AnaDavid

1

Bucataras
incepator

Buftea

Bucataras din 12.10.2017

RETETE32
PRIETENI34
Retete

Pate de ficatei de pui

In Ficat la 8 Ian 2019

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar uleiul. Se adăuga ceapa tăiata felii subțiri. Dupa ce ceapa incepe sa devina lucioasa la...

Spaghetti Carbonara

In Paste la 8 Ian 2019

Pentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare. Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai devreme. Este bine sa tinem deoparte 1 polonic din apa unde am fiert pastele. Intre timp separam...

Platou de legume la gratar

In Mancaruri de legume la 13 Oct 2017

Se taie legumele felii de 5 mm si se stropesc cu putin ulei de masline.  Incalziti bine gratarul de aragaz si gatiti legumele pana se rumenesc. Puneti frumos legumele pe un platou de servire si adaugati peste putin sare si piper. Stropiti cu o emulsie facuta cu 2 linguri de ulei de...

Pui la gratar cu sos barbeque

In Pui la 13 Oct 2017

Tăiați puiul în bucăți, puneti sare, piper și sosul de bbq. Acoperiti cu foi trasparenta si lăsați cel putin o ora în frigider pentru a se marina bine. Aprindeti grătarul sau cuptorul la 200 de grade C. Puneți puiul să se coace și, când este gata, mai puneti...

Aluat pentru legume prajite -tempura

In Sosuri la 13 Oct 2017

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un...

Sos harissa

In Sosuri la 13 Oct 2017

Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă. Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine. Puneți toate...

Desert salam de ciocolata

In Dulciuri la 13 Oct 2017

Se zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura.  Adăugați peste biscuiti toate ingredientele si incepeti sa amestecati cu o lingura. Daca compozitia este foarte uscata,...

Pita greceasca

In Piine la 12 Oct 2017

 Topim drojdia cu 100 ml din apa cu zahar si lasam sa creasca in volum. Apa trebuie sa fie calduta. Pregatim faina, adaugam sarea si amestecam. Facem loc in centru si adaugam uleiul si drojdia, amestecam si adaugam restul de apa lucrand bine cu forta pentru 10 min. Trebuie sa fie un...

Snitel de vinete

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2017

Am tăiat-o felii, am pus puțină sare și am lăsat 30 de minute pentru a pierde apă, astfel încât să ia mai puțin ulei când  prăjim. Scoatem sarea cu un șervețel și treacem prin făină, apoi în ou batut și apoi în pesmet. Se prăjesc în...

Aperitiv cu vinete si cottage cheese

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2017

Zdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza, lăsând doar gustul. Tăiați vinetele cu o jumătate de cm grosime, puneți puțină sare...

Aperitiv cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2017

Razuim coaja din jumătate de lime și alta jumatate o tăiem felii. Lăsați untul timp de 5 minute în afara frigiderului și apoi amestecați-l cu brânză, sare, piper și coaja de lime. Această cremă îl împărțim la toate feliile de pâine. Adăugați o...

Aperitiv cu brie si bacon

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2017

Rețeta va fi mai bună dacă folosiți bagheta franceză, dar puteți folosi și pâine rustică, dar și albă. Să prăjim pâinea În tigaie sau plita punem feliile de bacon pe foc mediu și intorcem in continuare până când sunt crocante....

Salata cu mere si bacon

In Salate la 12 Oct 2017

Incepem cu baconul si painea prajita. Pe o placa sau tigaie punem baconul pana se face crocant. Facem si paine prajita pana cand devine crocanta. Cu frunzele de salata acoperim întreaga farfurie. Tăiați mărul cubulete, taiati felii morcovul și țelina și puneți peste...

Frigarui marinate in sos de soia

In Porc la 12 Oct 2017

tăiați carnea cubulete mici. puneți împreună usturoi, ghimbir, sare, 1 lingură de ulei,ardeiul iute si pisati până se face o pastă, apoi adăugați toate celelalte ingrediente și amestecati bine, se toarnă totul peste carne și se lasă marinat totul în frigider...

Desert muffins cu vanilie si inima de ciocolata

In Prajituri la 12 Oct 2017

Bateți ouale cu zahăr până devineo cremă. Se pune lapte, unt și ciocolată albă impreuna si se topeste la bain marie. Adăugați ciocolata topita peste compozitia de ouă și zahăr. Se adauga  faina si praful de copt și apoi amestecați cu grija. Umpleți...

Burger buns - paine pentru hamburger

In Piine la 12 Oct 2017

Intr-o cratita puneți laptele, apa și untul și încălziți până la 45 de grade C. Aveti grija ca untul sa se topeasca total. Separat, amestecăm făină cu zahăr, drojdie si sare. Punem jumate din amestecul de făină int-un recipient mare și adaugam peste compozitia de...

Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana

In Mancaruri de legume la 12 Oct 2017

Taiați vinetele felii groase de 1/2  cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces. Se usuca bine si se sterg de sare cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se usuca bine cu hartie de bucatarie pentru a...

Supa crema de cartofi

In Supe/Ciorbe la 12 Oct 2017

Curatati cartofii și tăiați mici cuburi de 1-1,5 cm, procedati la fel si cu telina. Tăiați ceapa fină și caliti cu ulei și unt până când devine transparenta. Se adaugă cartofii și țelina și se prăjește împreună până devin luciosi. Adaugati făina...

Pesto cu busuioc

In Sosuri la 12 Oct 2017

Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta. Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta. Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa pisam. Se alterneaza 1 lingura de ulei si o lingura de branza rasa pana terminati toate...

Tocana de ardei si rosii proaspete

In Mancaruri de post la 12 Oct 2017

Spălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de mai multe ori până când acestea devin moi. Scoateți ardeii din foc, puneți pe o...

Desert brownies

In Prajituri la 12 Oct 2017

Se incalzesta cuptorul la 180 grade C si punem gratarul in partea inferioara a cuptorului. Imbracam cu hartie de copt o forma pentru brownies, de 20 cm. Intr-un bol, punem untul, zaharul, laptele, cacaua si ciocolata si topim la bain marie, lasam sa se raceasca usor. Adaugam peste...

Pate de ficatei de pui

In Ficat la 12 Oct 2017

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar uleiul. Se adăuga ceapa tăiata felii subțiri. Dupa ce ceapa incepe sa devina lucioasa, adaugam si...

Salata de toamna cu sfecla

In Salate la 12 Oct 2017

Se taie salata bucati mai mari și se pune direct pe farfurie. Se curata de coaja morcovii și sfecla si se rad, le punem în farfurie unul peste celălalt peste salata. Adaugam branza rasa si nuci. Se storce lămâia într-un recipient, se adauga ulei, sare și piper, se...

Pui pe sticla - beer can chicken

In Pui la 12 Oct 2017

Amestecam semințe de muștar, semințe de chimen, sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf. Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi puiul. Deschidem berea și golim jumate din bere. Punem puiul peste cutia de bere, ne asiguram ca...

Souvlaki - frigarui grecesti

In Porc la 12 Oct 2017

  Pregatim carnea. Trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt, ulei, boia, sare si piper, acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore. Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete, facem frigarui cu carnea si ardei si lasam 15-20 minute acoperite la temperatura camerei. Le prajim pe...

Tzatziki - sosul de iaurt grecesc

In Sosuri la 12 Oct 2017

Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa. Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de usturoi si amestecam bine. Adaugam castravetele si gustam de sare.  

Rulouri de pulpe de pui cu sos de bere

In Pui la 12 Oct 2017

Batem putin pulpele de pui ca să fie mai uniforme. Folosim foi trasparente pentru a acoperi carnea si dupa ce am procedat asa, batem usor cu un pahar pentru ca nu vrem sa gaurim carnea. Facem un amestec de sare, piper, boia de ardei, coaja de lămâie și frunze de menta taiate...

Aperitiv telemea marinata

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2017

Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați. Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii uscate. Turnați uleiul cu mirodenii, închideți capacul și amestecați. Păstrați-o...

Supa de ceapa

In Supe/Ciorbe la 12 Oct 2017

Se curăță ceapa și se lasă intreaga timp de 10 minute în apă rece, pentru a pierde mirosul caracteristic. Se usucă bine și se taie în felii subțiri. Se prăjește cu ulei și unt timp de 15 minute, amestecând constant, deoarece ceapa nu trebuie sa se arda. Se...

Lasagna cu anghinare

In Lasagna la 12 Oct 2017

Se taie anghinarele la jumate, se scoate miezul și frunzele exterioare mai dure. Se taie felii subtiri si sa pune în apă cu lămâie să nu devină negre. Indepărtam pielita de pe cârnați si taiem cubulete mici. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline si ceapa...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 08.01.2019

Pate de ficatei de pui

publicat la 08.01.2019

Spaghetti Carbonara

publicat la 31.01.2018

Vinete umplute - reteta de post

 
Camara Bucatarasilor

In cont 26

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]