Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Articole

Tot ce-i romanesc nu piere - partea a V-a , by Mutulica

In Bucataras in oras, la: 2 Mar 2012

     Din ciclul  ”Tot ce-i romanesc nu piere” continui sa va redau ce spunea un biet poet al carui creier a sfarsit prin a fi bazait de muste, lasat fiind in bataia soarelui  dupa o autopsie  “riguroasa”.    “Un...

Varza murata

In Alimente, la: 29 Feb 2012

   Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.   Varza murata este un aliment dar si un medicament minune despre care se spune ca in Evul Mediu ar fi salvat mii de...

Tot ce-i romanesc nu piere : Petre Tutea , Filosoful Fara Opera

In Bucataras in oras, la: 28 Feb 2012

           Vor sari multi indignati pentru ca fac publice ideile unui legionar (departe de mine dorinta de a glorifica Miscarea Legionara ). Petre Tutea, in tinerete , a fost un marxist mistic de o naivitate induiosatoare (si-a facut cruce si a sarutat ziarul...

Tot ce-i romanesc nu piere - III , by Mutulica

In Bucataras in oras, la: 26 Feb 2012

    La  ce concluzii a ajuns un maestru al abandonului scolar , care n-a fost in stare sa absolve nicio scoala mai de Doamne-ajuta , dar care a frecventat , dupa propria-i dorinta , un numar urias de cursuri tinute de mari profesori ai vremii . In acele timpuri , la Viena ,...

Cianura si iodul din sare

In Alimente, la: 25 Feb 2012

 " 1. TOATA sarea care ajunge la noi este IODATA.    Asta deoarece in anul 2002 (acum 10 ani), nenea Nastase, din atat de muulta grija pentru popor ca nu mai putea sa doarma noaptea, a zis sa dea o lege.    O lege nenororcita, care ne-a furat libertatea de a avea...

Ratacit in tranzitie, by Mutulica

In Cu de toate, la: 19 Feb 2012

            Este absolvent al unui liceu industrial , la o clasa de matematica-fizica,  dar singura sclipire in domeniu i se datoreaza unui unchi , profesor , care l-a meditat cu asiduitate.  In lipsa de probe va invit sa mergem pe varianta oficiala si sa...

Tot ce-i romanesc nu piere - II , by Mutulica

In Cu de toate, la: 13 Feb 2012

    Acualitatea clasicilor nu e semn bun :"Acesti netrebnici care ne conduc" a fost scris de Mihai Eminescu .La sfarsit puteti sa aflati in ce an a fost publicat .     << Ce caută aceste elemente nesănatoase în viaţa publică a statului? Ce caută aceşti...

Tot ce-i romanesc nu piere - I, by Mutulica

In Cu de toate, la: 13 Feb 2012

    Mutulica : Din ciclul "tot ce-i romanesc nu piere" , va aduc spre amintire un articol scris de Mircea Eliade .A patimit mult pentru el asa ca va rog sa-l cititi cu atentie. Clasicii nostri sunt actuali nu pentru ca sunt mari , noi suntem atat de mici !     O zi buna va...

Evitati feliatoarele din supermarketuri

In Bucataras in oras, la: 9 Feb 2012

     Mezelurile, brânzeturile şi alte specialităţi care vă încântă de obicei au fost etichetate cu risc înalt de contaminare cu bacterii înalt patogene, dintre care Listeria face ravagii.     Rata ei de multiplicare la raionul...

Razboiul sexelor si cruda realitate, by Mutulica

In Cu de toate, la: 5 Feb 2012

    Intr-o zi, cand eram in liceu, linistea mi-a fost tulburata de sefa clasei, care m-a anuntat ca trebuie sa merg la cancelarie pentru a discuta cu tovarasul diriginte.  Pe drum, mi-am pregatit planul de aparare: sa nu recunosc, sub nicio forma, ca eu lipisem guma de mestecat pe...

Afisate 21 - 30 din 73 articole    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]