Cum se prepara Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos
1 Curatam pestele de solzi.
2 Il spalam bine.
3 Il stergem cu prosoape de bucatarie.
4 Presaram sare si piper dupa gust.
5 Punem faina de grau intr-o farfurie si o...
Cum se prepara Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa:
1 Curatam Dorada de solzi, intestine si urechi, apoi o spalam bine.
2 Stergem si uscam Dorada cu servetele de bucatarie.
3 Pregatim un sos din ulei, jumatate de lamaie stoarsa,...
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul.
Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt.
Se separă...
Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei...
Blat : Intr-un castron de inox am pus nuca macinata, zaharul si apa, am amestecat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana am obtinut un amestec ca o ciulama, am lasat sa se raceasca...
Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema.
Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile.
Am pus frisca...
Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.
Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil (diametrul...
Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.
Mai intai de toate, lasam...
Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma.
Cureți toate legumele și le speli bine.
Ceapa, roșia,...
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs.
Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi brânza de...
Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat...
Am pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin...
Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...
Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...
Felicitari, draga noastra Caty, pentru cei 13 ani de bucataras! Ne bucuram ca ai spart gheata si ne-ai impartasit atatea retete delicioase! La cat mai multi alaturi de noi!
Cum se prepara Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj
Lasam aluatul sa se dezghete.
800 ml lapte se pune la fiert.
200ml lapte se amesteca cu 2 plicuri budinca.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se da...
Cum se prepara Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda
Scoatem carnea cu 30 minute mai devreme, pentru a se tempera.
Spalam bucatile de rasol, le stergem cu prosoape de bucatarie pentru a avea suprafata uscata...
Legumele se curata si se spala .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti].
Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina ....
Feliile de piept de pui le batem ca pentru snitele, le saram si piperam. Pe fiecare bucata punem o felie de branza topita, una de sunca, rulam si le prindem cu o scobitoare. Batem un ou cu putina...
Pregatim mai intai blatul: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le...
Iata cum se prepara Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor
Spalam visinele, le punem la scurs in strecuratoare, le scoatem samburii si le punem intr-un vas, in straturi. Unul de visine, unul de zahar, pana le terminam.
Ideal...
Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa.
Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata.
Se fierbe carnea pana cand incepe sa se...
Carnea spalata o punem la fiert cu un praf de sare si frunza de dafin. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert pe jumatate adaugam ceapa. Dupa ce carnea fierbe in intregime, o...
Blat: faina, cacaoa, praful de copt si sarea se cern intr-un bol si se amesteca pana se incorporeaza. Se imparte in trei parti egale. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos (zaharul nu...
Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos
Cum se prepara Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos 1 Curatam pestele de solzi. 2 Il spalam bine. 3 Il stergem cu prosoape de bucatarie. 4 Presaram sare si piper dupa gust. 5 Punem faina de grau intr-o farfurie si o...