Adinacarla

1

Bucataras
incepator

resita

Bucataras din 05.01.2010

RETETE144
PRIETENI72
Retete

Pane de file de pangasius

In Pangasius la 3 Iul 2010

Am spalat bine fileul de peste si l-am lasat sa se scurga. Apoi l-am portionat. Am batut ouale ca si pentru omleta si am pus in ele: usturoiul pisat, faina, sare, piper si marar tocat. Am dat bucatile de fileu prin amestecul amintit mai sus si le-am prajit in ulei incins. Am servit...

Omleta cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2010

Batem bine ouale cu-n praf de sare. Tocam ardeiul, rosia si ceapa verde. Amestecam ouale cu legumele si branza, maslinele. Prima data cand am pus ardeii si rosiile in omleta si chiar a fost buna.

Macaroane cu branza la cuptor

In Paste la 29 Iun 2010

Am fiert macaroanele in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce s-au fiert le-am scurs si le-am trecut sub jet de apa rece. Am uns o tava cu unt. Macaroanele le-am amestecat cu branza sarata iar apoi le-am asezat in tava. Am batut ouale ca si pentru omleta si le-am amestecat cu putin lapte,...

Frigarui aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Am taiat cubulete: salamul, sunca, cascavalul, branza, rosiile ( fara miez si seminte) castravetii. Am intercalat bucatele pe fiecare bat. Am pus cate o maslina la fiecare capat al frigaruii, iar intre ele am asezat pe rand cate o bucata din fiecare: castraveti, rosii, salam, sunca, cascaval,...

Omleta mea de la micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Am batut bine ouale cu-n praf de sare. Am pus apoi cateva bucati de branza pe care le-am sfaramat cu furculita. Am pus si cateva masline maruntite. Am asezonat cu piper. Deasupra am pus bucati de cascaval si ketchup.

Cartofi noi acordeon la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Am curatat cartofii si i-am feliat putin 3/4...felii subtiri. Intre feliutele de cartofi am pus, frunze verzi de ceapa, fasiute de ardei galben si fasiute de rosii. Am condimentat cartofii cu sare, piper, boia. Am presarat peste ei si marar tocat ( din pacate am avit doar uscat). Am asezat...

Mic Dejun

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

Am taiat chifelele in doua, le-am uns cu unt. Apoi am asezat in fiecare chifla felii de salam, fasiii de ardei galben. fasii de cascaval si rondele de rosii, peste rosii am mai pus cascaval. Am inchis chifla si am pus deasupra cateva cubulete mici de cascaval. Am introdus chiflele in...

Tocanita cu pipote si inimi

In Mancaruri cu carne la 25 Iun 2010

Am spalat si curatat bine pipotele si inimile...le-am taiat si pus in apa sa iasa sangele din ele. Am taiat ceapa si ardeiul mai mare, apoi le-am pus in uleiul incins si le-am calit putin ...nu foarte mult pana cand ceapa a devenit sticloasa, le-am asezonat cu sare si piper. Am adaugat apoi...

Dovlecei pane cu sos de usturoi

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2010

Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat rondele si apoi i-am dat cu sare si piper si i-am lasat sa stea cateva minute. Intre timp am batut ouale si le-am amestecat cu cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici, faina, sare si piper. Am facut un amestec de consistenta unei omlete (...

Ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Am spalat bine ciupercile si le-am scos piciorusele. Am dat pe razatoare branza si cascavalul. Am tocat marunt frunze de ceapa si mararul. Rosiile si cateii de usturoi au fost feliate subtiri. Am amestecat intr-un castron branza, cascavalul, samantana, ceapa si mararul si le-am potrivit de...

Cartofi cu carnati si oua la cuptor

In Mancaruri cu carne la 15 Iun 2010

Am fiert cartofii in coaja . Am fiert 5 oua. Intr-o forma de yena unsa cu unt am asezat un strat de cartofi taiati rondele, un strat de carnati de casa, un strat de oua si la sfarsit un strat de cartofi. deasupra am pus 2oua batute cu smantana si cum nu mai aveam in frigider decat putin...

Mititei la gratar

In Mancaruri cu carne la 15 Iun 2010

Am amestecat carnea tocata cu usturoiul ( pisat), boia dulce, sare, piper, si bicarbonat ( stins cu zeama de lamaie), cimbru. Mi-am umezit mainile cu apa si am dat forma dorita micilor. Am facut mici pe gratarul pentru aragaz. Am asezat primul recipient al gratarului in care am turnat...

Ciorba de spanac

In Ciorbe la 3 Iun 2010

Spanacul se spala si se opareste in apa cu sare. Tocam ceapa, morcovu, patrunjelul, pastarnacul, telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Prajim kaizerul in putin ulei, apoi adaugam legumele si le mai calim impreuna.  Punem boia. Adaugam apoi spanacul si punem apa peste. Cand legumele...

Omleta cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2010

Se bat bine ouale cu-n praf de sare, se adauga branza si casacavalul date pe razatoare, maslinele maruntite, carnatii taiati rondele. Se prajeste bine pe ambele parti si apoi se decoreaza dupa pofta inimii...se poate serviii calda dar noua ne place si rece.    

Ciorba Radauteana

In Supe/Ciorbe la 3 Iun 2010

Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pieptul de pui si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici  si se pun inapoi in...

Bezele

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Se bat bine albusele cu praful de sare pana se intaresc, apoi se adauga esenta de rom si se continua sa se bata. Se adauga treptat zaharul si se bate incontinuare pana cand ramane pe paleta mixerului. Apoi se pune pe abur si se continua sa se bata pana cand se topeste tot zaharul. Inainte...

Butoiase a la Nadina

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Dupa ce aluatul s-a dezghetat l-am intis bine cu sucitorul si apoi l-am uns cu oul batut bine, peste am ras cascaval si putina branza....apoi am rulat aluatul strans. Peste am dat din nou cu ou si am taiat aluatul in bucati de 2cm...am asezat bucatile in tava tapetata cu hartie de copt si...

Paste colorate si ton

In Paste la 31 Mai 2010

Am fiert pastele colorate in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se prinda...apoi le-am strecurat si clatiti bine cu apa. Peste paste am dauat tonul maruntit scurs de ulei, boabele de porumb( inainte le-am scurs de zeama din conserva si le-am caltit bine cu apa rece), maslinele feliate, mararul...

Aperitiv cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Am alternat feliile de sunca si cele de cascaval si am uns intre ele cu branza topita. Am facut doua "bucati" in care am folosit 5 felii din fiecare. Le-am dat apoi la prigider asezand inainte ceva pe ele si a doua zi le-am taiat in forma dorta si le-am sezat pe platou alaturi de...

Ardei umpluti cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Am spalat si curatat de seminte ardei. Din branza rasa, unt, marar, boia, piper, am facut o pasta cu care am umplut ardeii. Apoi am invelit ardeii in folie alimentara si i-am dat la frigider pana a doua zi cand i-am feliat pentru ai servi la masa alaturi de invitatii mei de ieri cand am...

Tarte aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Am amestecat toate ingredientele: ciupercile( tocate marunt), branza( am dat-o pe razatoare), cascavalul ( l-am dat pe razatoare), maslinele feliate, 3 linguri de smantana, ou, boia, marar ( tocat marunt) si am potrivit gustul cu sare si piper. Am uns cu putin ulei formele pentru tarte si am...

Tocanita cu ciuperci

In Mancaruri de post la 27 Mai 2010

Am spalat, curatat si tocat ciupercile si ceapa. Am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa apoi am adaugat ciupercile. Am pus foarte putina apa deoarece ciupercile lasa si ele apa. Cand ciupercile s-au facut am adaugat pasta de rosii amestecata cu o lingura de faina. Am mai lasat...

Pangrasius pane cu garnitura de orez

In Pangasius la 20 Mai 2010

Se spala fileurile si se lasa la scurs. Se face urmatorul amestec:faina se amesteca cu cascavalul,coaja de lamaie,mararul,boiaua,sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamiae cu vinul si usturoiul zdrobit. Fiecare bucata de fileu se cufunda in sosul de lamaie si apoi se trece prin...

Ciuperci cu carnati si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2010

Am spalat si am scos piciorusele la ciupercute. Dupa ce s-au zvantat in interiorul palariutelor am pus sare si piler dupa gust. Am pus apoi cate putin unt in fiecare. Peste unt am asezat cate o bucatica de carnati iar peste ei am asezat feliute de cascaval. Am asezat ciupercutele pe o tava...

Mini pizza

In Pizza la 18 Mai 2010

Am intins aluatul si apoi l-am uns cu sos de rosii peste care am presarat condimente pentru pizza. Am asezat apoi felii de sunca si ciuperci taiate marunt. Apoi am pus cascavalul dat pe razatoare. Am rulat aluatul si am taiat bucati de 1-2 cm grosime, pe care le-am copt in cupor . Au...

Prajitura cu mac si nuca de cocos

In Prajituri la 17 Mai 2010

BLAT :Se bat cele 7 albusuri adaugand zaharul treptat abia dupa ce albusurile au fost bine batute. Apoi incorporam si cele 4 galbenusuri. Adaugam macul, nuca de cocos si la sfarsit 4 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn. Coacem compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...

Prajitura cu foi

In Prajituri la 16 Mai 2010

Din 250 gr faina, 200 gr margarina. 100gr zahar, cacao, 1 ou intreg, praf de copt si lapte se framanta un aluat potrivit din care mie mi-au iesit 4 foi. Se coc pe dosul tavii. Crema: 4 galbenuse, 250 zahar, 500 lapte, 1 budinca si 3 linguri faina se fierb pana se ingroasa si dupa ce s-a...

Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)

In Prajituri la 16 Mai 2010

Blat Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Crema Galbenusurile se freaca cu...

Pulpe de pui la gratar

In Pui la 16 Apr 2010

Pulpele de pui se spala bine  si apoi se pun in marinata facuta din ingredientele de mai sus ( sare, piper, boia, usturoi, ....). Eu le-am lasat de la 10:30 pana la 15:30 cand le-am pus pe grataru pentru aragaz. Le-am servit alaturi de orez cu legume.

Orez cu legume

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

Morcovii, ceapa, patrunjelu, pastarnacu, telina, ardei rosu se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga: legumele de mai sus impreuna cu sare si piper si se aseaza pe foc. In timp ce legumele sunt pe foc adaugam si...

Afisate 91 - 120 din 144 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2013

Salata de orez prefiert

publicat la 02.05.2013

Pastrav si ciupercute la gratar

publicat la 30.04.2013

Salata de piept de pui si legume

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]