Tarta cu rubarba

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 6935 vizualizari

 

Rubarba (rabarbar, revent), este planta de la care se folosesc tulpinile de culoare rosiatica. Tulpina de rubarba este bogata in minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, zinc), vitamina C, fibre si carbohidrati. Este folosita in medicina alternativa sub diverse forme, dar si in gastronomie. Datorita gustului sau acrisor este potrivita pentru acrirea ciorbelor, pentru compoturi, gemuri si diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte.
  • Umplutura:
  • 300 g rubarba,
  • 150 g zahar,
  • 1/2 cana apa, 
  • 1 lingurita gelatina,
  • esenta de vanilie.
  • Bezea:
  • 3 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba:

Aluat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute.

Umplutura:

Tijele de rubarba se spala si se curata, apoi se taie in rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.

Bezeaua:

Se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblarea:

Se unge tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se adauga umplutura cu rubarba si se da tava la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.
Tarta se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura