publicat la 30.07.2020
publicat la 30.07.2020
publicat la 16.07.2020
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare chinezeasca
Gătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem varza fâșii subțiri și o punem la călit. Nu prea mult, să nu fie prea moale. După vreo 5...
Desert placinta impletita cu Nutella
Eu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă treaba. Neaparat să îți faci și tu astfel de prieteni ha:)). În caz că trebuie să...
Chicken nuggets
Punem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în blender. Într-un vas punem carnea, pâinea, sarea, piperul, boiaua, usturoiul,...
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie
Blat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare. Adăugăm făina, praful de copt și macul. Împărțim aluatul în două părți egale și coacem două blaturi. Coacem...
Desert prajitura Albinita
Foi: punem într-un vas mierea, untul, sarea, zahărul și punem vasul pe foc mic. Amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit și amestecul face spume.Lăsăm la răcit. Eu am fost alături de cel mai mare ajutor din bucătăria...
Burger de vita
Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late decât chifla, deoarece după prăjire se vor micșora. Întindem o parte din carne în...
Conopida pane
Nu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei. Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert. Când fierbe apa, punem conopida și o fierbem 5 minute, acoperită cu capac. Îmi place să o fierb mai...
Desert rulouri cu ciocolata
Știu că trișez, dar nu mă împac deloc cu frământatul aluatului! Am pus în mașina pentru frământat aluatul făina, zahărul, laptele, untul și vanilia. Am lăsat aparatul să frământe bine aluatul. Dacă vrei să frămânți cu mâna, vei pune...
Ramen cu pui si conopida
Pregătim întâi conopida. Tăiem felii conopida și o punem pe hârtia de copt. Stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare, piper, curry și pătrunjel proaspăt.Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Punem apoi parmezanul și mai lăsăm conopida la cuptor...
Desert tarta cu mere
Eu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă treaba. Neaparat să îți faci și tu astfel de prieteni ha:)). În caz că trebuie să...
Sandwich cu bacon
Batem ouăle și le condimentăm. Tăiem feliile de pâine pe jumătate. Înmuiem pâinea în ouă și apoi punem feliile de pâine la prăjit.Prăjim baconul. Peste prima felie de pâine vom pune cașcaval ras, bacon, cașcaval ras și ciuperci tăiate...
Crispy Strips
Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).Spălăm și tăiem pieptul de pui fâșii lungi. Îl amestecăm cu sosul obținut. Aici este momentul în care ar...
Spaghete cu chiftele si sos alb
Chiftele: amestecăm bine de tot toate ingredientele. Ceapa și rucola le adăugăm tocate. Fie cu mână, fie cu o lingură. Mie îmi place să amestec cu mâna. Ne ungem palmele cu ulei și formăm biluțe. Mie îmi plac chiftelele micuțe, să fie prăjite...
Desert prajitura cu piscoturi
Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț. Punem gălbenușurile și le încorporăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua.Turnăm aluatul într-o tavă...
Paste de casa
Dacă folosești mașina de frământat aluatul, trebuie doar să pui toate ingredientele și apoi să stai frumos la o cafea ha. Eu nu beau cafea, dar atât de bine îmi prinde pauza, până își face amicul meu treaba și frământă singur, pot să întind...
Desert mini eclere
Începem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se desprinde de pe pereții vasului. Lăsăm aluatul la răcit. Punem apoi cele 3 ouă peste...
Desert banana bread (chec cu banane)
Mixăm ouăle, zahărul și puțină sare. Adăugăm 2 banane pasate, frișca lichidă și vanilia. În continuare, adăugăm făina, cacaua și praful de copt. Punem compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Eu întotdeauna ung tava cu ulei...
Carne de porc cu legume verzi
Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie călită pe foc mic. Adăugăm apoi carnea și amestecăm. Condimentăm cu chilli, curry, sare, piper...
Desert negresa ciocolatoasa cu budinca
Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până când gălbenușurile s-au încorporat. Punem făina, praful de...
Desert Tiramisu cu banane
Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas eu am adăugat o cremă pentru gătit cu cocos. Nu cred că se găsește în România, dar...
Mancare chinezeasca
Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul. Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai sus. Amestecăm într-o tigaie uleiul cu puțin sos Teriyaki. Prăjim bucățile de pui.Scoatem...
Ciocolata calda de casa
Pe flacara mica, topim ciocolata impreuna cu 100 ml lapte. Adaugam apoi restul de lapte (200ml) si amestecam bine. Punem cele 2 linguri de amidon (amestecate cu putin lapte, nu mult, doar cat sa se omogenizeze). Amestecam cu lingura continuu, pana cand ciocolata calda se ingroasa. Servim cu...
Chifle umplute cu pui
Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se adauga faina la nevoie). Se lasa la dospit. Calim cepele, apoi adaugam pieptul...
Budincă de pâine
Tăiem feliile de pâine în cubulețe.Separat, amestecăm oul bătut, laptele, untul topit și zahărul. Amestecăm pâinea cu amestecul de mai sus și turnăm apoi compoziția într-un vas termo rezistent, uns cu unt. Compoziția nu trebuie să fie foarte lichidă,...
Ciuperci umplute
Tăiem codița ciupercilor și o putem prăji și mânca cu pâine, avem nevoie doar de palăriile ciupercuțelor. Separat, amestecăm feliile de șuncă tăiate mărunt cu ketchup-ul, cimbru, boia și oregano. Umplem fiecare...
Desert prajitura cu mac si cocos
Blat: batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Punem făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, nu cu mixerul. Adăugăm cocosul și macul.Lăsăm blatul la...
Desert gogosi
Dacă aveți un prieten de frământat aluatul, puneți-l la treabă, încărcându-l cu toate ingredientele pentru aluat. Setați comanda pentru frământare și dospire. Dacă nu aveți încă acest prieten, pune făina într-un vas mare lăsând un...
Spaghete cu piept de pui
Prima dată preparăm spaghetele în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Adăugăm apoi pieptul de pui spălat și tăiat cubulețe. Ciupercile le...
Crutoane de paine
Tăiem feliile de pâine sub forma unor cubulețe micuțe. Separat, amestecăm uleiul de măsline împreună cu usturoiul pisat. Punem apoi amestecul peste cubulețele din pâine. O parte din pâine o condimentăm cu cimbrișor și ierburi și...
Gulas unguresc cu carne de porc
Tăiem carnea de porc bucățele și o prăjim în untură. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mai mari. După ce s-a călit și ceapa vom pune sare, 2 linguri de boia dulce, 1 lingură de boia iute și o lingură de ierburi și mărar. Nu fiți...