Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.
Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.
Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.
Se amesteca si se lasa pana cand se...
Carnea de porc se taie in bucati potrivite, se presara cu putina sare si se rumeneste usor. Se taie carnatii dupa preferinta si se rumenesc si ei. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se amesteca timp de un minut. Urmeaza ardeiul si rosiile taiate marunt, sosul de rosii din...
Cartofii se curata, spala si se pun la fiert cu sare, iar usturoiul se curata, spala si se taie marunt.
Branza se marunteste cu mana si se amesteca cu usturoiul.
Pieptul de pui se taie in bucati care sa poata fi rulate mai apoi.
Fiecare bucata se bate bine, ca pentru snitel, se prsara cu...
Se curata cartofii,se spala, se taie in bucati mari (sau se lasa intregi daca sunt mici) si se amesteca bine cu sare, piper , 3 linguri ulei de masline , putin rozmarin si apoi se aseaza in vasul termorezistent.Intre ei se aseaza usturoiul verde si foaia de dafin.
Aripioarele se spala si la...
Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.
Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.
Dupa ce s-au...
Se spala aripioarele si apoi se dau in cateva clocote. Se lasa la scurs.
Ouale se bat bine , iar apoi se adauga faina treptat, amestecand bine pana la omogenizare. Urmeaza sarea, piperul, condimentele China, un praf de lemongrass si patrunjelul taiat marunt.Se amesteca totul bine, urmand ca la...
Ceapa si usturoiul se curata, spala si se taie marunt impreuna cu rosiile.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete.
Se pun cateva linguri de ulei intr-o cratita si calim putin ceapa si usturoiul, pana incep sa se inmoaie.Adaugam rosiile, bulionul, pieptul de pui, 200 ml apa, foile de dafin,...
Coastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi. Dupa o ora (cel putin) se rumenesc frumos pe gratar :)
Frunzele de salata se spala frunza cu...
Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac)...
Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se taie dupa preferinta. Pieptul de pui taiat in fasiute se pune la prajit in wok, la foc iute, cateva...
Se toaca carnea, iar apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine sau se omogenizeaza in robotul de bucatarie (painea se inmoaie in apa si se scurge bine iar sarea, piperul, curry si ghimbirul se pun in cantitati dupa preferinta).
Se formeaza chiftelele trecand carnea prin...
Se spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta.
Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul si le asez frumusel in congelator :) ).
Bucatelele de piept de pui se pun in apa rece, iar dupa ce dau in clocot se...
Se spala pieptul de pui, legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece.
Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui...
Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie.
Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de dafin, usturoiul si carnea rumenita peste care se presara piper.Se acopera vasul si se da la cuptor,...
Pilaf cu legume, carne si curry
Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt. Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape. Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne. Se amesteca si se lasa pana cand se...
Tochitura (varianta mea :) )
Carnea de porc se taie in bucati potrivite, se presara cu putina sare si se rumeneste usor. Se taie carnatii dupa preferinta si se rumenesc si ei. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se amesteca timp de un minut. Urmeaza ardeiul si rosiile taiate marunt, sosul de rosii din...
Rulouri din piept de pui cu garnitura de cartofi cu branza si marar
Cartofii se curata, spala si se pun la fiert cu sare, iar usturoiul se curata, spala si se taie marunt. Branza se marunteste cu mana si se amesteca cu usturoiul. Pieptul de pui se taie in bucati care sa poata fi rulate mai apoi. Fiecare bucata se bate bine, ca pentru snitel, se prsara cu...
Cartofi noi cu aripioare de pui la cuptor
Se curata cartofii,se spala, se taie in bucati mari (sau se lasa intregi daca sunt mici) si se amesteca bine cu sare, piper , 3 linguri ulei de masline , putin rozmarin si apoi se aseaza in vasul termorezistent.Intre ei se aseaza usturoiul verde si foaia de dafin. Aripioarele se spala si la...
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon
Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor. Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper. Dupa ce s-au...
Aripioare de pui pane
Se spala aripioarele si apoi se dau in cateva clocote. Se lasa la scurs. Ouale se bat bine , iar apoi se adauga faina treptat, amestecand bine pana la omogenizare. Urmeaza sarea, piperul, condimentele China, un praf de lemongrass si patrunjelul taiat marunt.Se amesteca totul bine, urmand ca la...
Fasole pastai cu piept de pui
Ceapa si usturoiul se curata, spala si se taie marunt impreuna cu rosiile.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se pun cateva linguri de ulei intr-o cratita si calim putin ceapa si usturoiul, pana incep sa se inmoaie.Adaugam rosiile, bulionul, pieptul de pui, 200 ml apa, foile de dafin,...
Coaste de miel la gratar cu salata verde
Coastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi. Dupa o ora (cel putin) se rumenesc frumos pe gratar :) Frunzele de salata se spala frunza cu...
Pulpa de miel si cartofi la cuptor
Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac)...
Pui cu urechi de lemn
Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se taie dupa preferinta. Pieptul de pui taiat in fasiute se pune la prajit in wok, la foc iute, cateva...
Chiftelute de porc
Se toaca carnea, iar apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine sau se omogenizeaza in robotul de bucatarie (painea se inmoaie in apa si se scurge bine iar sarea, piperul, curry si ghimbirul se pun in cantitati dupa preferinta). Se formeaza chiftelele trecand carnea prin...
Ciorba de pui cu legume
Se spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta. Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul si le asez frumusel in congelator :) ). Bucatelele de piept de pui se pun in apa rece, iar dupa ce dau in clocot se...
Pui cu legume la wok
Se spala pieptul de pui, legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui...
Pulpa de porc la cuptor
Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie. Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de dafin, usturoiul si carnea rumenita peste care se presara piper.Se acopera vasul si se da la cuptor,...