Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune.
Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.
Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.
Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.
Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.
Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde.
1
Pastram fursecurile in cutie metalica.