu afine si bezea
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase...
Tarta cu mere de vara
Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt. Merele le spalam, le curatam...
Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara
Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident :) ) Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si...
Prajitura cu afine si lamaie
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si...
Tarta cu mure si afine
Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt. Intepam aluatul din loc in...
Tort de ciocolata cu visine
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, tapetata pe fund cu...
Tarta cu afine si bezea
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute. Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina. Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste...