Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele....
Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic,...
Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita. Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine. Apa, zaharul si zeama de lamaie, se...
Murele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga murele si se continua fierberea pentru inca 30-35 minute. Spre sfarsit se adauga si esenta de vanilie. Dulceata se pune fierbinte in borcanele...
Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului. La final se adauga esenta de vanilie. Gemul se...
Se decojesc bananele si se taie in bucati mai mici. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai mare. Se aseaza pe o farfurie si se dau la congelator. Dupa 3-4 ore sunt numai bune de servit. Usor si...
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in...
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25...
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de menta. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si ciocolata maruntita. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coc doua blaturi, in forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa...
Intr-un vas, se amesteca laptele, cafeaua si frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva complet. Se adauga esenta de rom si gelatina, inmuiata inainte in 50 ml apa si dizolvata pe baie de aburi. Amestecul se...
Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Umplutura:
Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii....
Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se...
Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!
Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Apa si zaharul se pun intr-un vas si se...
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Crema:...
Tiramisu reţetă originală
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.
Se desface amidonul in putin lapte.
Se topeste ciocolata la baie de aburi.
Intr-un vas pe foc, se pune laptele si se incalzeste usor, se da vasul deoparte, se adauga ness-ul, apoi galbenusurile si amidonul. Se...
Orezul se spala si se fierbe in lapte. Se indulceste cu zahar dupa gust si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Fructele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in bucati mai mici.
Se caramelizeaza 2 linguri cu zahar, se adauga untul si se amesteca bine. Se pun...
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta...
Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul....
Se paseaza cu blenderul zmeura impreuna cu zaharul.
Peste zmeura pasata, se adauga smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator.
Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest...
Se bate smantana cu 2 linguri zahar pana se obtine frisca. Se mixeaza in blender zmeura cu 2 linguri zahar. Jeleul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca cu iaurtul si gelatina, inmuiata in 2 linguri apa si dizolvata pe baie de aburi. Compozitia se lasa la...
Blat : Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece.
Crema : Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de...
Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o...
Visinele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Siropul ramas, se pune pe foc si se fierbe 2-3 minute.
Aluat:
Se bat ouale cu sare, se adauga apa si faina....
Tiramisu reteta cu visine
Crema:
Visinele se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Se bate smantana cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana se obtine frisca. Branza mascarpone se freaca pana devine cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita si cu branza proaspata, pasata fin si...
Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele). Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in...
Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si...
Aluat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute.
Umplutura:
Tijele de rubarba se spala si se curata, apoi se taie in rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul...
Blat:
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Umplutura:
Se bat...
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25...
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se rastoarna pe platou...
Tort cu mere si crema de zahar ars
Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele....
Dulceata de dovleac
Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic,...
Dulceata de patlagele verzi
Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita. Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine. Apa, zaharul si zeama de lamaie, se...
Dulceata de mure
Murele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga murele si se continua fierberea pentru inca 30-35 minute. Spre sfarsit se adauga si esenta de vanilie. Dulceata se pune fierbinte in borcanele...
Gem de pere
Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului. La final se adauga esenta de vanilie. Gemul se...
Frozen banana
Se decojesc bananele si se taie in bucati mai mici. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai mare. Se aseaza pe o farfurie si se dau la congelator. Dupa 3-4 ore sunt numai bune de servit. Usor si...
Amandine
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in...
Tort caramel
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25...
Tort cu ciocolata si crema caramel
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de menta. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si ciocolata maruntita. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coc doua blaturi, in forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa...
Panna cotta cu cafea si ciocolata
Intr-un vas, se amesteca laptele, cafeaua si frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva complet. Se adauga esenta de rom si gelatina, inmuiata inainte in 50 ml apa si dizolvata pe baie de aburi. Amestecul se...
Tarta cu prune si invelis crocant
Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale, sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute. Umplutura: Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii....
Spuma de ciocolata cu cafea
Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se...
Dulceata din fructe de soc
Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda! Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Apa si zaharul se pun intr-un vas si se...
Tarta cu ciocolata
Aluat: Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Crema:...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se desface amidonul in putin lapte. Se topeste ciocolata la baie de aburi. Intr-un vas pe foc, se pune laptele si se incalzeste usor, se da vasul deoparte, se adauga ness-ul, apoi galbenusurile si amidonul. Se...
Orez cu lapte si fructe caramelizate
Orezul se spala si se fierbe in lapte. Se indulceste cu zahar dupa gust si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Fructele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in bucati mai mici. Se caramelizeaza 2 linguri cu zahar, se adauga untul si se amesteca bine. Se pun...
Ciocolata de casa
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta...
Inghetata de pepene galben
Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul....
Inghetata de zmeura
Se paseaza cu blenderul zmeura impreuna cu zaharul. Peste zmeura pasata, se adauga smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator. Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest...
Crema de zmeura la pahar
Se bate smantana cu 2 linguri zahar pana se obtine frisca. Se mixeaza in blender zmeura cu 2 linguri zahar. Jeleul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca cu iaurtul si gelatina, inmuiata in 2 linguri apa si dizolvata pe baie de aburi. Compozitia se lasa la...
Tarta cu zmeura
Blat : Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece. Crema : Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de...
Gem de zmeura
Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o...
Coltunasi cu visine
Visinele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Siropul ramas, se pune pe foc si se fierbe 2-3 minute. Aluat: Se bat ouale cu sare, se adauga apa si faina....
Tiramisu reteta cu visine
Tiramisu reteta cu visine Crema: Visinele se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Se bate smantana cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana se obtine frisca. Branza mascarpone se freaca pana devine cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita si cu branza proaspata, pasata fin si...
Flori de dovlecei in aluat dulce
Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele). Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in...
Tarta cu visine si crema frangipane
Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita. Aluat: Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si...
Tarta cu rubarba
Aluat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute. Umplutura: Tijele de rubarba se spala si se curata, apoi se taie in rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul...
Tarta cu dude negre
Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Umplutura: Se bat...
Chec cu spuma de visine
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25...
Tarta cu capsuni si crema de vanilie
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se rastoarna pe platou...